sorularım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Man Down

sorularım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Mesaj gönderen Man Down » 30 Eyl 2013, 04:21

selamlar. kardeşim bu sene 10. sınıfta 2. kez kalınca açık liseye yazdırdık. kayıt yaptırdığımızdan beri durumu ön kayıt öğrencisi olarak görünüyordu fakat bugün aktif olduğunu fark edince sistemi bıraz kurcaladım. pek bi şey anlayamadım.

durum bu
Resim

bunlar muaf göründüğü dersler
Resim

bunlar alması gereken zorunlu derslermiş
Resim

bunlar da ders kayıt ekranında seçebileceği dersler: http://puu.sh/4DlND.jpg

sorularıma gelecek olursak,

1) toplam dönem 7 diyor, bu nedir. 7 dönem okumak zorunda mı yani? toplam kredi de 88 diyor, bu mezun olması için geriye kalan toplam kredi midir.

2) 1. ve 2. sınıfta örgün lisede verdiği dersler sayıldığı için mi 88 görünüyor, hangi dersler başarılı sayılmış bunları göremiyorum. normal mi bu.

3) alan yok göründüğü için bu seçmelileri kafasına göre mi alacak, hangisi kolayına gelirse yani. buradaki amaç o 88'i mi tamamlamaktır sadece.

4) ortaöğretim başarı puanı (şimdi adı farklı mı bilmiyorum, bizde böyleydi) nasıl hesaplanmakta. örgün öğretimde aldığı notlar ne derece etkilemekte. kendimiz elle hesap kitap yapsak nasıl yapılır.

5) açık lise mezunu ile örgün lise mezunu arasında katsayı açısından bi fark var mıdır üniversite sınavlarında.

6) bu ders kaydını yapmak için bi tarih sınırı var mı, yoksa sınava kadar yapma hakkımız var mı? (gerçi kayda göre kitap falan alınıyormuş)

(aklıma geldikçe ekleyeceğim)

yaşı da 17'yi doldurduğu için yazın 3. döneme kaydolabiliyormuş. bir - bir buçuk senede bitirebilir teorik olarak sanırım.

bunları öğrenmeden yazdırmak hata olabilir fakat daha fazla zaman kaybetmesin diye mecbur kaldık bir nevi. tüm ders seçimi işlemleriyle ben ilgileneceğim için her şeyi öğrenmem lazım. tüm tecrübelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: sorularım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Mesaj gönderen cemil.ksa » 30 Eyl 2013, 06:23

1)Okumuş olduğu dönemi 7 imiş. 88 de sahip olduğu kredi. Mezun olması için 192 kredi ve hiç zorunlu dersinin kalmamış olması gerekiyor. Kalan zorunlu derslerini sistemden öğrenebilirsiniz.Ayrıca muaf derslerini de sistemden öğrenebilirsiniz. Muaf Derslerve Zorunlu Dersler diye yazar.

2)Açık lise mezunu ile örgün eğitimden mezun olan arasında hiç bir fark veya avantaj bulunmaz.

3)Ders kaydından kastınız, ders seçme işlemi ise: Sistem şuan açık ve sınava gireceği dersleri seçebilirsiniz. Sınava gireceği dersleri seçerken önceliği zorunlu derslere vermeniz yararına olur. Zorunlu dersleri bitince seçmeli derslerden takviye yapmalısınız.

Ders seçme ile ilgili dostane bir tavsiye: Türk Edebiyatı 3-4-5-6-7-8, Dil Anlatım 5-6-7-8, Din Kültürü 5-6-7-8. Bunlardan 30 kredilik ders seçin. Biraz fazla gibi gelebilir ama gayret ederse yapamayacağı bir şey değil. Bu dönem 30 kredi alırsa morali de yerine gelir, motivasyonu da artar.

Ayrıca başarılı derslerini görememenizin sebebi, başarmış olduğu dersleri aöl de değil, örgün eğitimde başarmış olmasındandır. Normaldir. Bunda sonraki sınavlardan sonra eklenecektir.

Man Down

Mesaj gönderen Man Down » 05 Eki 2013, 05:54

eyvallah hocam. tavsiyeniz üzerine şöyle bir seçim yaptım. yalnız bahsettiğiniz derslerin 8'leri yoktu,

Resim

açık lise ile ilgili başka tavsiyesi olan varsa lütfen.

bir de, açık liseden mezun olmak için en az 8 dönem okuması lazım diyor, öğrenim hayatı boyunca toplam kredi mi, açık lise dönemi mi bu. sadece açık lise ise pek saçma olur çünkü.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 05 Eki 2013, 07:21

Örgün eğitimde okumuş olduğu dönemler ve krediler kardeşinize verilmiş zaten. Bir sıkıntı yok yani.

Man Down

Mesaj gönderen Man Down » 07 Eki 2013, 03:21

cemil.ksa yazdı:Örgün eğitimde okumuş olduğu dönemler ve krediler kardeşinize verilmiş zaten. Bir sıkıntı yok yani.
peki sizce bu ders seçimi iyi midir?

matematiğe pek kafası çalışmıyor zaten bizimkinin.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 07 Eki 2013, 08:36

Gayet iyi.
Eğer ders çalışmaktan başka bir şeyle meşgul olmuyorsa (bir iş yerinde çalışmak gibi) inanın 30 kredi alabilir bu dönem. Yapması gereken kitabın kendince bir özetini çıkartmak ve bol bol çıkmış soru çözmek. Yazarak çalışmasını tavsiye ederim. http://www.aciklise.net/genel/acik-lise-soru-arsivi.html Linkte geçen sınavların soruları ve cevap anahtarları var.

Ama derseniz ki bilgisayar ortamında konsantre olmaz, o zaman çıkmış sorular kitabı almanızı tavsiye ederim. Çok yararı olur. Çünkü soru tipi hatta sorular hep aynı. Ayrıca matematik dersinden anlamaması büyük bir sorun değil. Muaf olarak da kurtulabilir matematik dersinden.

Man Down

Mesaj gönderen Man Down » 07 Eki 2013, 10:04

zorunlu derslerde matematik görünmüyor zaten, ama kredisi yüksek oldugu için gelecek dönemlerde seçmeli olarak alırız gibi. çıkmış sorunları evde basarız problem olmaz, gerekirse kitap alırız o zaman.
yarın derslerin çıktısını alıp kitapları almaya gideceğiz. ilginiz için teşekkür ediyorum. iyi forumlar.

yusuf12
Uzman

Mesaj gönderen yusuf12 » 07 Eki 2013, 21:45

Ted 4 5 6 7 yerıne 2 dersı farklı seçsenız sizin için daha olurdu diye dusunuom ıster ıstemz sıkılıor ınsan onlara çalısırken genede sız bilirsin

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 08 Eki 2013, 01:18

Yusuf12

Şahsen ben edebiyat dersinden müthiş zevk alıyorum. Yani bir genelleme yapmak pek doğru değil bence.

Man Down

Mesaj gönderen Man Down » 21 Eki 2013, 07:30

beyler tekrar merhaba. tek bir sorum olucak. dersleri seçtik, kitapları aldık. şimdi bi dersi değiştirmek istiyoruz, onun da gidip kitabını alması mümkün mü?

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 21 Eki 2013, 08:07

Tekrar çıktı almanız gerekir ve diğer kitabı da geri götürürseniz sıkıntı olmayacaktır.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön