Alan Yok Uygulamasının Zorunlu Dersleri
Alan Yok Uygulamasının Zorunlu Dersleri
Merhaba arkadaşlar.
Türkçe Matematik alanındayım. Malum aralıktaki sınavdan sonra herkes Alansız yapılacak. Kredim 142. Ek sınava girmeyeceğim. Aralıktaki sınavdan 30 kredi alsam bile mezun olamıyorum. Yani bende alansız uygulamasına geçirilecek öğrencilerden biriyim.
Şu an hiç zorunlu dersim kalmadı. Alansız uygulamasında karşıma çıkacak olan zorunlu dersler hangileri acaba? Şimdiden öğrenip ona göre derslerime çalışmak istiyorum.
Türkçe Matematik alanındayım. Malum aralıktaki sınavdan sonra herkes Alansız yapılacak. Kredim 142. Ek sınava girmeyeceğim. Aralıktaki sınavdan 30 kredi alsam bile mezun olamıyorum. Yani bende alansız uygulamasına geçirilecek öğrencilerden biriyim.
Şu an hiç zorunlu dersim kalmadı. Alansız uygulamasında karşıma çıkacak olan zorunlu dersler hangileri acaba? Şimdiden öğrenip ona göre derslerime çalışmak istiyorum.
Re: Alan Yok Uygulamasının Zorunlu Dersleri
İngilizce 5 6 7 8
Şu linkten de alansız programın zorunlu(ortak) derslerine bakabilirsiniz http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Bu listeden dersleri tam olarak anlamadım. Mesela Coğrafya 1-2 vs. kaça kadar var. Bunu nasıl anlıyoruz?kripton yazdı:Şu linkten de alansız programın zorunlu(ortak) derslerine bakabilirsiniz http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html
Alansız sistemin tablosunda coğrafya lise 1 ve lise 2 de ortak ders olarak var. Yani coğrafya 1-2-3-4 kitapları.
Orada yazan 2 rakamı dersin kredisidir.
Orada yazan 2 rakamı dersin kredisidir.

Yani 'alansız' uygulamasının tüm ortak dersleri aşşağıda çıkardığım gibimi? Eğer aşşağıdaki gibiyse Türkçe/Matematik alanındaki zorunlu dersler hariç, alansız uygulamasında fazladan sadece Yabancı Dil 5-6-7-8 dersleri zorunlu olarak karşıma çıkacak.
Dil ve Anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8
Türk Edebiyatı 1-2-3-4-5-6-7-8
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1-2-3-4-5-6-7-8
Tarih 1-2-3-4
İnkılap Tarihi 1-2
Coğrafya 1-2-3-4
Matematik 1-2
Geometri 1-2
Fizik 1-2
Kimya 1-2
Biyoloji 1-2
Sağlık 1-2
Felsefe 1-2
Yabancı Dil 1-2-3-4-5-6-7-8
Milli Güvenlik 1-2
Trafik 1-2
Benim çözemediğim olay Türkçe/Matematik alanında şu derslerde zorunlu: Dil ve anlatım 1, Türk edebiyatı 1, Din kültürü 1, Tarih 1, Fizik 1, Kimya 1, Biyoloji 1 ancak ben bu derslere ne girmişim ne başarılı olmuşum nede muaf olmuşum. Hatırladığım kadarıyla ders seçme alanında bu dersler karşıma çıkmıyordu. Ama ilginç olan benim hiç Zorunlu dersim kalmadı. Nasıl oluyor bu acaba?
Dil ve Anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8
Türk Edebiyatı 1-2-3-4-5-6-7-8
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1-2-3-4-5-6-7-8
Tarih 1-2-3-4
İnkılap Tarihi 1-2
Coğrafya 1-2-3-4
Matematik 1-2
Geometri 1-2
Fizik 1-2
Kimya 1-2
Biyoloji 1-2
Sağlık 1-2
Felsefe 1-2
Yabancı Dil 1-2-3-4-5-6-7-8
Milli Güvenlik 1-2
Trafik 1-2
Benim çözemediğim olay Türkçe/Matematik alanında şu derslerde zorunlu: Dil ve anlatım 1, Türk edebiyatı 1, Din kültürü 1, Tarih 1, Fizik 1, Kimya 1, Biyoloji 1 ancak ben bu derslere ne girmişim ne başarılı olmuşum nede muaf olmuşum. Hatırladığım kadarıyla ders seçme alanında bu dersler karşıma çıkmıyordu. Ama ilginç olan benim hiç Zorunlu dersim kalmadı. Nasıl oluyor bu acaba?
Kardeşim sen sadece İngilizce 5 6 7 8 gireceksin boşuna araştırıp durma
Siz örgünden mi geçiş yapmıştınız açık liseye. Örgün de okurken lise 1 in ilk dönemi belki sınava girmişsinizdir bu derslerden. Ben anlamadım neden bu şekilde olduğunuAhmett12 yazdı: Benim çözemediğim olay Türkçe/Matematik alanında şu derslerde zorunlu: Dil ve anlatım 1, Türk edebiyatı 1, Din kültürü 1, Tarih 1, Fizik 1, Kimya 1, Biyoloji 1 ancak ben bu derslere ne girmişim ne başarılı olmuşum nede muaf olmuşum. Hatırladığım kadarıyla ders seçme alanında bu dersler karşıma çıkmıyordu. Ama ilginç olan benim hiç Zorunlu dersim kalmadı. Nasıl oluyor bu acaba?

Evet örgünden geçmiştim. Örgünde Lise 1 in 1. dönemini okuyup aole geçmiştim. Demekki dediğiniz gibi ondan bu dersleri aolde görmemişim.kripton yazdı:Siz örgünden mi geçiş yapmıştınız açık liseye. Örgün de okurken lise 1 in ilk dönemi belki sınava girmişsinizdir bu derslerden. Ben anlamadım neden bu şekilde olduğunuAhmett12 yazdı: Benim çözemediğim olay Türkçe/Matematik alanında şu derslerde zorunlu: Dil ve anlatım 1, Türk edebiyatı 1, Din kültürü 1, Tarih 1, Fizik 1, Kimya 1, Biyoloji 1 ancak ben bu derslere ne girmişim ne başarılı olmuşum nede muaf olmuşum. Hatırladığım kadarıyla ders seçme alanında bu dersler karşıma çıkmıyordu. Ama ilginç olan benim hiç Zorunlu dersim kalmadı. Nasıl oluyor bu acaba?
O zaman yusuf12 arkadaşın dediği gibi sadece İngilizce 5-6-7-8 zorunlu olarak karşıma çıkacak. Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.