Ne olacak bu durum böyle ?
Ne olacak bu durum böyle ?
http://www.aciklise.gen.tr/soru-cevap/a ... -olma.html
burda bilinmez adlı mesajım bir daha yazmayayım dedim,ek olarak ailem geçmeme izin vermiyor,zamanında sınıf bile değiştirmediler bıktım ne bölüm değiştiriler ne sınıf bu iş hiç olmayacak gibi nasıl ikna edebilirim ?.
burda bilinmez adlı mesajım bir daha yazmayayım dedim,ek olarak ailem geçmeme izin vermiyor,zamanında sınıf bile değiştirmediler bıktım ne bölüm değiştiriler ne sınıf bu iş hiç olmayacak gibi nasıl ikna edebilirim ?.
Re: Ne olacak bu durum böyle ?
Bu açık lise sınavları bulunduğun ilden başka bir yerde mi yapılıyor,aynı ilde yapılmıyor mu ?.
bulunduğun ilçede veya ilde kaydını nereye yaptırdığına bağlı 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Neden izin vermiyorlar ki? Muhtemelen toplumun çoğunda olan önyargı sebebi ile. Biz de de vardı ama kardeşim 2 yıl anadolu lisesinde okuyup geçti açık liseye. Sonra da 4 yıllık üniversiteyi kazandı okuyor. Biz de önyargı kalmadı
Gelelim sorularına:
Açık liseye kaldığın yerden devam edersin. Her yıl 2 dönem sayılır. Sen büyük ihtimalle 5. dönemden başlarsın. Sıfırdan başlama diye bir şey yok.
Meslek değil düz lise okursan yüzyüze eğitim yok. Evde çalış sınava gir şeklinde.
Alanlar kalktı. Alansız olarak okursun. Alansız sistem çok güzel. Bir dezavantajı olmaz üniversite için.
Alansız programda lise bir sayısalı zorunludur diğer sınıfların sayısalını isteyen seçmeli olarak alıyor.
Muaf olmak saçma değil (ben tüm dersleri geçmeliyim diye bir hedef koydum kendime ve geçtim hepsini çok şükür ama geçemeyen için bir seçenektir) Zaten bir öğrenci bir çok dersten muaf olma yolunu seçerse mezuniyetini uzatır. Ve o dersin de kredisini alamaz. Mesela sen lise 1 matematiğinden muaf olayım dedin. Açık lisede lise 1 matemetiği mat-1 ve mat-2 kitaplarıdır. Her ikisinden de 3 er kez sınava gireceksin ki toplamda 6 sınav eder ve bence vakit kaybı. Yani aslında idealist öğrenci için muaf olmak seçeneği yok. Geçmek daha iyi. 2 sınava gir ve geç.
Örgün eğitimde bir yıl okuyana tahmini olarak 50-60 arası bir kredi verirler.
Alttan kalan derslerin açık lisede karşına çıkar. Ama alansız programa dahil olursan dediğim gibi lise 2-3-4 sayısalı zorunlu değildir. Ama lise 1 de geçemediysen sayısalı geçmen lazım açık lisede. Çünkü biz sınıf değil ders geçiyoruz.
Sınavlara verdiğin adreste girersin. Mesela sen Ankara da oturuyorsan Ankara da girersin. Ama evine en yakın okulda gireceksin diye bir kural yok. Ben hiç bulunduğum mahallede girmedim mesela. Evine uzak bir okul da olabilir.
2.5 yıl olayı şöyle oluyor:
17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alanlar yılda 3 sınava girebiliyor (yaşı 18 den küçük olanlar 2 kez)
Şimdi açık lisede yılda 2 sınav var. Yani 4 yıllık lise = 8 dönem.
Şimdi sen öğrenciye yılda 3 sınav hakkı verirsen ne olur? 8 dönemin derslerini öğrenci 2.5 yılda vermiş olur. Ve mezun olur.
Benim yaşım büyük ve ben sıfırdan başladım liseye. 4 yılın derslerini 2.5 yılda verip mezun oldum.
Sen ise 4 dönemi bitirmişsin. Doğum tarihin 11 temmuz 1997 veya daha önce ise yılda 3 kez sınava girebilirsin. Yani aralık 2013 ilk sınav - mayıs 2014 2. sınav - temmuz 2014 3. sınav olur. Toplam dönemin aralık sınavında 5 olursa mayıs da 6 temmuz da 7 olur. Bir dönem daha okuyunca 8 dönem olur ve bu arada tüm zorunle derslerini bitirip kredini de en az 192 yaparsan mezun olursun.

