Anadolu Lisesinde okuyorum. 12.sınıfa geçtim rahat edeyim diye açığa geçeceğim.
9.sınıfta 3 tane 1 notum vardı alttan kalan.Ortalamayla geçmiştim ingilizcem 5 diye. Kimya Matematik ve Geometri.
Bu sınavları vermek zorundamıyım?
Bu arada dil bölümündeyim girmek zorunda olduğum sınavlar hangileri?
Kafam çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim..
Açık Liseye Geçiş ve alttan dersler hk.
Re: Açık Liseye Geçiş ve alttan dersler hk.
9. sınıfta kalmış olduğunuz bu 3 dersi vermeniz lazım açık lisede. Açık lisede sınıf geçme değil ders geçme vardır.onurgunnaz yazdı:Anadolu Lisesinde okuyorum. 12.sınıfa geçtim rahat edeyim diye açığa geçeceğim.
9.sınıfta 3 tane 1 notum vardı alttan kalan.Ortalamayla geçmiştim ingilizcem 5 diye. Kimya Matematik ve Geometri.
Bu sınavları vermek zorundamıyım?
Bu arada dil bölümündeyim girmek zorunda olduğum sınavlar hangileri?
Kafam çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim..
Alanlar kaldırıldı. Geçiş yaptığınız zaman muhtemelen alansız sisteme dahil olursunuz. Ama bunu gidip halkeğitime bir sorun derim ben. Sistem yeni olduğu için bizlerin de yanılma ihtimalimiz var. Şu linki tıklayıp oradan alanlara göre hangi derslerin ortak(zorunlu) olduğunu görebilirsiniz. http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

-
peki hangi dönem olarak gireceğim bu sınavlara ? ilk dönem de ikinci dönem de ayrı ayrı 1 derslerim var. ayrı ayrı mı verecegim onları kimya-1 kimya-2 şeklinde..
Şimdi sen lise 3 ü bitirmişsin. Açık liseye muhtemelen 7. dönem olarak başlarsın.onurgunnaz yazdı:peki hangi dönem olarak gireceğim bu sınavlara ? ilk dönem de ikinci dönem de ayrı ayrı 1 derslerim var. ayrı ayrı mı verecegim onları kimya-1 kimya-2 şeklinde..
Açık lisede bir öğrenci bulunduğu dönemin derslerini seçebileceği gibi alt dönemlerden kalan derslerden de istediğini seçip sınava girebilir diğerleri ile beraber.
Kimya 1 ve kimya 2 olarak adı geçen dersler lise 1 kimya konularıdır. Sen istersen bu ikisini beraber 1 dönemde alıp sınava girebilirsin tabi. Ama sana kalmış ayrı ayrı da alma şansın da var. Ama beraber seç bana sorarsan.