Üstten ders alma

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
M.caliskan

Üstten ders alma

Mesaj gönderen M.caliskan » 22 May 2014, 22:11

Meraba. 17 yaşındayım yani 97 doğumluyum haziranda 17 e girecem 2.dönemi okuyorum acaba 3.döneme üstten ders alabiliyomuyum yani matematik 3 ile 4 ü aynı dönemde bitirebilirmiyim yardımınız için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Senanur
Forum Moderatörü

Re: Üstten ders alma

Mesaj gönderen Senanur » 22 May 2014, 23:01

Sadece toplam döneminiz ve altında ders alabilirsiniz. Bulunduğunuz dönemin üstünde ders alamazsınız.

M.caliskan

Mesaj gönderen M.caliskan » 22 May 2014, 23:07

senanur yazdı:Sadece toplam döneminiz ve altında ders alabilirsiniz. Bulunduğunuz dönemin üstünde ders alamazsınız.
Açık liseyi nasıl erken bitirebiliyolar ??

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 May 2014, 23:17

Bu yılki 3. sınava girmek için 22 Ağustos 1997 veya daha öncesi bir tarihte doğmuş olman gerekiyor. Yani girebilirsin.

Arkadaşın da dediği gibi toplam döneminin daha üstündeki bir dersi seçemezsin. Ama alttan seçim yapabilirsin. 2. dönemdesin ama toplam dönemin 4 ise bu söylediğin dersleri alabilirsin ama toplam dönemin 2 ise 3. dönem derslerini bu dönem seçemezsin.

Nasıl 2.5 yılda bitiyor o zaman demişsin. Şöyle ki:

Yaşı büyük olanlar için yılda 3 sınav oluyor biliyorsun.

16 yaşındaki biri için yılda 2 sınav oluyor. Açık lise dersleri en çabuk 8 dönemde verilebiliyor. Yani bu da süper de çalışsan en az 4 yıl yapıyor.

Ama 17 yaşını doldurmuş biri yılda 3 sınava girdiği için bu 8 dönemi kaç yılda bitirme şansına sahip :?:

Cevap: Yılda, 3 dönem. 2 yılda, 6 dönem. Yarım yılda da 2 dönem = 8 dönem.

4 yılın dersi 2.5 yılda bitiyor. Ben bizzat tecrübe etmiş biri olarak yazdım bunları. Yani hayal değil gerçek :heyy:
Resim

M.caliskan

Mesaj gönderen M.caliskan » 22 May 2014, 23:27

kripton yazdı:Bu yılki 3. sınava girmek için 22 Ağustos 1997 veya daha öncesi bir tarihte doğmuş olman gerekiyor. Yani girebilirsin.

Arkadaşın da dediği gibi toplam döneminin daha üstündeki bir dersi seçemezsin. Ama alttan seçim yapabilirsin. 2. dönemdesin ama toplam dönemin 4 ise bu söylediğin dersleri alabilirsin ama toplam dönemin 2 ise 3. dönem derslerini bu dönem seçemezsin.

Nasıl 2.5 yılda bitiyor o zaman demişsin. Şöyle ki:

Yaşı büyük olanlar için yılda 3 sınav oluyor biliyorsun.

16 yaşındaki biri için yılda 2 sınav oluyor. Açık lise dersleri en çabuk 8 dönemde verilebiliyor. Yani bu da süper de çalışsan en az 4 yıl yapıyor.

Ama 17 yaşını doldurmuş biri yılda 3 sınava girdiği için bu 8 dönemi kaç yılda bitirme şansına sahip :?:

Cevap: Yılda, 3 dönem. 2 yılda, 6 dönem. Yarım yılda da 2 dönem = 8 dönem.

4 yılın dersi 2.5 yılda bitiyor. Ben bizzat tecrübe etmiş biri olarak yazdım bunları. Yani hayal değil gerçek :heyy:

Çok teşekkürler bu arada 12 haziran doğumluyum bilgi için saol abii :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön