durum bu

bunlar muaf göründüğü dersler

bunlar alması gereken zorunlu derslermiş

bunlar da ders kayıt ekranında seçebileceği dersler: http://puu.sh/4DlND.jpg
sorularıma gelecek olursak,
1) toplam dönem 7 diyor, bu nedir. 7 dönem okumak zorunda mı yani? toplam kredi de 88 diyor, bu mezun olması için geriye kalan toplam kredi midir.
2) 1. ve 2. sınıfta örgün lisede verdiği dersler sayıldığı için mi 88 görünüyor, hangi dersler başarılı sayılmış bunları göremiyorum. normal mi bu.
3) alan yok göründüğü için bu seçmelileri kafasına göre mi alacak, hangisi kolayına gelirse yani. buradaki amaç o 88'i mi tamamlamaktır sadece.
4) ortaöğretim başarı puanı (şimdi adı farklı mı bilmiyorum, bizde böyleydi) nasıl hesaplanmakta. örgün öğretimde aldığı notlar ne derece etkilemekte. kendimiz elle hesap kitap yapsak nasıl yapılır.
5) açık lise mezunu ile örgün lise mezunu arasında katsayı açısından bi fark var mıdır üniversite sınavlarında.
6) bu ders kaydını yapmak için bi tarih sınırı var mı, yoksa sınava kadar yapma hakkımız var mı? (gerçi kayda göre kitap falan alınıyormuş)
(aklıma geldikçe ekleyeceğim)
yaşı da 17'yi doldurduğu için yazın 3. döneme kaydolabiliyormuş. bir - bir buçuk senede bitirebilir teorik olarak sanırım.
bunları öğrenmeden yazdırmak hata olabilir fakat daha fazla zaman kaybetmesin diye mecbur kaldık bir nevi. tüm ders seçimi işlemleriyle ben ilgileneceğim için her şeyi öğrenmem lazım. tüm tecrübelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.