ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ YARDIM EDİN ARKADAŞLAR

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ YARDIM EDİN ARKADAŞLAR

Mesaj gönderen nordbland » 03 Oca 2014, 23:03

Merhaba iyi günler arkadaşlar ben maöl 12.sınıf öğrencisiyim. toplam 177 kredim var. 24 tanede zorunlu ders(yarınki sınav dahil) 2014-3.dönem sınavları ile birlikte mezun oluyorum fakat 3.dönem sınav sonuçları 22 eylülde açıklanacak, üniversite kayıt tarihleri ise 2-6 eylül.147 numarasını aradım ama pek tatmin olmadım telefondaki bayan bana 2014 1.2.3. dönem sınavları ile birlikte mezun olabilecek öğrenciler kayıt yaptırabilir dedi ama nasıl oluyor? sizcede mantık hatası yokmu? ben 22 eylülden sonra resmi olarak mezun olcam ama üniversite kayıtları her yıl olduğu gibi bu yılda 2-6 eylül. yardım edin arkadaşlar 1 senemi verdim gece gündüz çalışıyorum. ilk aöl başladığımda hep seçmeli dersleri seçtim şimdi zorunlu dersler yüzünden mağdur olmak istemiyorum.

Bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ YARDIM EDİN ARKADAŞLAR

Mesaj gönderen cemil.ksa » 04 Oca 2014, 03:03

Tesadüftür ki bugün başka bir arkadaş da aynı konuyu açtı. Oraya yazdıklarımı aynen kopyalıyorum.

Gönlünüzü ferah tutun.Eğer üniversite sınavında başarı sağlar ve liseden de mezun olursanız, üniversite kaydında hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Şuan bende sizinle aynı durumdayım. Nasipse sene sonunda mezun oluyorum.Yani YGS-LYS çalışarak giriş sınavlarına bende hazırlanıyorum. Forumda konuştuğum kişiler, açılan konular,çevremdeki örneklerden referans alarak sıkıntısız kayıt yaptıranlara şahit oldum. Yani siz kayıt yaptırabilecek miyim diyerek kaygılanmak yerine sınavlara hazırlanın. Çünkü kayıtta size bir sıkıntı çıkmayacak emin olun bundan.
Ayrıca üniversite kayıt döneminde diploma elinize ulaşmazsa, size çıkma belgesi adı altında bir belge veriyorlar. Bu belge, üniversite kayıt işleminde diploma yerine geçiyor ve siz sıkıntısız baş ağrısız kaydınızı yaptırıyorsunuz. Diplomanız çıktıktan sonra da, diplomanızı üniversiteye teslim ediyorsunuz.

Geçen sene 2.ek sınavlar sonunda kayıt yaptıranlar var.

Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

Mesaj gönderen nordbland » 04 Oca 2014, 04:41

anladım cok teşekkürler. peki başvurular hakkında bi fikriniz varmı kodu;9008 olarak yazın diyende var maöl kodunu yaz diyende başvuruda belirteceğim değilmi 3. dönem sınav sonuçlarıyla mezun olacağımı.
Bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

Mesaj gönderen nordbland » 04 Oca 2014, 04:45

bir de çıkma belgesi demişsin hocam, benim bildiğim çıkma belgesi mezun olan fakat diploması eline geçmiyen öğrenciler için değilmiydi?

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön