tlghn yazdı:merhaba
11. sınıfın 2. dönemi devamsızlıktan atıldım müdür yrdmcısının dediğine göre 11. sınıfın üstü çiziliyomuş
yani 4 dönem bitirmiş oluyorum 9. sınıftan zayıf yok 50 altı yani 10. sınıfınıfın 2. döneminden sadece 5 zayıfım var(50 altı not ) sayısal 5 ana dersden bu zayıf dediklerim
soru 1

1 dönemde maximum kaç kredi alabiliyoruz
soru 2

açık lise sınavında 50 aldım diyelim matemetik 4 kredi die geçiyo matemetikten 4 kredimi geliyo okuldaki sistem gibi mi yoksa 70 100üzerinden 4 ya 4.4=16 kredimi ?
soru 3

şimdi eylülde açık liseye kayıt yaptırıcam 5. dönemden başlamış oluyorum die biliyorum ilk dönem 102 krediyi tamamlıyabilirsem 2015 de mart ayında ygsye girebilicekmiyim
not

benim 10. sınıf çift dikiş vbs de yok o sayılmıyıcakmı açık liseye geçerken acaba!
soru 4

9. sınıfta 50 den aşşağı notum yok ortalamam 70. 10. sınıfta ortalamam 50 idi 1 . dönem zayıf yok 2. dönem 5 tane 50nin altında notum var acaba örgün eğitimden açık liseye kayıt yaptırınca kaç kredi gelir tüm bunları göz önünde bulundurursak
11. sınıfın 1. dönemini de okumuş isen muhtemelen 5 dönemi bitirmiş sayılırsın. Bu kaldığın dersler ortak(zorunlu) derslerdense karşına çıkar. Değilse çıkmaz. Açık liseye geçince alansız programa dahil olursun büyük ihtimal. Alansız programda lise 1 sayısalı zorunludur sadece. Diğer sınıflarda seçmelidir.
1) Bir dönemde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapabilirsin.
2) Bir dersi 50 ile de geçsen kredisi 4 ise alırsın. 100 ile de geçsen 4 alırsın. Ama bu not senin diploma puanını etkiler.
3) Yukarıda yazdım 6. dönemden de başlama ihtimalin var. Ama 5 de olabilir. Ygs ye girme şartı en az 6. dönem olmak en az 102 kredidir. Girebilirsin gibi gözüküyor.
10. sınıf çift dikiş ise onu 2 sayıp toplam döneminin daha çok olarak başlamana sebep olabilir. Yani bir yıl 2 dönem sayılır. Senin 10. sınıf tekrar ise bu 4 dönem olarak sayılır büyük ihtimal. Ama önemli olan geçmiş olduğun derslerdir. vbs ne onu anlamadım.
4) Bir yıl için ortalama 50-60 kredi gelir. Ortalaman da diploma puanın hesaplanırken açık lisede almış olduklarınla beraber diploma puanı hesabına dahil olur. Yani ortalamanın kredi ile alakası yok. SEn 2 yıl okumuşsun. 100- 110 gibi gelir sanırım kredin. 11. sınıfın ilk dönemini sayarlarsa biraz daha artabilir.