Merhaba.. Bütün soru cevapları okudum..Aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz..bu çok güzel bir şey..teşekkürler..gelelim sorulara..
ben rehber öğretmenim bir öğrencimin durumu hakkında bir kaç sorum olacak...
öğrencim örgün eğitim de 11. sınıftan 12. sınıfa geçmiş. Lise 1 i tekrar 18 yaşında.. AÇık liseye geçiş yapmak istiyor ama başvuru yaparken memurlar kafasını karıştırmış.
1. soru: Bu öğrenci örneğin edebiyat dersini 1. dönem 1 getirmiş 2. dönem 2 getirmiş.Ortalama ile geçmiş..açıkliseye geçtiğinde kredi tamamlaması için 1. dönem deki dersi tekrar alacak mı ?
2. soru: Bu öğrencinin kredisini 192 ye tamamlaması için şu anki geçtiği derslerin kredi toplamı en az 120 varsayarsak ne yapması lazım..
3. soru: bu öğrencinin 2014 de ygs ye girme şansı nedir..yani bir şekilde 9. sınıftan 11. sınıfa kadar (11. sınıf dahil) 1. dönem 1 olup 2. dönem ortalama ile geçtiği ya da 1. dönem 3 olup 2. dönem yine ortalama ile geçtiği bütün dersleri de gözünunda bulundurursak 2014 e ygs-lys sınavına girme hakkı kazanırmı...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Gökhan Bayar - Psikolojik Danışman
ÖRGÜN LİSEDEN AÇIK LİSEYE GEÇİŞ BİR KAÇ SORU..ACİL...
Re: ÖRGÜN LİSEDEN AÇIK LİSEYE GEÇİŞ BİR KAÇ SORU..ACİL...
KREDİSİ 102 OLAN HERKEZ YGS SINAVINA GİREBİLİR OKULU TAMAMLAMA KREDİSİ 192 DİL VE ANLATIM MUAFİYET YOKTUR ZORUNLU DERSLERİ VERMEK VEYA MUAF OLMAK ZORUNDADIR HANGI DÖNEMDE BİTİRDİYSE ONUN DERSLERİNİ ALIR
Re: ÖRGÜN LİSEDEN AÇIK LİSEYE GEÇİŞ BİR KAÇ SORU..ACİL...
Hocam merhaba, cevaplamaya çalışayım sorularınızı:seyyah201 yazdı:Merhaba.. Bütün soru cevapları okudum..Aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz..bu çok güzel bir şey..teşekkürler..gelelim sorulara..
ben rehber öğretmenim bir öğrencimin durumu hakkında bir kaç sorum olacak...
öğrencim örgün eğitim de 11. sınıftan 12. sınıfa geçmiş. Lise 1 i tekrar 18 yaşında.. AÇık liseye geçiş yapmak istiyor ama başvuru yaparken memurlar kafasını karıştırmış.
1. soru: Bu öğrenci örneğin edebiyat dersini 1. dönem 1 getirmiş 2. dönem 2 getirmiş.Ortalama ile geçmiş..açıkliseye geçtiğinde kredi tamamlaması için 1. dönem deki dersi tekrar alacak mı ?
2. soru: Bu öğrencinin kredisini 192 ye tamamlaması için şu anki geçtiği derslerin kredi toplamı en az 120 varsayarsak ne yapması lazım..
3. soru: bu öğrencinin 2014 de ygs ye girme şansı nedir..yani bir şekilde 9. sınıftan 11. sınıfa kadar (11. sınıf dahil) 1. dönem 1 olup 2. dönem ortalama ile geçtiği ya da 1. dönem 3 olup 2. dönem yine ortalama ile geçtiği bütün dersleri de gözünunda bulundurursak 2014 e ygs-lys sınavına girme hakkı kazanırmı...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Gökhan Bayar - Psikolojik Danışman
1) Açık lisede sınıf kavramı yok dönem kavramı var. Ve örgün eğitimdeki bir yıl açık lisede 2 döneme denk. Açık lisede sınıf geçme yerine ders geçme olayı var. Örgünde kalmış olduğu ortak bir ders açık lisede karşısına çıkar. Ama sizin bahsettiğiniz konuda nasıl olur tam bilemiyorum. Örnekten yola çıkarsak, açık lisede lise 1 edebiyatı edebiyat-1 ve edebiyat-2 şeklinde, 2 kitap halindedir. Bir öğrenci 1. döneminde edebiyat 1 i seçer 2. dönemde de edebiyat 2 yi seçer ve geçtiği zaman lise 1 edebiyat dersini geçmiş olur. Emin değilim ama bu öğrenci de 2. dönem geçmiş ise sadece 1. dönemden sorumlu olabilir.
2) Açık liseden mezun olmak için gereken tek şart kredi biriktirmek değildir. Bu öğrencinin karşısına lise 4 ün zorunlu(ortak) dersleri ve alt sınıflardan kalmış olduğu dersler çıkacak ve bunlar zorunlu ders listesinde yazacak. Öğrenciniz her dönem 30 kredilik ders seçimi yapması lazım. Bu seçimi yaparken önceliği mutlaka ortak(zorunlu) derslerden yana yapmalı. Çünkü mezun olmak için ortak dersleri ya geçmeli ya da her birinden 3 er kez sınava girip muaf olmalı (sadece dil anlatımdan muafiyet yok mutlaka geçmeli) Tüm ortakları seçtiği halde kredisi 30 a dolmamışsa o zaman seçmeli derslerden kendisine kolay gelenleri seçerek krediyi tamamlayabilir. Eğer okul ona 120 kredi verirse 3 dönemde de öğrenci 30 ardan 90 kredi alırsa 120+90=210 krediyi rahat rahat tamamlar. İsterse bir dönemde 24-26 kredilik de ders seçebilir. Bunu kendi durumuna göre kendisi ayarlamalı.
3) Üniversite sınavına girmenin şartı en az 102 kredi ve toplam dönemin en az 6 olması. Sizin öğrenciniz sınava girebilir.
Açık lisede ders seçimi yaparken bir öğrenci bulunduğu dönemin derslerini ve aynı zamanda alt dönemlerden kalan derslerini beraber seçebilir. Bu öğrenci geçiş yaptığı zaman kredisine ve zorunlu(ortak) derslerine bakarak kendi stratejisini belirlesin ve en kısa sürede mezun olacak şekilde kendini ayarlasın. Gevşek davranmaz işini ciddiye alırsa açık lisenin avantajları da var. Mesela yaşı 18. Temmuz sınavına da girme hakkı var. Eğer üniversiteyi kazanır ve temmuz ayında da mezun olursa üniversite kayıtları da yetişir ve 2014 sonunda üniversiteli olur. Öğrencinin kredisini tam bilmiyoruz şu an eğer kredisi en az 132 gelirse zorunlu derslerinden de muaf olma yolunu değil ilk sınavda geçmeyi hedefine koyarsa nisan ayında bile mezun olma ihtimali var gibi geldi bana.
Muaf olunan bir dersin kredisini alamaz öğrenci ve eksik kalan krediyi seçmeliler ile tamamlar. Fakat çoğu dersten muaf olmayı tercih etmek mezuniyeti geciktirebilir.