Arkadaşlar merhaba.Bu mesajı ilke önce memurlar.nete yazdım fakat hiçbir cevap gelmedi.Bende buraya açtım
Açık liseden mezun olmak üzereyim.
Bilmediğim bazı sorular var cevaplarsanız iyi olur
KPSS sistemi hakkında zerre kadar bir bilgim yok.Yardımcı olursanız iyi olur
Bir internet sitesi düz lise mezunlarını KPSS de en şanssız kesim olarak belirtmiş.
Neden böyle denildiğini bilmiyorum.
Biraz araştırdım düz lise mezunları garson , hizmetli , şöför , gibi işler yapar deniliyor .
Peki sadece yukarıda verdiğim meslekler mi var liseliler için?
Herhangi bir kurum da memurluk gibi bir görev yapamaz mıyım.
Mesela PTT filan memur alacakmış.Haberlerde duydum.Bu gibi kurumlarda çalışma şansınız yok mu?
Yoksa sadece ayakaltı işler mi var yukarıda yazdığım gibi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Düz Lise mazunları Kpss ile Hangi Mesleği Yapabilir?
Re: Düz Lise mazunları Kpss ile Hangi Mesleği Yapabilir?
bende nette araştırdım aynen o memur olma hayali sıfır ne yazıkki
kaldı ki önünde üniversite mezunları varken şansın çok az öncelik ünilerde 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Düz lise mezunlarınıda alıyorlar. Ama sandığınız ve bildiğiniz memurlar gibi değil şoför kaloriferci düz memur az da rastlansa veri hazırlama memuru bilgisayar işletmeni sıfatıyla alınıyor. Tabi nitelikler isteniyor mesala şoför kadrosuna başvurduğunuzda bir ehliyetiniz olmalı. osym her genel alımda bir klavuz yayınlar şu sıralar genel alımlar var klavuzu indirebilirsiniz. psikoloğun dediği gibi şansınız oldukça az
Adalet Bakanlığında kpss den aldığın 70 üstü puanla "Zabıt Katibi" olabilirsin.
Zabıt katiplerinin çoğu lise mezunu olup açık öğretim fakültesinde işletme vb. bölüm okuyorlar.
Her dönem
50 civarı Bilgisayar İşletmeni
10-20 civarı Veri Hazırlama memuru
30-50 civarı düz memur
100 ve daha fazla hizmetli
vb. kadrolara lise mezunu yerleşiyor.
Bu yazdıklarım ilk atamalarda 90 puan üstü gidiyor. Hatta Başbakanlığa 96 puanla yerleşen hizmetli olduğunu görmek beni şaşırtmıştı
Fakat ilk 2 hatta 3 atama da yüksek puanlılar gider ve 3. 4. atamalarda düşük puanlılara da sıra gelir.
Yılda merkezi 2 atama yapılmakta olup takriben 1500-2000 lise mezunu alınır. Ağırlıklı olarak meslek lisesi kadrolarına, bu alandada en çok lise mezunu hemşire alındığını gözlemledim.
Hatta 2013 1. atamada ya da 2012 2. atamasında 92-89 puan aralığında 100 zabıta memuru alındığını 30-40 ya da bir miktar daha fazla itfaiye eri alındığınıda gördüm.
Lise alanından merkezi atama ile gitmek için dershanelere gidip full yapmanız gerek yoksa işiniz zor. Lise düzeyinde yarım milyondan fazla başvuru oluyor. Hatta 2012 yılında lise ve ön lisans(2 yıllık) 2.1 milyon kişi başvurmuştu. ne kadarı lise ne kadarı önlisans bilemiyorum fakat lise alanında atanmak zor, 95-100 puan almadıysanız...
Zabıt katiplerinin çoğu lise mezunu olup açık öğretim fakültesinde işletme vb. bölüm okuyorlar.
Her dönem
50 civarı Bilgisayar İşletmeni
10-20 civarı Veri Hazırlama memuru
30-50 civarı düz memur
100 ve daha fazla hizmetli
vb. kadrolara lise mezunu yerleşiyor.
Bu yazdıklarım ilk atamalarda 90 puan üstü gidiyor. Hatta Başbakanlığa 96 puanla yerleşen hizmetli olduğunu görmek beni şaşırtmıştı

Fakat ilk 2 hatta 3 atama da yüksek puanlılar gider ve 3. 4. atamalarda düşük puanlılara da sıra gelir.
Yılda merkezi 2 atama yapılmakta olup takriben 1500-2000 lise mezunu alınır. Ağırlıklı olarak meslek lisesi kadrolarına, bu alandada en çok lise mezunu hemşire alındığını gözlemledim.
Hatta 2013 1. atamada ya da 2012 2. atamasında 92-89 puan aralığında 100 zabıta memuru alındığını 30-40 ya da bir miktar daha fazla itfaiye eri alındığınıda gördüm.
Lise alanından merkezi atama ile gitmek için dershanelere gidip full yapmanız gerek yoksa işiniz zor. Lise düzeyinde yarım milyondan fazla başvuru oluyor. Hatta 2012 yılında lise ve ön lisans(2 yıllık) 2.1 milyon kişi başvurmuştu. ne kadarı lise ne kadarı önlisans bilemiyorum fakat lise alanında atanmak zor, 95-100 puan almadıysanız...
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed