2013 MAÖL Ek Sınav Duyurusu

Cevapla
emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

2013 MAÖL Ek Sınav Duyurusu

Mesaj gönderen emrahk » 14 Ağu 2013, 01:44

Mesleki Açık öğretim Lisesi öğrencileri, MAÖL web sitesinden aşağıda yapılan duyuruyu dikkate alacaklar:


•Ek sınav; uzaktan eğitim dersleri için 01 Eylül 2013 Pazar günü 2 oturum şeklinde yapılacaktır.
•Uzaktan eğitim ile okutulan derslerin sınavlarına, 8 dönem ve üzeri öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik tüm öğrenciler katılabilecektir.
•Ek sınava müracaat edecek öğrenciler öncelikle sistemden ek sınava müracaat hakkının olup olmadığını sorgulayacaktır.
•Ek sınava müracaat hakkı olan öğrenciler ilgili banka şubelerine (T.C. Ziraat Bankası, T.C. Vakıflar Bankası ve T.C. Halk Bankası) T.C. Kimlik Numarası ile ek sınav ücreti olan 20 TL yatıracaklardır.
•Ek sınav için uzaktan eğitim dersleri başvuruları yüz yüze eğitim veren okullar tarafından 19-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacaktır.
[b]•Meslek dersleri ek sınavı için dönem şartı aranmaz. İsteyen öğrenciler daha önce almış fakat başarısız oldukları (devamsızlık hariç) yüz yüze derslerinden en fazla 4 (dört) dersten ek sınava girebileceklerdir.[/b]
•Yüz yüze eğitim derslerine ait ek sınav başvuruları, yüz yüze eğitim veren okullar tarafından 26-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacak, başvurusu alınan derslerin sınavları 02-06 Eylül 2013 tarihleri arasında okul müdürlüğünün belirleyeceği sınav takvimine göre yapılacaktır.
•Ek sınav sonuçlarına göre mezun olan öğrenciler Geçici Mezuniyet(Çıkma) Belgesini yüz yüze eğitim aldıkları okul/kurumlardan alabileceklerdir.
•Uzaktan eğitim sınavına katılmayıp sadece meslek dersleri sınavına katılacak öğrenciler 19-21 ağustos 2013 tarihlerinde kayıt yenileme işlemi yaptıracaklardır.
•Sınav Merkezleri: Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Zonguldak

Meslek Dersleri Ek Sınav Başvuru Örnek Dilekçe İçin: http://maol.meb.gov.tr/download_files/e ... lekce.docx

Önemli Not: Arkadaşlar MAÖL öğrencilerinden çok soru geliyordu: "devamsızlıktan kaldığım yüz yüze eğitim derslerinden de ek sınava girebilir miyim?" diye. Yukarıda açıklamada da büyüttüğüm kısımda görüldüğü gibi "girilemez" görünüyor. Ama geçen sene de aynı duyuru yapılmış, daha sonra devamsızlıktan kalanları da sınava almışlardı. Dolayısıyla bu durumdaki öğrencilerin ALO 147'ye bu taleplerini bildirmeleri şart. Elbet talepleri dikkate alacaklardır...


..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Cevapla

“MAÖL DUYURULAR” sayfasına dön