Lise 3 öğrencisiyim, AÖL'e geçmek istiyorum [yardım]

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
eymen27

Lise 3 öğrencisiyim, AÖL'e geçmek istiyorum [yardım]

Mesaj gönderen eymen27 » 26 Eyl 2013, 03:01

Merhabalar. Dediğim gibi lise 3 öğrencisiyim ve okuldan ayrılıp AOL'e geçmek istiyorum. Aşağıdaki soruları yanıt verecek kardeşimden Allah razı olsun.

1-) AOL'e girdikten sonra kredim kaç olur ?
2-) Bazı arkadaşlar AOL'e girersen 30 puan düşer dediler
3-) Girersem kaçıncı dönemde olmuş olurum ?
4-) Girersem YGS'ye girebilir miyim ? (D.T 15.02.1996)
5-) Eğer AOL'den mezun olamassam Üniversiteye giremez miyim ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Lise 3 öğrencisiyim, AÖL'e geçmek istiyorum [yardım]

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eyl 2013, 03:23

Merhaba;

1) Henüz geçişini yapmadan kaç kredi gelir tahmin etmek güç. 3. sınıfa bu yıl geçtiysen 100 kredi civarında kredin olur diye tahmin ediyorum.

2) AÖL'ye geçersen hangi puanın düşermiş, OBP puanın mı? Eğer üniversiteye girişte verilecek okul puanı olan OBP'den bahsediyorsan yok öyle bir şey. Örgünler gibi ne kadar başarılı olursan, aynı puanı alırsın açık lisede de.

3) Açık liseye geçiş yaparsan toplam dönemin 5 olur.

4) Lise 3'ten geçiş yapacağın için haliyle YGS'ye giremezsin. Malum son sene öğrenciler girebiliyor üniversite sınavlarına.

5) AÖL'ye geçiş yapıp, mezun olamazsan tabi ki üniversiteye gidemezsin. Bir üniversiteye kaydolmak için diploma şart...

Genelde geçiş yapmak isteyen her arkadaşa tavsiyemiz okullarına örgünde devam etmeleri hususunda olur. Eğer çok özel bir durum yoksa sen de hazır 3. sınıftasın bence okulunda kal....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

eymen27

Mesaj gönderen eymen27 » 26 Eyl 2013, 03:54

Allah razı olsun. Bi arkadaş demişti kaldıgın senelerde geçiyor diye, mesela ben lise 1'de kaldım, o dönemlerde sayılıyor dedi, yani ben şu an 7. dönemde olurum eğer öyleyse. Birde 102 kredi ve 6. dönemde olman şartmış ygs için, yaşımda tutuyor (15.02.1996), eğer ben 5. dönemdeysem, AOL'de 6. döneme girmiş olurum ve de ygs'ye girmek için hiçbir engel olmaz (mezuniyet hariç). (Övünmek gibi olmasın) derslerim çok iyi, asılırsam bu sene krediyi tamamlayabilir miyim ?

CihadRap
Doktor

Mesaj gönderen CihadRap » 26 Eyl 2013, 20:46

eymen27 yazdı:Allah razı olsun. Bi arkadaş demişti kaldıgın senelerde geçiyor diye, mesela ben lise 1'de kaldım, o dönemlerde sayılıyor dedi, yani ben şu an 7. dönemde olurum eğer öyleyse. Birde 102 kredi ve 6. dönemde olman şartmış ygs için, yaşımda tutuyor (15.02.1996), eğer ben 5. dönemdeysem, AOL'de 6. döneme girmiş olurum ve de ygs'ye girmek için hiçbir engel olmaz (mezuniyet hariç). (Övünmek gibi olmasın) derslerim çok iyi, asılırsam bu sene krediyi tamamlayabilir miyim ?
Dostum derslerin çok iyise lütfen örgün eğitiminden devam et.Çünkü Örgün eğitim şu durumda candır.Zaten iki senen kalmış arkadaşlarınla ve derslerınle ilgilen.Emin ol öyle daha iyi.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eyl 2013, 21:49

eymen27 yazdı:Allah razı olsun. Bi arkadaş demişti kaldıgın senelerde geçiyor diye, mesela ben lise 1'de kaldım, o dönemlerde sayılıyor dedi, yani ben şu an 7. dönemde olurum eğer öyleyse. Birde 102 kredi ve 6. dönemde olman şartmış ygs için, yaşımda tutuyor (15.02.1996), eğer ben 5. dönemdeysem, AOL'de 6. döneme girmiş olurum ve de ygs'ye girmek için hiçbir engel olmaz (mezuniyet hariç). (Övünmek gibi olmasın) derslerim çok iyi, asılırsam bu sene krediyi tamamlayabilir miyim ?
Olabilir, birinci sınıfta kalmış olman sana ekstra dönem getirmeyebilir de, getirebilir de net bir şey diyemem. 1 sınıfta iki sene üst üste kalanlar iki senenin dönemini de alıyorlar ama sen 3. sınıfsın ve sana direkt 5. dönemden başlayacaksın diyebilirler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön