11. Dönemim, tecil hakkı ile ilgili sorum var

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
exe34

11. Dönemim, tecil hakkı ile ilgili sorum var

Mesaj gönderen exe34 » 04 Ağu 2013, 06:04

Merhaba,

Açık lisede 11. dönemimdeyim. Eylül 1991 doğumluyum. Daha önce açık lise ile askerlik tecili yaptım. 2013 Ekim'e kadardı. Tarih yaklaştı ve tecilim bitiyor. 11. Dönem olduğum için askerlik tecili yapabileceğim sanırım ama ne kadar süre yapabilirim? Sadece 1 dönemlik (ortalama 6 ay) hakkım mı var?

Bir de 2 yıl şartsız tecil hakkı var olduğu söyleniyor. Ben şubeye gittiğimde bu hakkımı kullanabilir miyim?

Cevaplar için teşekkür ederim.

emrahk
Onursal Üye

Re: 11. Dönemim, tecil hakkı ile ilgili sorum var

Mesaj gönderen emrahk » 04 Ağu 2013, 07:18

Merhaba, askerlik şubelerinin bu konuda standart bir uygulaması yok. Çoğu arkadaş Ek-C2 belgesi hazırlatıp şubeye götürdüğünde "3-4 yıl" tecil etmişler. Seni de böyle açık uçlu bir şekilde tecil edebilirler, ya da en az 1 sene tecil olursun. Öyle 6 ay tecil diye bir şey yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

exe34

Mesaj gönderen exe34 » 04 Ağu 2013, 07:35

emrahk yazdı:Merhaba, askerlik şubelerinin bu konuda standart bir uygulaması yok. Çoğu arkadaş Ek-C2 belgesi hazırlatıp şubeye götürdüğünde "3-4 yıl" tecil etmişler. Seni de böyle açık uçlu bir şekilde tecil edebilirler, ya da en az 1 sene tecil olursun. Öyle 6 ay tecil diye bir şey yok...
Hocam cevabınız için teşekkür ederim içim rahatladı en az 1 yıl yazınızı görünce.

Şimdi benim 1 yılım cepte, daha fazla tecil şansı da ucu açık bir şey, tecili yapan görevlinin keyfine bağlı bir şekilde şansıma mı kalmış durumda? Doğru mu anladım?

jamesblunt
Çırak

Mesaj gönderen jamesblunt » 11 Ağu 2013, 22:37

Bende aynı bu durumu 2 ay önce yaşadım , 91 liyim ve daha önceden mesleki acık lisede okurken tecil yaptırmıştım ve bu sene açık liseye geciş yaptım , Halk eğitim dende EKC-2 Belgesi hazırlattırdım biraz zor alınıyormuş , 11.Dönem ve üzeri olan öğrenciler için Çünkü öğrencilik haklarından hiç bir şekilde yararlanamıyorsun yaşın geçmiş zaten askerlik ve hastahane gibi yerlerden mesela o yüzden vermelerini gerektirecek bir durum yoktu. Ama ben çok şükür aldım halk eğitime yeni girmiş birisi ve yorgunlukda olan müdürüe denk geldim ve aldım.. Askerlik şubesine tecil için belgeri verdim. Askerlik şubesi beni 30 aralık 2015 yılına kadar tecil ettirmiş. Eğer mezun olabileceğin süreyi biliyorsan askerlik şubesi sorun cıkartma durumunda onu belirt belki bir süreliğine sana tecik hakkı verirler ve mezun olup sonrada diploma ile tecil ettirebilirsin.. Allah yardımcın olsun , kötü bir durum bende yaşadım.
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER

“Askerlik Tecili” sayfasına dön