üni sınavlarına girenlerin tavsiyeleri

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
4Revenge
Yardımcı Asistan

Re: üni sınavlarına girenlerin tavsiyeleri

Mesaj gönderen 4Revenge » 06 Ağu 2013, 11:23

Tabiki kendisi bilir fakat saten Kpss de 85 üstü puan alabileceğine inanıyorsa tüm bölümler uygundur.
Fakat adalet okuyup kpss de beli bir puanın üstüne cıkamazsa özelde iş bulması çok zor bir bölüm
bu sene 82 ile kapatı çünkü emlak ve emlak yönetimi bölümüne kaydırdılar ortak kod verdiler tapu kadastro dayreleri için
emlakçılarda dava açtı büyük ihtimal kazanacaklar ozamn puan 86 dan aşağı inmiycek kpss de atanmak için adaletin.
Ama hiç belli olmaz burası türkiye bakarsın başka bi alan açılır puan 80- iner. Ben güncel olarak değerlendirdim arkadaşın istediği bölümleri.
Az bir puanla atılayım dersen Aöf Güvenlik,fotorafçılık bölümleri var fakat onlarda sayısal loto gibi bazen hiç alım yapılmazken bazen 50 puanla atamaları olan var.
Önerebileceğim iş garantili bölüm mlesef AÖF de yok o yüzden hem bizim verdiğimiz hemde kendi araştırmaların doğrultusunda en azından şansı yüksek bölümleri ve sadece devlet deyil en azından özeldede şansın olcağı bölümlere bak karar ver.
mesela Emlak ve emlak yönetimi, işletme bilimi,büro yönetimi gibi.

• Gelecekte Bir gün Gelecek..!

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 06 Ağu 2013, 19:17

4Revenge yazdı:Tabiki kendisi bilir fakat saten Kpss de 85 üstü puan alabileceğine inanıyorsa tüm bölümler uygundur.
Fakat adalet okuyup kpss de beli bir puanın üstüne cıkamazsa özelde iş bulması çok zor bir bölüm
bu sene 82 ile kapatı çünkü emlak ve emlak yönetimi bölümüne kaydırdılar ortak kod verdiler tapu kadastro dayreleri için
emlakçılarda dava açtı büyük ihtimal kazanacaklar ozamn puan 86 dan aşağı inmiycek kpss de atanmak için adaletin.
Ama hiç belli olmaz burası türkiye bakarsın başka bi alan açılır puan 80- iner. Ben güncel olarak değerlendirdim arkadaşın istediği bölümleri.
Az bir puanla atılayım dersen Aöf Güvenlik,fotorafçılık bölümleri var fakat onlarda sayısal loto gibi bazen hiç alım yapılmazken bazen 50 puanla atamaları olan var.
Önerebileceğim iş garantili bölüm mlesef AÖF de yok o yüzden hem bizim verdiğimiz hemde kendi araştırmaların doğrultusunda en azından şansı yüksek bölümleri ve sadece devlet deyil en azından özeldede şansın olcağı bölümlere bak karar ver.
mesela Emlak ve emlak yönetimi, işletme bilimi,büro yönetimi gibi.
haklısın aöf aşırı mezun veriyor bunun herkes bilincinde olmak zorunda bugün mühendislik ve öğretmenlik bile iş garantili değil tanıdığım mühendisler var şöför olarak çalışan tanıdığım öğretmenler var boş ta bekleyen ondan dolayı garantili iş bulma şansımız her zaman olmuyor fakat bu devirde üniversite mezunu olmak lise mezunu olmaktan çok çok iyidir bence en azından ummadığımız bir yerden bişiy çıkar.

Kpss sağlık bölümleri hariç önlisansa çok zor bunu herkes kabul etsin.ben de takip ediyorum bu sene tatmin edici bir kadro açılmış adalete.

bence adaletin özelde de şansı var hukuk bürolarında çalışabilir.ama kpss kazanamayan birisi adaletten üstüne devam etmeli bence iktisat kamu yönetimi işletme gibi 4 yıllık bölümlere sınavsız geçiş hakkımız var bunları bitirirsek en azından şansımız yükselir. diğer bölümlere böyle bir özellik var mı bilmiyorum.bu durumda çift diploma sahibi olmamız bizim şansımızı iyi kötü artıracaktır.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

Kullanıcı avatarı
supernova
Doktor

Mesaj gönderen supernova » 06 Ağu 2013, 20:31

Allah hepimizin yardımcısı olsun valla çok zor okumak :) çalışmak bile yanında hafif kalır birde üni. hazırlanma stresi işte o en kötüsü acaba kazanabilcekmiyim? ya kazanamazsam? vs vs. İnsanın canını çok sıkıyor :( Ama insanın bi hedefi varsa hiç bişe zor gelmiyor ee nedemişler zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır :wink: Bende hukuk bölümü istiyorum 2010 da kafama bişe dank etti. O aşkla tekrardan açık liseye başladım kendime bi hedef koydum 2013 ya mayıs yada ek sınavda mezun olacam diye çok şükür ki yüzümü kara çıkarmadım hedefime ulaştım inş. bu ek sınavda mezun oluyorum. Dershaneyede kayıt oldum üni için hukuk gerçekten yüksek puan isteyen bir bölüm baban zenginse strese gerek yok getir 230 puan girersin özel üni. okursun Baban işçiyse bi yerlerinden ter akana kadar deli gibi çalışırsın :) Umarım herkes hak ettiği yeri kazanır..
Mezun / Genel Kültür Alanı

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 06 Ağu 2013, 20:52

supernova yazdı:Allah hepimizin yardımcısı olsun valla çok zor okumak :) çalışmak bile yanında hafif kalır birde üni. hazırlanma stresi işte o en kötüsü acaba kazanabilcekmiyim? ya kazanamazsam? vs vs. İnsanın canını çok sıkıyor :( Ama insanın bi hedefi varsa hiç bişe zor gelmiyor ee nedemişler zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır :wink: Bende hukuk bölümü istiyorum 2010 da kafama bişe dank etti. O aşkla tekrardan açık liseye başladım kendime bi hedef koydum 2013 ya mayıs yada ek sınavda mezun olacam diye çok şükür ki yüzümü kara çıkarmadım hedefime ulaştım inş. bu ek sınavda mezun oluyorum. Dershaneyede kayıt oldum üni için hukuk gerçekten yüksek puan isteyen bir bölüm baban zenginse strese gerek yok getir 230 puan girersin özel üni. okursun Baban işçiyse bi yerlerinden ter akana kadar deli gibi çalışırsın :) Umarım herkes hak ettiği yeri kazanır..
amin gerçekten öyle sistem zenginlere yarıyor parası çok olan herşeyi satın alabiliyor maalesef emek veren arkadaşlarımız da ortada kalıyor.nereye baksak ya torpil görüyoruz ya da para...
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön