Bu arada ben maol bilgisayar bölümünde okuyorum şuanda seneye yüz yüze eğitimde son dönemim, yüz yüze eğitimi tamamladıktan sonra genel kültür derslerinin hepsini verip (ortak dersleri yani ayrıca seçmeli de seçiyorum, yüksek notlar alma gayretini gösteriyorum ve Allah'ın yardımıyla da alıyorum) mezun olacağım Allah'ın yardımıyla. YGS-LYS'ye çalışmam gerekiyor üstte umarım benim sandığım durum değildir yani bir de örgün öğretim lisesinin derslerini adamakıllı yeniden öğrenmemiz gerekmiyordur altyapı için felan umarım açık lisenin müfredatıyla aynıdır.Benim kafam şuan çok karışık yani öncelikli hedefim tabii ki liseyi bitirmek ama bitirdikten sonra acaba bilgisayar programlama gibi bir bölüme mi gideyim ilk olarak zaten maol bilgisayar bölümündeyim ama dal'ım ağ işletmenliği ben programlama istiyorum özellikle ama Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümüne de özel yetenek sınavında başarılı olup girmek istiyorum, fakat tiyatro bölümü için 24 yaşından büyük olmamam gerekiyor şuanda 18 yaşındayım eğer 4 senelik bilgisayar programlama bölümüne ilk önce gidersem bu sefer şansım kaybolacak 24 yaşını sanırım geçmiş olurum mezun olunca, ee ygs ve lys'den sınavda yüksek puan çekersem önümde bilgisayar programlama var ben tiyatro'yu ilk önce seçtim bu sefer bilgisayar programlama okumam için bir daha ygs'ye girip yüksek puan çekmem lazım ki bilgisayar programlamaya gireyim tiyatro bölümünden sonra bu sefer de oraya acaba geç kalır mıyım, off aklım çok karışık aslında benim ana hedefim ygs ve lys'den yüksek puan çekmek şimdi tereddütlerim var bilgisayar programlama'dan mezun olursam acaba garantili sigortalı-maaşlı iş bulabilir miyim? Acaba daha garantili meslekler var mı yazık mı ederim kafam soru işaretleriyle dolu Bilgisayar programcılığının avantajlı olduğu söyleniyor üstüne bende yabancı dil de var ik itane İngilizce-Rusça çabuk iş bulursun diyorlar ama gerçekten de öyle mi bir de tiyatro-müzik gibi yeteneklerim var bunları da heba etmek istemiyorum ama tabii tiyatro ve müzik garantili meslekler değil, sürekliliği yok maaş denen birşey yok tiyatro'da eğer sandığım kadar yeteneğim varsa zaten dizi-sinema gibi yükselmeyi düşünüyorum o yüzden heba etmeyim diyorum zaten ama sürekliliği olan birşey değil. Pek çok kişi gördüm adam beyaz eşya satıyor ama gidip dizide oynuyor yani tiyatro ve müzik her zaman yapılabilir yani önce garantili mezun olur olmaz iş bulup artık hayatımı kazanabileceğim, maaşımın-sigortamın olacağı gelecek kaygısı olmayan bir meslek seçmek istiyorum evvela kendime tabii ki. Bilgisayar programcılığı eğer garantili bir işse herhangi bir özel şirket veya kuruma girip yüksek maaş + sigorta ile çalışma imkanı varsa ben önce en iyisi bilgisayar programcılığına gideyim oyunculuk gibi özel yeteneklerimi de daha sonra değerlendiririm gider oyunculuk eğitimi alırım bir yerden sertifikalı ama evvela garantili bir mesleğim olsun benim amacım yani sonuçta insanlar öğretmen oluyor yıllarca atanmayı bekliyor, doktorluk bir zamanların en favori mesleklerinden biriydi şimdi doktorluk da o kadar rağbet görmüyor kafam çok karışık

Bu arada buraya roman yazmışım ama bayağı içimi döktüm, şimdi bu kadar sorunun yanıtını gidip öğretmenlere sorsan nasıl alabilirsin değil mi? Umarım yazdıklarımı okur bana tavsiyeler verirsini, çok teşekkür ediyorum.