Anadolu lisesinden açık liseye

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
het

Anadolu lisesinden açık liseye

Mesaj gönderen het » 23 Ağu 2013, 21:25

Merhaba arkadaşlar ben lise 1 de bir anadolu lisesinde sınıfta kaldım 2 kere okul değiştirdim şimdi lise 3 e geçicem fakat arkadaşlarım falan hep lise 4 e geçiyorlar sınava hazırlanmaya başladılar bu durum ne yalan söyleyim beni üzüyor bir yolu varmıki ben 1 senede lise 3le 4ü bitiriyimde ygs lys ye bende bu sene gireyim yani şöyle düşünüyorum ben lise 3 ün ilk döneminde okulumda okuyum 2. dönem açık liseye geçsem krediyi tamamlayıp sınava girebilirmiyim ben 17 yaşımı tamamladım 6 dönemde okulda okudum ama biri sınıf tekrarı 2 si ordan geliyor yani bu dönemlerin kafam çok karışık biriniz el atında beni bir bilgilendirin ben bu sene sınava girmek istiyorum yok mu bunun bir yolu fazladan bir sene daha lise denen yerde geçirmek istemiyorum.

Kullanıcı avatarı
supernova
Doktor

Re: Anadolu lisesinden açık liseye

Mesaj gönderen supernova » 23 Ağu 2013, 21:52

Merhaba öncelikle sana tavsiyem kendini hiç kasma bak daha 17 yaşındasın boşver sen arkadaşlarını sen kendi okulundan devam et. Geç olsunda güç olmasın işin şimdi açık liseye geçersin erken bitireyim diiye hiç beklemedik şeyler çıkar. Şuan birden bire bir karar yayınladılar tüm alanlılar alansız olacak diye biz daha 2 hafta öncesine kadar seviniyorduk lise bitti diye şimdi endişe içindeyiz ya dersleri veremezsek koca 1 senemiz çöpe gidecek bana sorarsan sen hiç bulaşma açık liseye kendi okulunda temiz temiz oku yoksa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursun :wink:
Mezun / Genel Kültür Alanı

het

Mesaj gönderen het » 23 Ağu 2013, 23:11

evet riskli ama aslında arkadaşlarım içinde değil sonuçta herkes aynı düşünmüyor farklı üniversitelere giderizde ben gereksizce 1 sene daha kaybetmek istemiyorum okulda geçen 1 sene bana vakit kaybı gibi geliyor ki öylede olucak sabah sıra olcak müdür gelcek gözünün üstünde kaşın var diyip bi okulun ortasında azar edicek sonra her hocanın sınav öncesi tripleri falan ooooo ben başlamadan bıktım yine zaten ben bu sene gidemessem üniversiteye yine eski tembel halimi alıp daha var daha var diye bıkkınlıktan ders çalışamam diye korkuyorum okulda derslerden soğutuyorlar bilen biri varmı bu sene bu işi halledebilirmiyim :D

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 23 Ağu 2013, 23:55

geçiş yapcaksan 26 ağustosta başlıyor kayıtlar 2. döneme kayıt yaptıramssın okuldan aldığın kredilerin üzerinden devam edersin....örgünde okuman tabiki daha iyi ama eğer seni rahatsız eden durumlar varsa en sağlıklısı açıktan okuman olur :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
supernova
Doktor

Mesaj gönderen supernova » 24 Ağu 2013, 00:20

het yazdı:evet riskli ama aslında arkadaşlarım içinde değil sonuçta herkes aynı düşünmüyor farklı üniversitelere giderizde ben gereksizce 1 sene daha kaybetmek istemiyorum okulda geçen 1 sene bana vakit kaybı gibi geliyor ki öylede olucak sabah sıra olcak müdür gelcek gözünün üstünde kaşın var diyip bi okulun ortasında azar edicek sonra her hocanın sınav öncesi tripleri falan ooooo ben başlamadan bıktım yine zaten ben bu sene gidemessem üniversiteye yine eski tembel halimi alıp daha var daha var diye bıkkınlıktan ders çalışamam diye korkuyorum okulda derslerden soğutuyorlar bilen biri varmı bu sene bu işi halledebilirmiyim :D
Senin yaşadıklarını zamanında bende yaşadım doğrusu insanı okuldan soğutuyorlar psikolojik bişe ama şimdiki aklım ozaman olsaydı inan kimseye kulak asmazdım. Açıktan okumakla örgün eğitim arasında çok fark var sözeli kitapdan ezber yapıp aklında tutabilirsin fakat sayısal için aynısını diyemem bilen birinin öğretmesiyle kitap arasında çok fark var. Birde sen son senesin üni. hazırlığın olacak azda olsa sana dezavantajı olur diye düşünüyorum. Tabi herşey sende biter. Karar senin ama benden sana tavsiye araştırmadan böyle bişeye kalkışma etrafında açıktan okuyanlar varsa fikir al doğrusunu yanlışını düşün ailene danış acele edp pişman olma derim ben :wink:

het

Mesaj gönderen het » 24 Ağu 2013, 03:17

cevaplar için saolun ben araştırıp düşünmeye devam ediyim bakalım...

nur_sena
Acemi

Mesaj gönderen nur_sena » 27 Ağu 2013, 00:07

supernova yazdı:Merhaba öncelikle sana tavsiyem kendini hiç kasma bak daha 17 yaşındasın boşver sen arkadaşlarını sen kendi okulundan devam et. Geç olsunda güç olmasın işin şimdi açık liseye geçersin erken bitireyim diiye hiç beklemedik şeyler çıkar. Şuan birden bire bir karar yayınladılar tüm alanlılar alansız olacak diye biz daha 2 hafta öncesine kadar seviniyorduk lise bitti diye şimdi endişe içindeyiz ya dersleri veremezsek koca 1 senemiz çöpe gidecek bana sorarsan sen hiç bulaşma açık liseye kendi okulunda temiz temiz oku yoksa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursun :wink:
iyi günler
yorumunuzu okurken birden içime ürperti girdi alanlılar nasıl alansız olacak nasıl bir uygulama bu acaba yardımcı olabilir misiniz?
ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...

Kullanıcı avatarı
supernova
Doktor

Mesaj gönderen supernova » 27 Ağu 2013, 02:36

nur_sena yazdı:iyi günler
yorumunuzu okurken birden içime ürperti girdi alanlılar nasıl alansız olacak nasıl bir uygulama bu acaba yardımcı olabilir misiniz?
Yeni dönemde alanlı uygulaması kalkıyor. Herkes alansız olacak bi açıklama yapmıyorlar. Bekleyip görecez.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön