Açık Lise ile ilgili sorularım.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Graphic Violence

Açık Lise ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen Graphic Violence » 30 Mar 2013, 01:42

Arkadaşalar Merhaba....
Açık Lise ile ilgili kafamı karıştıran ciddi sorular var. Bunları sormak istiyorum.
Bunlardan ilki tamamlanması gereken dönem sayısı ile ilgili. Bildiğim kadarı ile Açık Lise'de tamamlanması gereken dönem sayısı 8'miş. Ancak ben şu anda Lise 3'deyim ve Açık Lise diline göre yaklaşık 4-5 dönem tamamlamış olmam lazım.
Şimdi Açık Lise'ye başlarsam tekrardan ilk dönemden mi başlamak zorunda kalacağım.

Bir diğeri ise alan ile ilgili ben şu anda Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Bölümü Web Tasarım ve Programlama alanındayım ve bu alandan deyim yerindeyse lanet ettim PC'den soğudum diyebilirim bu yüzden Açık Meslek Lisesi'ne gitmek gibi bir hataya kesinlikle düşmem ancak normal bir bölüme (örneğin:Türkçe) gittiğim takdirde bana Lise 2'den başlamam gerektiğini söylediler doğru mudur ?

Bir başka sorum ise tamamlanması gereken kredi sayısı ile ilgili Lise 3'den direk olarak Türkçe alanına geçiş yaptığım takdirde bir kaç dönem tamamladığım gerekçesi ile toplamam gereken kredi sayısı düşüyor mu yoksa tamamlanan
dönem sayısı fazla olsa da kredi sayısı sabit mi ?

Son sorum ise YGS-LYS ile ilgili
Arkadaşlar benim en büyük hedeflerimden biri de İzmir yada İstanbul'daki Üniverstelerden birinde Hukuk Fakültesi okuyup babamın işlerine ortak bir Avukat olmak ancak herkes Açık Lise Mezunları'nın 4 senelik Üniverstlerede standart eğitim alabildiğini söylese de ben biraz şüpheci yaklaşıyorum aslı astarı nedir bu işin.

Buna ilaveten Lise'yi rahat bitirmek adına Türkçe alanını yada herhangi bir sözel bölümü seçip ve buradan mezun olup Alan dışı tercih yaptığım takdirde (örneğin:Eşit Ağırlıkta) bana verilen okul puanının düşmesi bir nevi katsayı gibi bir olay var mıdır ? Diyelim 192 Krediyi bir yada iki sene içinde topladık o zaman tıpkı normal lise de olduğu gibi son senemizden hatta son senemizden bir-iki sene önce YGS yada LYS'ye girebiliyor muyuz ?
Ayrıca verilen kitapların okul Kitaplarından bir farkı var mıdır ? Yapı, şekil, şemal olarak vs.
Sınavları zor mudur ? Hergün 30dk-1 saat civarında çalışan biri bu Lise'yi
bitirebilir mi ?
Sözel zeka ve ezberin bir etkisi var mı ? vs. vs.
Bu konudaki bilgilerinizi paylaşaırsanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Açık Lise ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen kripton » 30 Mar 2013, 07:15

Graphic Violence yazdı:Arkadaşalar Merhaba....
Açık Lise ile ilgili kafamı karıştıran ciddi sorular var. Bunları sormak istiyorum.
Bunlardan ilki tamamlanması gereken dönem sayısı ile ilgili. Bildiğim kadarı ile Açık Lise'de tamamlanması gereken dönem sayısı 8'miş. Ancak ben şu anda Lise 3'deyim ve Açık Lise diline göre yaklaşık 4-5 dönem tamamlamış olmam lazım.
Şimdi Açık Lise'ye başlarsam tekrardan ilk dönemden mi başlamak zorunda kalacağım.

Bir diğeri ise alan ile ilgili ben şu anda Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Bölümü Web Tasarım ve Programlama alanındayım ve bu alandan deyim yerindeyse lanet ettim PC'den soğudum diyebilirim bu yüzden Açık Meslek Lisesi'ne gitmek gibi bir hataya kesinlikle düşmem ancak normal bir bölüme (örneğin:Türkçe) gittiğim takdirde bana Lise 2'den başlamam gerektiğini söylediler doğru mudur ?

Bir başka sorum ise tamamlanması gereken kredi sayısı ile ilgili Lise 3'den direk olarak Türkçe alanına geçiş yaptığım takdirde bir kaç dönem tamamladığım gerekçesi ile toplamam gereken kredi sayısı düşüyor mu yoksa tamamlanan
dönem sayısı fazla olsa da kredi sayısı sabit mi ?

Son sorum ise YGS-LYS ile ilgili
Arkadaşlar benim en büyük hedeflerimden biri de İzmir yada İstanbul'daki Üniverstelerden birinde Hukuk Fakültesi okuyup babamın işlerine ortak bir Avukat olmak ancak herkes Açık Lise Mezunları'nın 4 senelik Üniverstlerede standart eğitim alabildiğini söylese de ben biraz şüpheci yaklaşıyorum aslı astarı nedir bu işin.

Buna ilaveten Lise'yi rahat bitirmek adına Türkçe alanını yada herhangi bir sözel bölümü seçip ve buradan mezun olup Alan dışı tercih yaptığım takdirde (örneğin:Eşit Ağırlıkta) bana verilen okul puanının düşmesi bir nevi katsayı gibi bir olay var mıdır ? Diyelim 192 Krediyi bir yada iki sene içinde topladık o zaman tıpkı normal lise de olduğu gibi son senemizden hatta son senemizden bir-iki sene önce YGS yada LYS'ye girebiliyor muyuz ?
Ayrıca verilen kitapların okul Kitaplarından bir farkı var mıdır ? Yapı, şekil, şemal olarak vs.
Sınavları zor mudur ? Hergün 30dk-1 saat civarında çalışan biri bu Lise'yi
bitirebilir mi ?
Sözel zeka ve ezberin bir etkisi var mı ? vs. vs.
Bu konudaki bilgilerinizi paylaşaırsanız sevinirim.
Dönemin sıfırdan başlamaz merak etme. Örgünde okuduğun dönemler de sayılıyor.

Açık lisede sınıf değil dönem kavramı var. Yani lise 2 den başlama olayı olmaz sanırım da belki kredinde bir miktar düşüş olabilir. Onu da telafi edersin. Yalnız bu konuyu meslek liseli arkadaşlar daha iyi bilir ben topu onlara atayım :)

Yaşın 17 den büyükse temmuz ayında da sınav hakkın olur. Bu da çabuk mezun olma konusunda önemli.

Üniversite konusu bildiğin gibi değil. Çalışıp üni. sınavından yüksek puan alırsan iyi bir yere girebilirsin. Şu an yanlış hatırlamıyorsam aramızda 4 yıllık hacettepe okuyan arkadaş var. Bu senin gayretine bağlı.

Ben alansız okudum. Alanlar kalktı artık. Toplam dönemi 10 un altında olanların hepsi alansız okuyor. Alanlı isen puan kırılır mı kırılmaz mı tam bilemiyorum.

Lise bitmeden tabi ki üni. sınavına girebilirsin. Ben ygs sınavına girdiğimde lisenin bitmesine 2 dönemim vardı. Nisan ayında ygs ye girdim. Mayıs ve temmuz ayında ise lise sınavlarıma girip eylül de üni. ye kayıt oldum.

Kitaplar birebir aynı değil örgün kitapları ile. Ama bizim lise 3-4 coğrafya kitabımız örgün eğitim kitabıydı. Bu çok önemli değil. Sen aldığın kitaplara çalışırsın. Zaten sorular da ondan çıkıyor.

Günlük kaç saat çalıştığımı tam hatırlamıyorum ben ama çalışınca geçiliyor ve diploma notunu da yüksek yapabilirsin. Bir kaç soruna cevap yazmadım bilmediğim için. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Resim

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 30 Mar 2013, 23:57

Ceavp verdiğin için çok teşekkürler abi. Evet yaşım 17'den büyük yani 17'yi doldurdum.
Yalnız alansızdan kastettiğin nedir anlayamadım.
Alansızda ders seçme şansım yok mu ?
Sayısal, sözel hepsini görmek zorunda mıyım ?
İyi de benim sayısalım kötü. :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 31 Mar 2013, 03:17

Şu an alanlı mı alansız mı okuyacağını kesin olarak söyleyemem ama dediğim gibi toplam dönemi belli bir sayının altında olanlar artık alansız okuyacak. Kademeli olarak kaldırıldı alanlar. Bunu açık liseye geçerken kayıt yaptırdığın yerden öğrenebilirsin.

Şu linki tıklarsan orada alanlara göre ya da alansız a göre okunması gereken zorunlu ders listesi var http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Aslında alansız okumak çok güzel. Alansız okursan tüm dersler zorunlu değil. Yukarıda verdiğim linkten detayları inceleyebilirsin. Mesela sadece lise 1 sayısalı zorunlu ( kimya, biyoloji, fizik, geometri, matematik ) lise 2-3-4 sayısalını ise istersen seçersin istemezsen seçmezsin. Mesela ben matematik ve fizik de zorlandım. Lise 1 in zorunlu olanlarını verip diğer sınıflarda seçmedim. Ama kimya ve biyolojiyi sevdiğim için zorunlu kısmı verdikten sonra lise sona kadar diğerlerini de seçmeli olarak aldım. Yani seçmeli kısmı sana kalmış.

Yalnız alansız okursan ingilizce lise sona kadar zorunlu.
Resim

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 31 Mar 2013, 04:16

Yalnız ben Lise 4'te yatay geçiş yapmayı düşünüyordum. Lise 1'den mi başlayacağım yeniden. :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 31 Mar 2013, 05:13

Siz lise 3 ü bitirince açık liseye kaydınızı yaptırın. Merak etmeyin sıfırdan başlama olayı yok. Kaldığınız yerden başlarsınız. Size geçmiş olduğunuz derslerin kredisi verilir. Ayrıca okumuş olduğunuz dönemlerde toplam dönem kısmına yazılır. Normal lisede bir yıl açık lisede 2 döneme denk gelir. Yani siz lise 3 bitirip açık liseye geçiş yaparsanız toplam döneminiz 6 veya 7 olabilir.

Fakat meslek lisesinden düz liseye geçiş yapınca veya alan değişince kredilerde düşüş veya artış gibi durumlar olabilir. Bu konuda net bilgim olmadığı için kesin bir şey yazıp sizi yanıltmak istemem. Forumda bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar var. Bu konuyu onlar cevaplarsa daha iyi olur.
Resim

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 03 Nis 2013, 02:42

Kaydımı yaptırdığım takdirde almak istediğim dersleri veya alanımı seçebilecek miyim peki ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 04 Nis 2013, 05:42

Graphic Violence yazdı:Kaydımı yaptırdığım takdirde almak istediğim dersleri veya alanımı seçebilecek miyim peki ?
Yukarıda dediğim gibi meslek lisesi hakkında bilgim çok yok. Şimdi sen açık lise ye geçiş yaptığın zaman alansız olarak başlatırlarsa sen alan seçemezsin ama bu kötü bir şey değil.

Dediğim gibi alanlar kademeli olarak kaldırılıyor büyük bir ihtimalle alansız okursun. Ama olaki alanlı olursan istediğin alanı seçersin. Bu geçince belli olur.

Diyelim alansız olarak başladın. Yukarıda verdiğim linki tıkla ve oradan alansız programda okutulan derslere bak. Zorunlu ( ortak ) olanları geçmen lazım mezun olmak için. O yüzden ders seçimi sırasında önceliği ortak derslere vermen lazım. Eksik kalan kredini ise sana kolay gelen seçmeli derslerden istediği seçerek tamamlayabilirsin.

Ders seçim zamanında öğrenci sayfanda "bu dönem seçebileceğiniz dersler" diye bir liste çıkacak. O listeden sen seçimini yapacak ve sınava gireceksin.

Örgün lise de görüp geçmiş olduğun bir ders karşına çıkmaz bir daha ve onun kredisini verirler sana. Mesela sen lise 1 matematiğini geçmişsen açık lisede görme zorunluluğun yok. Ama kalmışsan yine karşına çıkar.
Resim

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 08 Nis 2013, 23:33

Tamamdır teşekkürler.

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 31 Ara 2013, 00:45

Bilmiyorum bu konuya yeniden cevap yazmam Horta girer mi ancak sormak istediğim başka sorular var.
Yeniden konu açmaya gerek duymadım açıkçası.

Bu konuyu açtıktan yaklaşık 5-6 ay sonra Açık Lise'ye kaydımı gerçekleştirdim ve 180 kredi ile Açık Lise'ye başladım yani korktuğum başıma gelmedi Transkripteki notlarım işlendi ve örgündeki hakkım bana teslim edildi.
Sadece Dil ve Anlatım, İngilizce, Türk Edebiyatı, Trafik ve İlk Yardım, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi derslerini vermek zorunda olmama rağmen daha fazla kredi alabilmek adına İşletme, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Psikoloji, Coğrafya-3, Çağdaş Tarih gibi dersler de seçtim.

Cumartesi ve Pazar günleri de 3 oturumdan sınavım var.
Sormak istediğim bir kaç soru var:
1-)Şu ana kadar kitapların altını çizmek dışında herhangi bir çalışmada bulunmadım ancak soruların zorluğunu denetlemek adına geçmiş yıllardaki sorulara baktım Dil Anlatım, Edebiyat ve Sanat Tarihi soruları biraz bilgi istese de Trafik, Din, İşletme, Sosyoloji, Psikoloji ve İngilizce soruları mantık kurularak çözülebilecek kadar basit sorular. Ancak insanda yine de bir şüphe olabiliyor Trafik ve Din gibi derslere kaç saat çalışmak uygundur. Zira bu derslerde çok fazla gereksiz ve kavraması zor bilgi var.
2-)Açık Lise de puanlama hangi esasa göre yapılıyor ? 3 yanlış bir doğruyu götürüyor mu ?
3-)Sınav ve puanlama sistemi geçmiş yıllarla aynı mı yoksa değişti mi ?
4-)Örgün eğitimdeki özellikle Dil Anlatım ve Edebiyat gibi derslerde notlarım 4'ten aşağıya düşmezdi bu benim diploma notlarıma etki eder mi ?
5-)Psikoloji, Sosyoloji gibi ekstra dersler not ve diploma ortalamasını yükseltir mi ? Fazladan kredi toplamanın bir faydası var mı ?
6-)Çağdaş Tarih dersine çalışmak istemedim. Bu dersten veya bunun gibi zorunlu olmadığım derslerden 50'nin altında not aldığım takdirde diğer ortak dersleri vermişsem eğer bu ve bunun gibi derslerden vazgeçebiliyor muyum ? veya bu dersler ortak dersleri verdiğim takdirde mezuniyetim için sorun çıkartır mı ?

Eğer her şey beklediğim gibi olursa bu sınavda 192 krediyi tamamlama ihtimalim bir hayli yüksek. O yüzden soruyorum bunları.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 31 Ara 2013, 01:47

Graphic Violence yazdı:Bilmiyorum bu konuya yeniden cevap yazmam Horta girer mi ancak sormak istediğim başka sorular var.

Bu konuyu açtıktan yaklaşık 5-6 ay sonra Açık Lise'ye kaydımı gerçekleştirdim ve 180 kredi ile Açık Lise'ye başladım yani korktuğum başıma gelmedi Transkripteki notlarım işlendi ve örgündeki hakkım bana teslim edildi.
Sadece Dil ve Anlatım, İngilizce, Türk Edebiyatı, Trafik ve İlk Yardım, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi derslerini vermek zorunda olmama rağmen daha fazla kredi alabilmek adına İşletme, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Psikoloji, Coğrafya-3, Çağdaş Tarih gibi dersler de seçtim.

1-)Şu ana kadar kitapların altını çizmek dışında herhangi bir çalışmada bulunmadım ancak soruların zorluğunu denetlemek adına geçmiş yıllardaki sorulara baktım Dil Anlatım, Edebiyat ve Sanat Tarihi soruları biraz bilgi istese de Trafik, Din, İşletme, Sosyoloji, Psikoloji ve İngilizce soruları mantık kurularak çözülebilecek kadar basit sorular. Ancak insanda yine de bir şüphe olabiliyor Trafik ve Din gibi derslere kaç saat çalışmak uygundur. Zira bu derslerde çok fazla gereksiz ve kavraması zor bilgi var.
2-)Açık Lise de puanlama hangi esasa göre yapılıyor ? 3 yanlış bir doğruyu götürüyor mu ?
4-)Örgün eğitimdeki özellikle Dil Anlatım ve Edebiyat gibi derslerde notlarım 4'ten aşağıya düşmezdi bu benim diploma notlarıma etki eder mi ?
5-)Psikoloji, Sosyoloji gibi ekstra dersler not ve diploma ortalamasını yükseltir mi ? Fazladan kredi toplamanın bir faydası var mı ?
6-)Çağdaş Tarih dersine çalışmak istemedim. Bu dersten veya bunun gibi zorunlu olmadığım derslerden 50'nin altında not aldığım takdirde diğer ortak dersleri vermişsem eğer bu ve bunun gibi derslerden vazgeçebiliyor muyum ? veya bu dersler ortak dersleri verdiğim takdirde mezuniyetim için sorun çıkartır mı ?

Eğer her şey beklediğim gibi olursa bu sınavda 192 krediyi tamamlama ihtimalim bir hayli yüksek. O yüzden soruyorum bunları.
1) Kaç saat çalışacağını sen bilirsin. Herkesin anlama kavrama süresi farklıdır. Ama anladığım kadarıyla gayretli bir öğrencisin bu güzel. Ben bir çok dersi sadece altını çizerek çalıştım. Konu bittiğinde ise bol bol çıkmış soru çözerek kendimi test ettim. Sanat tarihi soruları geçen yıllarda çok gıcıktı çalışmama rağmen 60 -65 civarı geldi notum bir daha da seçmedim. Sen, kolay da gelse kitabı bir kere oku. Evet sosyoloji ve psikoloji kolaydır ama kitabı bir kez oku. 100 al. Hedefin bu olsun. Çünkü bu ders seçmeli de olsa 100 aldığın zaman diploma puanına olumlu katkısı oluyor.

2) Açık lisede yanlış doğruyu götürmez. O yüzden tüm soruları çöz. Geçme notu 45 idi. Ama bu sene geçme notu 50 olacak falan dendi. Son durum nedir bilmiyorum. Bunu okuyan arkadaşlar daha iyi bilir.

3) Ben mezun olalı bir yılı geçti. Bir değişim var mı bilmiyorum. Şu linkte güncel haberler olması lazım http://www.aciklise.net/

4) Diploma puanın hesaplanırken hem örgünde almış olduğun notlar, hem de açık lisede almış olduğun notlar beraber hesaplanacak. Sana düşen çok çalışıp 90-100 ile geçmeyi hedeflemek. Olumlu katkısı olacaktır.

5) Bu dersler seçmeli derslerdir. BU derslerden yüksek not alırsan tabiiki diploma notunun yükselmesine katkı sağlayacaktır. Düşük alırsan da düşürecektir. Yukarıda da dediğim gibi sosyoloji ve psikoloji kitaplarını bir kez okumakla 90-100 alınır. Fazla kredinin diploma puanına bir katkısı yok. Benim de 200 civarıydı kredim. Biraz fazla olsun demiştim. Ama diploma notuna etkisi olmadı. Ama bir dersi 45 ile geçmekle 100 ile geçmek fark oluşturur diploma puanı açısından.

6) Bir ders seçmeli ise ve sen o dersi seçip geçememişsen sadece kredisini alamazsın. Bunun dışında sana olumsuz bir eksisi olmaz. Zaten senin de kredin yeterince var sanırım. Sen ortaklara daha çok önem ver. Tüm zorunlu derslerini geçip kredini de tamamladıktan sonra mezun olursun. Seçmelinin hesabını soran olmaz :) Seçmeli dersler eksik kalan krediyi tamamlamak için vardır. Yüksek not ile geçilirse de diploma puanına olumlu etkisi olur.
Resim

Graphic Violence

Mesaj gönderen Graphic Violence » 01 Oca 2014, 02:25

kripton yazdı:
Graphic Violence yazdı:Bilmiyorum bu konuya yeniden cevap yazmam Horta girer mi ancak sormak istediğim başka sorular var.

1) Kaç saat çalışacağını sen bilirsin. Herkesin anlama kavrama süresi farklıdır. Ama anladığım kadarıyla gayretli bir öğrencisin bu güzel. Ben bir çok dersi sadece altını çizerek çalıştım. Konu bittiğinde ise bol bol çıkmış soru çözerek kendimi test ettim. Sanat tarihi soruları geçen yıllarda çok gıcıktı çalışmama rağmen 60 -65 civarı geldi notum bir daha da seçmedim. Sen, kolay da gelse kitabı bir kere oku. Evet sosyoloji ve psikoloji kolaydır ama kitabı bir kez oku. 100 al. Hedefin bu olsun. Çünkü bu ders seçmeli de olsa 100 aldığın zaman diploma puanına olumlu katkısı oluyor.

2) Açık lisede yanlış doğruyu götürmez. O yüzden tüm soruları çöz. Geçme notu 45 idi. Ama bu sene geçme notu 50 olacak falan dendi. Son durum nedir bilmiyorum. Bunu okuyan arkadaşlar daha iyi bilir.

3) Ben mezun olalı bir yılı geçti. Bir değişim var mı bilmiyorum. Şu linkte güncel haberler olması lazım http://www.aciklise.net/

4) Diploma puanın hesaplanırken hem örgünde almış olduğun notlar, hem de açık lisede almış olduğun notlar beraber hesaplanacak. Sana düşen çok çalışıp 90-100 ile geçmeyi hedeflemek. Olumlu katkısı olacaktır.

5) Bu dersler seçmeli derslerdir. BU derslerden yüksek not alırsan tabiiki diploma notunun yükselmesine katkı sağlayacaktır. Düşük alırsan da düşürecektir. Yukarıda da dediğim gibi sosyoloji ve psikoloji kitaplarını bir kez okumakla 90-100 alınır. Fazla kredinin diploma puanına bir katkısı yok. Benim de 200 civarıydı kredim. Biraz fazla olsun demiştim. Ama diploma notuna etkisi olmadı. Ama bir dersi 45 ile geçmekle 100 ile geçmek fark oluşturur diploma puanı açısından.

6) Bir ders seçmeli ise ve sen o dersi seçip geçememişsen sadece kredisini alamazsın. Bunun dışında sana olumsuz bir eksisi olmaz. Zaten senin de kredin yeterince var sanırım. Sen ortaklara daha çok önem ver. Tüm zorunlu derslerini geçip kredini de tamamladıktan sonra mezun olursun. Seçmelinin hesabını soran olmaz :) Seçmeli dersler eksik kalan krediyi tamamlamak için vardır. Yüksek not ile geçilirse de diploma puanına olumlu etkisi olur.
Sorularımın hepsini cevapladığın için teşekkürler. Sadece Din, Edebiyat, Dil ve Sanat Tarihini ezberleme kararını aldım diğerlerini okuyacağım. :)

Bu arada elimden geldiğince gayret gösteriyorum bazı şeylere. Sonuçta kolay yoldan mezun olmak için geçtim Açık Lise'ye.
Zaten hafta içleri mezun grubu derslerine giriyorum dershanede, onun da katkısı oluyor bazı konularda.
Genel anlamda ise ilk 3 sene boyunca gördüğüm konular var. Çok sıkıntı olmayacak benim için.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 01 Oca 2014, 03:46

Rica ederim. Değerlendirebilene açık lise avantajlı hale gelebiliyor. Yeter ki öğrenci gayret edip işini ciddiye alsın. Başarılar
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön