Acill Yardım
Acill Yardım
Merhaba arkadaşlar.Buraya konu açmadan önce birçok yerde araştırma yapmama rağmen bir türlü istediğim bilgiye ulaşamadım.Burada istediğim cevabı alabileceğimi düşünerek buraya konu açtım.Şimdi konuya gireyim.Ben bu yıl başında Ticaret Meslek Lisesi 3.sınıf bilgisayar bölümünden açık liseye geçiş yaptım.Geçiş sebebim ise il değişikliğinde naklimin geç gelmesiydi.Ama ben düz açık liseye geçiş yaptığım için meslek derslerinin kredisini alamadım.Ben bu yüzden ağustos ayında Maöl'ye geçip bilgisayar bölümündeki derslerin kredisini almak istiyorum.Ama okuldan aldığım transkript örneğini açık lise aldı ve sanırım çıkışta geri alamayacam.Bu da geçmişte bilgisayar bölümünde okuduğuma dair ispatı kaybettirecek.Ben bu transkripti tekrar nasıl temin edebilirim?Maöl'ye geçmekle yanlış mı yaparım?Bir de bana geçmişten alan derslerine ait kaç kredi gelir okul tahminen kaç yılda biter?Önceden kaldığım hiçbir ders yok.Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler...
Re: Acill Yardım
Sizin iş biraz karışık gibi, 0312 213 01 34 numaralı telefondan 1304 tuşlayarak en doğru yanıtı alabilirsiniz.
1) Siz niye geçiş yaparken mesleğe değil de düze kayıt yaptırdınız?umut3342 yazdı:Merhaba arkadaşlar.Buraya konu açmadan önce birçok yerde araştırma yapmama rağmen bir türlü istediğim bilgiye ulaşamadım.Burada istediğim cevabı alabileceğimi düşünerek buraya konu açtım.Şimdi konuya gireyim.Ben bu yıl başında Ticaret Meslek Lisesi 3.sınıf bilgisayar bölümünden açık liseye geçiş yaptım.Geçiş sebebim ise il değişikliğinde naklimin geç gelmesiydi.Ama ben düz açık liseye geçiş yaptığım için meslek derslerinin kredisini alamadım.Ben bu yüzden ağustos ayında Maöl'ye geçip bilgisayar bölümündeki derslerin kredisini almak istiyorum.Ama okuldan aldığım transkript örneğini açık lise aldı ve sanırım çıkışta geri alamayacam.Bu da geçmişte bilgisayar bölümünde okuduğuma dair ispatı kaybettirecek.Ben bu transkripti tekrar nasıl temin edebilirim?Maöl'ye geçmekle yanlış mı yaparım?Bir de bana geçmişten alan derslerine ait kaç kredi gelir okul tahminen kaç yılda biter?Önceden kaldığım hiçbir ders yok.Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler...
2) Eğer düz lisede okumak sizin için bir sakınca oluşturmuyor ise bırakın kalsın meslek dersi kredileriniz. Düz lisede 192 kredi ile mezun oluyorsunuz. Ha "ben bilgisayar bölümü mezunu olmak istiyorum" diyorsanız o başka tabi
3)Transkripti gidip bi halkeğitime sorun. Ben okuduğum dönemde, istediğimde vermişti bana müdür yardımcısı.
4) Düz de mi devam etmek istersin maöl de mi buna sen karar vereceksin. Maol ün avantajları nedir bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem seni
5) Genelde geçiş yapanlarda mezuniyet uzamaz aksine kısalabilir. Çünkü 17 yaşını dolduranlar yılda fazladan 1 sınava daha girme avantajı ile süreyi kısaltabiliyor (tabi öğrencinin gayreti ve çalışması belirleyici unsur)

Asıl amacım eğer ki üniversite tutturamazsam bilgisayar bölümünden yatay geçiş yaparak üniversiteyi o şekilde okumak istiyorum.Bir de bilgisayarım iyi artık mesleğim oldu sayılır o yüzden de bilgisayar bölümü okumak istiyorum.Başta düz açık liseye kayıt yaptırma sebebim maöl nin kayıt tarihini kaçırtmamdı.Okulum evet bir yıl stajdan dolayı uzayacak ama ben buna razıyım sorun yok en azından meslek lisesi diplomam olacak.Zaten bir yıl okula gidecem ondan sonra staj yaparken gitmeyecem.Halk eğitime gittim sordum biraz karışık cevap verdiler kafam karıştı bende buradan öğrenmeye çalışıyorum.147 yi aradım orası örgündeki bütün haklara sahip olduğumu söyledi ve de transkript örneğinin açık lise dosyasında çıkacağını söyledi ama ben yine de buraya konu açtım.Cevap veren herkese teşekkürler..