Gelelim sorularına:
Açık liseye kaldığın yerden devam edersin. Her yıl 2 dönem sayılır. Sen büyük ihtimalle 5. dönemden başlarsın. Sıfırdan başlama diye bir şey yok.
Meslek değil düz lise okursan yüzyüze eğitim yok. Evde çalış sınava gir şeklinde.
Alanlar kalktı. Alansız olarak okursun. Alansız sistem çok güzel. Bir dezavantajı olmaz üniversite için.
Alansız programda lise bir sayısalı zorunludur diğer sınıfların sayısalını isteyen seçmeli olarak alıyor.
Muaf olmak saçma değil (ben tüm dersleri geçmeliyim diye bir hedef koydum kendime ve geçtim hepsini çok şükür ama geçemeyen için bir seçenektir) Zaten bir öğrenci bir çok dersten muaf olma yolunu seçerse mezuniyetini uzatır. Ve o dersin de kredisini alamaz. Mesela sen lise 1 matematiğinden muaf olayım dedin. Açık lisede lise 1 matemetiği mat-1 ve mat-2 kitaplarıdır. Her ikisinden de 3 er kez sınava gireceksin ki toplamda 6 sınav eder ve bence vakit kaybı. Yani aslında idealist öğrenci için muaf olmak seçeneği yok. Geçmek daha iyi. 2 sınava gir ve geç.
Örgün eğitimde bir yıl okuyana tahmini olarak 50-60 arası bir kredi verirler.
Alttan kalan derslerin açık lisede karşına çıkar. Ama alansız programa dahil olursan dediğim gibi lise 2-3-4 sayısalı zorunlu değildir. Ama lise 1 de geçemediysen sayısalı geçmen lazım açık lisede. Çünkü biz sınıf değil ders geçiyoruz.
Sınavlara verdiğin adreste girersin. Mesela sen Ankara da oturuyorsan Ankara da girersin. Ama evine en yakın okulda gireceksin diye bir kural yok. Ben hiç bulunduğum mahallede girmedim mesela. Evine uzak bir okul da olabilir.
2.5 yıl olayı şöyle oluyor:
17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alanlar yılda 3 sınava girebiliyor (yaşı 18 den küçük olanlar 2 kez)
Şimdi açık lisede yılda 2 sınav var. Yani 4 yıllık lise = 8 dönem.
Şimdi sen öğrenciye yılda 3 sınav hakkı verirsen ne olur? 8 dönemin derslerini öğrenci 2.5 yılda vermiş olur. Ve mezun olur.
Benim yaşım büyük ve ben sıfırdan başladım liseye. 4 yılın derslerini 2.5 yılda verip mezun oldum.
Sen ise 4 dönemi bitirmişsin. Doğum tarihin 11 temmuz 1997 veya daha önce ise yılda 3 kez sınava girebilirsin. Yani aralık 2013 ilk sınav - mayıs 2014 2. sınav - temmuz 2014 3. sınav olur. Toplam dönemin aralık sınavında 5 olursa mayıs da 6 temmuz da 7 olur. Bir dönem daha okuyunca 8 dönem olur ve bu arada tüm zorunle derslerini bitirip kredini de en az 192 yaparsan mezun olursun.

Sorumlı derslerden mi geçmemiz gerekiyor yoksa kaldığımız mı ? çünkü benim lise 1'de 2 zayıfım geldi ama not ortalaması ile dersleri vermeme gerek kalmadan geçtim,yani kimya ve matematiği vermessem 192 kredi tutsa bile mezun olamıyormuyum?,ben 11'im yani en az 150 kredi gelecek ? o zaman normal lise gibi muhtemelen seneye biter ama ben maalesef yararlanamıyorum,temmuz doğum günüm ama 11 temmuz değil sonra bir kaç günle kaybetmekte koydu
daha erken bitirme şansım yok yani,şuan 5'den başladam 150 kredim var,6 dönem bittiğinde 185 falan olur herhalde,7-8'de 192'yi geçerim ama lise 1 mat ve kimya zayıf vermessem mezun olamıyorum,seçmem şart mı ki kimya ve matematiği ben dil okuyorum sadece dil ve sözel seçicem,kimya ve mat zorunlu mu ki ? kayıtlar 27'sinde bitiyor galiba ek kayıt gibi birşeyler oluyor mu kasıma kadar ? birde anladığım kadarıyla en en erken aralık 2015'de mezun olabiliyorum yanlış mıyım ?.cevaplarınız için sağolun.

birde bu zorunlu ders dedikler ne?atıyorum birisi 192 kredi yapmış ama 1 tane zorunlu dersi varmış kredi tamam olduğu halde mezun olamıyormuş,zorunlu ders dedikleri sadece dil ve anlatım değilmi?nedir bu zorunlu dersin mantığı?,yani 192 kredi yaptım diyelim,geçicek kadar kredim var ama mat 1 kere sınava girdim ama geçemedim,3 kere girmeme gerek kalmadan 192 kredi oldu ama muaf olamadım matematik yani mezun yapmıyorlar mı ? kredi ne kadar olursa olsun herhangi bir dersten 3 kere girip muaf mı olmak gerekiyor ?.
bu kayıt yenilemeleri her dönem mi yapılıyor her dönem 25 tl ödeniyor sonra kayıt mı yapılıyor veya yenileniyor yenilenme parası ne kadar bu dönem sınavları 22-23 2.dönem 23-24 diyor 1 günde 5 dersin sınavına mı giriyoruz saat farkıyla 2 günde 10 dersin sınavına mı giriliyor ve 3.dönemi sadece 18 yaşındakiler yapabiliyor
inanılmaz birisin sorularında cevaplar saklıModeratör yazdı:bu kayıt yenilemeleri her dönem mi yapılıyor her dönem 25 tl ödeniyor sonra kayıt mı yapılıyor veya yenileniyor yenilenme parası ne kadar bu dönem sınavları 22-23 2.dönem 23-24 diyor 1 günde 5 dersin sınavına mı giriyoruz saat farkıyla 2 günde 10 dersin sınavına mı giriliyor ve 3.dönemi sadece 18 yaşındakiler yapabiliyor

sınavlarda cumartesi ve pazar olmak üzere 2 gün dersler bölünür bu zaten sınav giriş belgenin çıktısını aldığında farkedersin sınava 2 hafta kala öğrenci sayfanda açıklanacak gireciğin okul salonun

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Sorumlu ders dediğin olayı tam anlamış değilim. Nasıl geçirirler kayıt yaptırdığında bilmiyorum. Ama sen geçiş yaptığın zaman ZORUNLU DERSLERİN arasında hangi dersler varsa onları ya geçeceksin veya 3 kez girip muaf olacaksın.
Açık liseden mezuniyetin tek şartı kredi biriktirmek değildir. Eğer öyle olsa herkes kolay seçmeli dersler ile kredi tamamlayıp lise mezunu olurdu. Sen istersen kredini 1000000000000000 yap zorunlu ders listende 1 tane ders kalsın seni mezun etmezler.
Ama öğrencilere getirilen bir kolaylıktır ki yapamadığın bir dersten muaf olma imkanı vermişler (tabi bu zaman alan bir şey ve kredisini de alamazsın yani çabuk mezun olmak isteyen öğrenci geçmeyi tercih eder) SAdece dil anlatım dersinden muaf olma imkanı yok.
ZORUNLU DERS NEDİR?
Her alanın kendine göre zorunlu(ortak) dersleri vardır. Birbirinden 3 aşağı 5 yukarı farkla genelde yaklaşık derslerdir bunlar. Şu linktenhttp://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html alanlara göre zorunlu derslere bakabilirsin. Ama artık alanlar kaldırıldı sen muhtemelen ALANSIZ sisteme dahil olursun. Yani dil bölümü olmayabilir (tam emin değilim ama muhtemelen bu şekilde)
Alansız bölümde lise 1 kimya ve mat. zorunludur. Eğer zorunlu ders listende bunlar çıkarsa 2 seçeneğin var. YA geçeceksin ya de 3 er kez sınava girip muaf olacaksın
Açık liseden mezuniyetin tek şartı kredi biriktirmek değildir. Eğer öyle olsa herkes kolay seçmeli dersler ile kredi tamamlayıp lise mezunu olurdu. Sen istersen kredini 1000000000000000 yap zorunlu ders listende 1 tane ders kalsın seni mezun etmezler.
Ama öğrencilere getirilen bir kolaylıktır ki yapamadığın bir dersten muaf olma imkanı vermişler (tabi bu zaman alan bir şey ve kredisini de alamazsın yani çabuk mezun olmak isteyen öğrenci geçmeyi tercih eder) SAdece dil anlatım dersinden muaf olma imkanı yok.
ZORUNLU DERS NEDİR?
Her alanın kendine göre zorunlu(ortak) dersleri vardır. Birbirinden 3 aşağı 5 yukarı farkla genelde yaklaşık derslerdir bunlar. Şu linktenhttp://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html alanlara göre zorunlu derslere bakabilirsin. Ama artık alanlar kaldırıldı sen muhtemelen ALANSIZ sisteme dahil olursun. Yani dil bölümü olmayabilir (tam emin değilim ama muhtemelen bu şekilde)
Alansız bölümde lise 1 kimya ve mat. zorunludur. Eğer zorunlu ders listende bunlar çıkarsa 2 seçeneğin var. YA geçeceksin ya de 3 er kez sınava girip muaf olacaksın

Muhtemelen 2015 mayıs ayında mezun olursun.
Kayıtlar için ek tarih olur mu bilmiyorum. Geçme niyetin kesinse bu tarihleri kaçırma. Gelişmeleri şu linkten http://www.aciklise.net/takip edebilirsin
Kayıtlar için ek tarih olur mu bilmiyorum. Geçme niyetin kesinse bu tarihleri kaçırma. Gelişmeleri şu linkten http://www.aciklise.net/takip edebilirsin

hocam bir nebze olsun içimi rahatlattınız teşekkürler,yani matematik zorunlu ama benim yapma şansım yok,dershaneye gideceğim ama ilk matematik sınavına geçme niyetiyle girerim bakarım geçemessem diğer 2 sınavı tamamen sallamasyon 5 dakikada muaf olmak için geçerim,çünkü matı ne severim ne yaparım.muaf olma işi iyiymiş,diğer derslerde zaten sıkıntım yok sadece mattan kredi sayılmaz galiba muaf olduğun dersi yapamazsan seçmeli bir ders seçme hakkın oluyormuş,en kolayını seçer paşa paşa girerim.ek kayıt var mı bilmiyorum ama şuan sadece aileyi ikna etmem gerekiyor,çok zor gözüküyor ne yapacağım bilmiyorum benim geçmeye kesinlikle niyetim var.Bu arada cevap yazan herkes sağolsun.
Ailende ikna olur inşallah. Keşke onlarda açık lisede okuyup da sonrasında güzel bir üniversite okuyan insanları görselerdi. O zaman sana daha çok destek olabilirlerdi. Ama sen onları inşallah ikna edersin ve bu şekilde düşünen insanlara vereceğin en güzel cevap çok çalışıp, örgündeki bir çok öğrenciden fazla net yapıp bir üniversiteyi kazanmaktır.

Olmadı be kardeşim,çok büyük tepki aldım hemde bin ton iş çıktı off,s^'çarım resmen böyle işe be,yeter be okul nefret ediyorum okul falan bıktım be.
Yazık ediyorlar gençlere ya. Neden okulu sevmiyorum diyen bir insanı zorla okula gönderirler. Açık lisede bir seçenek. Ben bunu bizzat yaşayarak gördüm ve açık lise gerçekten çalışan öğrenciler için çok güzel bir seçenek.