maol hakkında yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
uğur1453

maol hakkında yardım

Mesaj gönderen uğur1453 » 08 Şub 2014, 06:39

Arkadaşlar merhaba, ben maol'e kayıt olmayı düşünüyorum. Lakin yüz yüze eğitim konusunda kafama takılanlar var. Mesela 8. sınıf mezunu olarak maol'e kayıt olduğumda ders programı nasıl olacaktır, ders saatleri vs. nasıl olacaktır acaba?

emrahk
Onursal Üye

Re: maol hakkında yardım

Mesaj gönderen emrahk » 16 Şub 2014, 01:49

Merhaba, MAÖL'de yüz yüze eğitim 3 yıl sürüyor. Eğer ortaokul diploması ile hiç lise okumamış olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt olursan ilk sene sadece dışarıdan yapılacak sınavlara katılırsın. İkinci sene de, 10. sınıf olarak yüz yüze eğitime başlayıp meslek derslerini okulda almaya başlarsın. Genelde hafta sonları ders yapılırken, bunu eğitimi verecek okulun farklı günlere yayması da mümkün. Yani her halükarda 10. sınıftan itibaren haftada iki gün ders görürsün...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

uğur1453

Mesaj gönderen uğur1453 » 06 Mar 2014, 00:19

emrahk yazdı:Merhaba, MAÖL'de yüz yüze eğitim 3 yıl sürüyor. Eğer ortaokul diploması ile hiç lise okumamış olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt olursan ilk sene sadece dışarıdan yapılacak sınavlara katılırsın. İkinci sene de, 10. sınıf olarak yüz yüze eğitime başlayıp meslek derslerini okulda almaya başlarsın. Genelde hafta sonları ders yapılırken, bunu eğitimi verecek okulun farklı günlere yayması da mümkün. Yani her halükarda 10. sınıftan itibaren haftada iki gün ders görürsün...
teşekkürler bilgiler için. lakin 1 ay önce yeni kayıt için başvuru yaptığımda maalesef maöl kayıtları anca ağustosta mümkün olabileceğini söylediler ve ben de aol'e kayıt yaptırdım. artık ağustosta maöl'e geçiş yapacağım. anlamadığım konu maol resmi sitesinde 4-17 şubat tarihleri arasında yeni kayıt yapılabileceği yazmasına rağmen başvuru için gittiğimde bana ağustosta yapmamı söylediler :?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Mar 2014, 02:01

Evet, MAÖL'e kayıtlar yıl ortasında alınmıyor. Sen en iyisini yapmışsın, bu dönem AÖL okursun, Ağustos'ta da MAÖL'e geçişini yaptırırsın. Zaten Şubat'ta MAÖL'e kaydolsaydın bile, yarıyılda yüz yüze eğitimin başlamayacağı için yine fark eden bir şey olmazdı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön