Aöl hakkında bilgi

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Parkboyoung

Aöl hakkında bilgi

Mesaj gönderen Parkboyoung » 13 Oca 2014, 00:35

Mrb arkdaşlar:) benm size birkaç sorum olacak şimdi ben10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve sağolsun meb berbat olan sistemi daha da berbatlaştırdı.ders çalışmak yerine ödev yapıyoruz artık oda yetmedi dvmszlık 10 gün-.-Her neyse bn aölye seneye geçmeyi düşünüyorum.
1)aölden Liseyi 1 senede bitirebilir mi yada kaç senede bitiririm?
2)hafta sonları derslere gidiliyomuş diye duydum bu doğru mu?
Biraz bilgi verirseniz sevinirim :D :P

murattt

Re: Aöl hakkında bilgi

Mesaj gönderen murattt » 13 Oca 2014, 03:28

Parkboyoung yazdı:Mrb arkdaşlar:) benm size birkaç sorum olacak şimdi ben10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve sağolsun meb berbat olan sistemi daha da berbatlaştırdı.ders çalışmak yerine ödev yapıyoruz artık oda yetmedi dvmszlık 10 gün-.-Her neyse bn aölye seneye geçmeyi düşünüyorum.
Aramıza hoşgeldin arkadaşım. Benim kişisel kanaatim örgün okumak varken örgün okumaya devam etmen yönünde, ama illede aol okumak istersen sorularının cevaplarını vereyim.

Birinci sorun için; okulundan sana kaç kredi geleceği bilemeyiz. Ve kaçıncı dönemde olduğunuda bilemeyiz. Diğer taraftan eger yaşında 18 den büyükse yılda üç sınava girerek en fazla 90 kredi alabilirsin.

İkinci sorun için Aöl de hafta sonları derse falan girmiyorsun.Hafta sonlarında sadece sınavları olur

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Aöl hakkında bilgi

Mesaj gönderen kripton » 13 Oca 2014, 15:58

Parkboyoung yazdı:Mrb arkdaşlar:) benm size birkaç sorum olacak şimdi ben10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve sağolsun meb berbat olan sistemi daha da berbatlaştırdı.ders çalışmak yerine ödev yapıyoruz artık oda yetmedi dvmszlık 10 gün-.-Her neyse bn aölye seneye geçmeyi düşünüyorum.
Açık liseye 10. sınıfın birinci dönemini bitirdiğinde de geçme şansın var. Açık lisede sınıf kavramı yerine dönem kavramı olduğu için 2. dönemden devam edersin. Yani 4. dönemden.

Eğer 10. sınıf bitince geçersen 5. dönemden başlarsın.

Sıfırdan açık liseye başlayan biri en erken 2.5 yılda mezun olabilir. Ama senin süren daha kısa olur. Yalnız net şu tarihte mezun olursun demem için kredini ve yaşını bilmem lazım.

Ama tahmini olarak yazayım:

Sen 10. sınıf bittiğinde geçersen açık liseye 5. dönemden başlarsın. Mezun olabilmek için dönemin en az 8 olmalı. 17 yaşını bitirenler yılda 3 kez sınava girebiliyor. Yaşı daha küçük olanlar yılda 2 kez sınava giriyor. Yani her sınav, dönemini bir artırmış oluyor.

Örgünde okuduğun bir yıl için ortalama 50-60 kredi verirler sana. Yani dönem başı 25-30 civarı.

BU ders görme olayı mesleki açık liselerde var. Normal açık lisede sadece evde çalış sınava gir şeklinde.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön