Kara_Kedi yazdı:emrahk yazdı:Okulda aldıkları eğitimle bir şey öğrenemeyen ve çok çok azı iyi bir üniversiteye giden düz lise mezunları varken kesinlikle kapanmamalı. Meslek lisesi mezunlarını ise hiç saymıyorum, onların büyük çoğunluğu dershanesiz barajı bile geçemiyorlar. Durum böyle iken sen hangi eğitimi veriyorsun ki, insanların artık dershaneye gitme ihtiyacı yok diyorsun?
Evine özel hoca getirtip saati 100 liradan eğitim aldıracak zengin aile çocuklarına karşılık, fakirler gidecek Halk Eğitimden kendisine de kurslardan kontenjan kalması için birbirini yiyecekler.
Bir iyi tarafı var ki, Açık lise (yeni adıyla akademik lise) öğrencileri şimdiki dershane denilen yerlerde gidecek yüz yüze eğitim alabilecekler. Daha kaliteli eğitim alarak, daha iyi bölümler kazanabilecekler.
Not: Başbakan her zaman ki gibi geri adım attı bu arada. Akıllı adam, ee kasetler belgeler havada uçuşacaktı maazallah...

Ben bu Akademik lise olayını anlamadım.Adamlar dershaneleri kaldıracağız dediler ama olay açık liseye nasıl geldi bunu anlamadım.
Akademik lise öğrencilerinin yüz yüze eğitim işi nasıl olacak.Ben de açık lise bitince dershaneye kayıt olacaktım.Sap gibi ortada kalmak istemiyorum
Durum şu; Bakanlık dershanelerin yeni düzenleme ile üniversite sınavına öğrenci hazırlama yetkilerini elinden alacak. Bu kapatılacak dershaneler ise eğer kapasiteleri yeterli ise özel okul olacaklar. Haliyle büyük çoğunluğu özel okul olacak kadar kompleks yapılar olmadığı için, bunlara da "sizler açık lise (akademik lise) olun" denilecek.
Diyelim örgün liselerde ders saati haftalık 40 saat ise, açık lise olarak dönüşen dershaneler ise haftalık 20 saat yüz yüze ders verecekler. Bir nevi akşam lisesi gibi. Muhtemelen her açık lise öğrencisine yüz yüze eğitim şuan Mesleki açık Öğretim Lisesi öğrencilerinde olduğu gibi zorunlu olmayacak ama kendileri ders çalışmakta zorlanan öğrenciler bu kurslara gidebilecekler. Tabi ücretli olacak bu kurslar.
Ayrıca mezun öğrenciler de aynı şekilde bu derslere katılabilecekler diye duydum ama emin değilim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk