Merhaba ben lise 3 okuyorum ve düz liseye gidiyorum bir kaç sorum var =/
1) Lise 3'ün 2. dönemi açık öğretime geçebiliyor muyum?
2) Kredim tahminen kaç olur ?
3) Bana zararı olur mu ?
4) Erken mezun olur muyum ? ( "09.09.1996" doğum tarihim. )
5) LYS ve YGS sınavında puanıma çok etki eder mi?
6) İstediğim üniversiteye gidebilir miyim ?
7) Bilmem gerekenler nedir ?
LÜTFEN BENİ BİLGİLENDİRİN BU KADAR BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ DESTEĞİNİZ BEKLİYORUM.
GEÇMEK İSTEME SEBEBİM DERSLERİMİN KÖTÜ OLUŞUDUR LİSEYİ BİRAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORUM..
Lise 3'e gidiyorum... beni bilgilendirin lütfen..
-
Re: Lise 3'e gidiyorum... beni bilgilendirin lütfen..
lisenin 2. dönemi aöl ye geçebilirsiniz kayıt tarihlerini kaçirmayin yeter LYS ve YGS sinavina diploma puani etki eder ders notlarinizi yüksek tutun açik lise düz lise fark etmez size herhangi bi zarari ve bilinen bi yan etkisi olmaz
puaniniza göre istediginiz üniversiteye gidersiniz açik lisede 192 krediyle mezun olabiliyorsunuz okulunuzda bi hesap ettirin(sanirim ettirebilirsiniz) kaç krediniz eksik hesaplayin her dönem için 30 kredilik ders seçebiliyorsunuz alacaginz kredi yüksekse 2014 mezun olabilirsiniz

Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
1) 3-14 şubat 2014 tarihleri arasında halkeğitime gidip geçiş yapabilirsin. Kayıt tarihlerini şuradan takip edebilirsin http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178emreealsacc yazdı:Merhaba ben lise 3 okuyorum ve düz liseye gidiyorum bir kaç sorum var =/
1) Lise 3'ün 2. dönemi açık öğretime geçebiliyor muyum?
2) Kredim tahminen kaç olur ?
3) Bana zararı olur mu ?
4) Erken mezun olur muyum ? ( "09.09.1996" doğum tarihim. )
5) LYS ve YGS sınavında puanıma çok etki eder mi?
6) İstediğim üniversiteye gidebilir miyim ?
7) Bilmem gerekenler nedir ?
LÜTFEN BENİ BİLGİLENDİRİN BU KADAR BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ DESTEĞİNİZ BEKLİYORUM.
GEÇMEK İSTEME SEBEBİM DERSLERİMİN KÖTÜ OLUŞUDUR LİSEYİ BİRAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORUM..
2) Bir yıl için sana ortalama 50-60 arası kredi gelir tahmini. Yani toplamda 100-150 arası olur kredin.
3) Sıkı çalışır derslerine ehemmiyet verirsen olmaz bi olumsuz etkisi.
4) Yani sıkı çalışırsan daha önce mezun olma şansın var. Yılda 3 kez sınava girme hakkın var çünkü. Ama çalışmazsan uzayadabilir. Lay lay lom davranan açık lisede mezuniyeti uzatırken dersleri ciddiye alıp kafa yoranlar 2.5 yılda 4 yıllık liseyi bitirebiliyor. Yani çalışacaksan arkadaşlarından daha önce mezun olabilirsin.
5) Seçip girdiğin tüm derslerden yüksek puanla geçmeye çalış örneğin 80-100 hedefle. Diploma puanını ne kadar yüksek tutarsan üni. sınavını olumlu etkiler. Aynı örgündeki mantık yani.
6) Tabi çalışırsan en iyi üniversiteye de gidebilirsin buna bi engel yok.
7) Açık lisede sadece kredinin 192 olması seni mezun yapmaya yetmez. Mutlaka tüm zorunlu derslerini bitirmelisin. Çabuk mezun olmanın yolu yukarıda da dediğim gibi ÇALIŞMAK. Ben çalışmayacam bu yüzden açık liseye geçip rahatça mezun olmak istiyorum kısa yoldan dersen hayal kırıklığına uğrarsın. Ama sıkı çalışırsan açık lisenin avantajlarından faydalanır erken mezun olursun. Kolay gelsin.

-
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. başka bilmem gereken birşey var mı ?
Forumu incelerseniz muhtemel sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Ayrıca kafanıza takılan olursa buraya yazın cevaplamaya çalışırız.