AÖL'e geçiş ve muafiyet
-
AÖL'e geçiş ve muafiyet
Anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyim üniversite sınavına daha iyi hazırlanmak için aö me geçmek istiyorum 2. Dönem geçsem 1. Dönemden muaf olur muyum bide ders notlarım düşük muhtemelen 2-3 dersten kalcam bunun aöde zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler. .
- dreamemrahkurt
- Yardımcı Uzman
Re: arkadaşlar acil
galiba 16 yaşındasın bence geçme.
sebebi, senin açından iyi olacağından dolayı bunu dedim.
sebebi, senin açından iyi olacağından dolayı bunu dedim.
-
18 yaşındayım. Sorduğum sorulara cwvap verirsen sevinirim
- dreamemrahkurt
- Yardımcı Uzman
niye macera arıyorsun derim kaçarım 

Açık lisede sınıf kavramı yok dönem kavramı var. O yüzden son sınıfın ilk dönemini bitirip açık liseye geçtiğin zaman o okumuş olduğun dönem yanmaz merak etme. Geçmiş olduğun derslerin kredilerini verirler sana. Ayrıca okumuş olduğun her sene 2 dönem olarak sana verilir.burakylcn16 yazdı:Anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyim üniversite sınavına daha iyi hazırlanmak için aö me geçmek istiyorum 2. Dönem geçsem 1. Dönemden muaf olur muyum bide ders notlarım düşük muhtemelen 2-3 dersten kalcam bunun aöde zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler. .
Yani lise 1-2-3 sana 6 dönem olarak verilir. Lise sonun ilk dönemini bitirip geçersen o zaman toplam dönemin 7 olur.
Açık liseden mezun olmak için zorunlu derslerini bitirmen lazım. Senin bahsettiğin bu dersler hangileri bilmediğim için yorum yapmayım ama zorunlu ders ise geçmen lazım. YA da her birinden 3 er kez sınava girmekle muaf olursun ve o dersi görme zorunluluğun ortadan kalkar. Ama bu yöntemi sana tavsiye etmem. Çünkü muaf olma yolunu seçmek mezuniyetini geciktirebilir. Çalıştıktan sonra geçebilirsin bence. BU derslerin adını yazarsan daha net bilgi verebilirim.
Eğer sen tüm derslerini geçmiş isen, dikkatli oku sınıfını geçmişsen demiyorum. Açık lisede sınıf geçme kavramı yok ders geçme kavramı var. Geçen yıllarda zorunlu olan bir dersten kalmış isen açık lisede bu karşına çıkar. Ama geçmiş isen zorunlu olarak edebiyat-8, dil anlatım-8, din-8, trafik 2, ingilizce-8 gibi sınırlı sayıda ders çıkması lazım.
Şu linke tıkla http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html ve oradan alansız sistemde okutulan dersler var. Oradan kendi durumun hakkında değerlendirme yapabilirsin. Kolay gelsin

-
Fizik ve biyolojiden kalıcam bunlar çıkar mı karşıma
Sen geçiş yapınca muhtemelen alansız sisteme dahil olursun ve alansız sistemde sadece lise 1 fizik-biyoloji dersleri zorunludur (yani bu derslerin 1 ve 2 leri)burakylcn16 yazdı:Fizik ve biyolojiden kalıcam bunlar çıkar mı karşıma
Lise 2-3-4 de ise (yani bu derslerin 3-4-5-6-7-8 leri) bu dersler seçmelidir. Eğer lise 1 deki derslerden kalmışsan arkadaşın dediği gibi her birinden 3 er kez sınava girip başarısız olursan muaf olursun. Yani görme zorunluluğun kalkar. Ama kredisini alamazsın. Eksik kalan bu krediyi de sana kolay gelen seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.