Arkadaşlar benim şu anda Mesleki Açık Öğretim lisesinde Elektrik-Elektronik bölümünde silik öğrenci olarak kaydım var
Meslek lisesinde yüz yüze eğitim şart olduğu için düz liseye geçmek istiyorum
1. MAOL'den AOL'e geçerken sadece açık öğretim bürosuna gidip söylemek yetiyor mu ?
2. Meslek lisesindeki gibi okul belirtmemiz gerekiyor mu ?
3. Bu başvuruyu yeni kayıt zamanında mı yoksa kayıt yenileme zamanın da mı yapacağım ?
4. MAOL'den AOL'e geçiş yaptığımda önceden kazandığım krediler kaybolacak mı ?
5. Son olarak ta kayıt yaptırmadan kitapları gidip alabilir miyim önceden çalışmaya başlamak için ?
Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...Teşekkürler...
Meslek Lisesinden Düz Liseye geçiş
Re: Meslek Lisesinden Düz Liseye geçiş
Şu link http://www.aciklise.net/kayit-islemleri/yeni-kayit.htmlaçık lisenin resmi sitesinde bulunuyor. Senin sorularının cevapları var içinde.greyishblue7 yazdı:Arkadaşlar benim şu anda Mesleki Açık Öğretim lisesinde Elektrik-Elektronik bölümünde silik öğrenci olarak kaydım var
1. MAOL'den AOL'e geçerken sadece açık öğretim bürosuna gidip söylemek yetiyor mu ?
3. Bu başvuruyu yeni kayıt zamanında mı yoksa kayıt yenileme zamanın da mı yapacağım ?
5. Son olarak ta kayıt yaptırmadan kitapları gidip alabilir miyim önceden çalışmaya başlamak için ?
Önceki krediler benim bildiğim kadarıyla sıfırlanmıyor ama belki biraz düşüş olabilir.
Bizim buradaki halkeğitimde kitap odasında kimse yoktu ve almak serbestti. Ben ders seçimi yapmadan çalışacaklarımı alabiliyordum. Sen halkeğitime git bi bak duruma. Orada görevli varsa durumunu anlat verebilir belki.

Re: Meslek Lisesinden Düz Liseye geçiş
Merhaba, Kriton söylemiş ama ben madde madde cevap vereyim.greyishblue7 yazdı:Arkadaşlar benim şu anda Mesleki Açık Öğretim lisesinde Elektrik-Elektronik bölümünde silik öğrenci olarak kaydım var
1) MAÖL'den, AÖL'ye geçmek için Halk Eğitim Merkezine gidip dilekçe vermen gerekiyor. Bu dilekçeyi onlar da verebilir, "AÖL sitesinden indirip doldur" da diyebilirler ama merak etme çok basit bir işlem.
2) AÖL'de okul belirtmek gerekmiyor. Geçiş yaptığında yılda 3 kere sınava girmek dışında mezun olana kadar başka bir şey yapmayacaksın.
3) Başvuruyu ikisinde de yapabilirsin. En yakı tarih olan yeni kayıt başvurularında (03-14 Şubat 2014)
geçiş için başvurabilirsin.
4) MAÖL'den geçiş yaptığında yüz yüze eğitimle aldığın meslek dersi (alan) kredilerin silinecek ve ortak kültür dersi kredilerin olduğu gibi AÖL'ye aktarılacaktır.
5) Kayıt yaptırmadan kitapları eğer Halk Eğitimin ilgili birimi bu konuda sıkı davranmıyorsa alabilirsin. Bazıları imza karşılığı ders seçim listesinin çıktısıyla kitap verirken, bazıları istediğin kitabı hemen verebiliyor.
Başarılar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk