AÖL KAYIT SIRASINDA DİPLOMA KAYBOLMASI YARDIM...
-
- Uzman
AÖL KAYIT SIRASINDA DİPLOMA KAYBOLMASI YARDIM...
Arkadaşlar 1.5 sene önce aöl tasdikname ile kayıt oldum.Ve kayıtın son aşaması olan örgün liseden diploma teslim kağıdı ile okuluma gittim.Ancak okul diplomamı kaybetmiş.Numaramı alıp bulunca telefonla arayıp çağıracağız dediler.1.5 sene oldu kağıt halen elimde ama okul galiba benim diplomamı bulamadı.Halk eğitime gittim durumu anlattım sınavına girebilirsin yani devam edebilirsin dediler. Bu eylülde aöf kayıt yaptıracağım bir sorun olur m? Ne yapmam gerek...
MEZUN 29 HAZİRAN 2015
Re: AÖL KAYIT SIRASINDA DİPLOMA KAYBOLMASI YARDIM...
Pardon ben anlamadım liseden mezun olmadan hangi diploman kayboldu?
Açık lise sana zaten diploma verecek ya aöf ye onunla veya diploma yetişmezse çıkma belgesi ile kayıt yaptıracaksın.
Açık lise sana zaten diploma verecek ya aöf ye onunla veya diploma yetişmezse çıkma belgesi ile kayıt yaptıracaksın.

-
- Uzman
lise 2.sınıftan tasdikname ile açık liseye geçiş yaptım.Kayıt işlemlerinin sonunda ilkokul diploması okuldan alınacak ve halk eğitime verilecekti.Ancak okul kaybetti .AÖF kayıt veya mezuniyette sorun yaşar mıyım....
MEZUN 29 HAZİRAN 2015
Mezun olmuş ve diplomasını almış öğrencilerimiz diplomaları ile, mezun olduğu halde henüz diploma almamış öğrencilerimiz irtibat bürolarından alacakları çıkma belgesi ile kayıt yaptırabilirler. Diplomasını kaybeden öğrencilerimiz de (işlemlerini yaptırdığı) irtibat bürolarından alacağı diploma kayıp belgesi ile üniversite kayıtlarını yaptırabilirler.
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
İlkokul diplomanla üniversite kayıtlarının bir alakası yok. Eğer sorun çıkarsa kredilerini tamamlayıp açık liseden mezun olman gerekirken evrakların eksik olduğu için "mezuniyet incelemesindeki öğrenci" durumuna düşmen olur. Böyle bir durumda karşılaşırsan, AÖL senden veya irtibat bürosundan (HEM'dem) ilköğretim diplomanı vs. eksik ne varsa isteyebilir. Ki kayıpsa, istemeleri kuvvetle muhtemel...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk