SON SINIFTA AÇIĞA GEÇMEK
SON SINIFTA AÇIĞA GEÇMEK
S.A Arkadaşlar ben düz lise 4'üncü sınıfa geçtim şuan tatil dönemindeyiz okulu bırakıp açık liseye geçmek istiyorum kuran kursuna gitmem gerekli bana açık lise'de benim durumum hakkında bilgi veririmisiniz 3 yıl okudum bunun kredisi kaç gelir düzgün çalışınca son senem ne kadar zamanda biter bana bilgi verirseniz sevinirim.

- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: SON SINIFTA AÇIĞA GEÇMEK
Merhabalar arkadaşım ... Örgün ögretimin dururken açıkliseye geçmek bana göre saçmalıktır .
Kuran kursuna her zaman gidersin ama herzaman okulunu bitiremezsin hatta doğru çalışamazsan okulun uzar ve hayata başlamakta geç bile kalırsın .
Din hepimizin hayatınn bir parçası . Yalnız din komple hayat olmamalı ... Sana tavsiyem okulunu oku kuran kursuna illaki gidersin . Ama illa geçiçem diyorsan açık liseye alttan biriken dersin yoksa 150-170 arası bır kredi gelicektir . Bunu 192 tamamlar isen mezun olucaksın. Ama göründüğü kadar kolay değildir sınavlar bence sen her kafadan cıkan sesekulak asma okuluna devam et. İyi günler dilerim .
Kuran kursuna her zaman gidersin ama herzaman okulunu bitiremezsin hatta doğru çalışamazsan okulun uzar ve hayata başlamakta geç bile kalırsın .
Din hepimizin hayatınn bir parçası . Yalnız din komple hayat olmamalı ... Sana tavsiyem okulunu oku kuran kursuna illaki gidersin . Ama illa geçiçem diyorsan açık liseye alttan biriken dersin yoksa 150-170 arası bır kredi gelicektir . Bunu 192 tamamlar isen mezun olucaksın. Ama göründüğü kadar kolay değildir sınavlar bence sen her kafadan cıkan sesekulak asma okuluna devam et. İyi günler dilerim .
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Bizzat yakınlarımdan örgünü bırakıp açık liseye geçenler oldu. Pişman olacakları bir durum da yaşamadılar. Eğer ortam hoşunuza gitmiyorsa ben geçmenizi tavsiye ederim. 3 yılın kredisini alır ve 2 dönem içinde de mezun olabilirsiniz. Yani siz disiplinli çalıştıktan sonra ha açık ha örgün fark yok. Bizzat tecrübe ettiğim için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim ama çalışmak şart.

- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Ben'de malesef sizin gibi düşünmüyorum 11 . sınıfta okulu bazı olumsuz olaylardan dolayı bırakmak zorunda kaldım . Açık liseye kaydımı yaptırdıktan sonra evde insanın ne ders çalışası geliyordu ve ne anlatan vardı bu yüzden ben hiç çalışmıyordum . Şimdi birazda hayata atılma aşamasına denk geldigimiz için disiplinli ve düzgün bir çalışma ile tek sınavda 30 kredi alır oldum . Örgün öğretimin ögretmenlerin ve arkadaşların yerini kimse tutamaz kim ne derse desin . Afedersiniz İzmir gibi bir yerde sınava giriyorum sınava girerken ki insanları görünce açıkögretimden soğuyorum . Tesbih sallayanı millete laf atanı sınav başlamış olmasına rağmen sınıfa girmiyeni kız ögrencilere ilk defa insan görmüş gibi bakmaları biz hangi ülkede yaşıyoruz anlam veremiyorum bunları görünce . İnsanları eleştirmek veya hor görmek küçümsemek degil amacım ama bu tarz insanlara kimse hoş göremez . Bu yüzden ben burda bunları yazıyorum isterseniz hakvermeyin anlayışlı olun biraz diyebilirsiniz ama ben nişanlımla sınava giderken kendimden utanıyorum böyle bir sınava girdiğim için söz konusu olan sınavda değil söz konusu olan o sınavda gördügümüz insanlar . Tekrardan diyorum kardeşim sana kuran kursunu okursun ama sen örgünde eğitimini al mezün ol diplomanı al benim yaptığım yalnışlıkları ve pişmanlıkları yaşama.
SA Kardeş anlıyorum ama ben diyorumki kuran kursunda sadece kuran öğrenip bırakmıyacağım ileriye yönelik hedeflerim var daha sonra hafızlık gibi kuran kurslarında okuyanbların da yaptığı açıktan okuyorlar bnde bir bilgi alayım dedim öyle çalışmama gibi bir durum söz konusu değil çalışacağım tabiki ....
arkadaş açık lise sınavlarındaki görüntüyü eleştirmiş ama liseler de yaşanan çok anormal şeyleri de bizzat duyuyoruz
tabiki sınavlara gelen insanların davranışlarını eleştirebiliriz ama aynı davranışlar liselerde de mevcut bu sadece bizim ülkemizde olan birşey de değil üstelik...
umutlu olalım eğitim öğretim için

tabiki sınavlara gelen insanların davranışlarını eleştirebiliriz ama aynı davranışlar liselerde de mevcut bu sadece bizim ülkemizde olan birşey de değil üstelik...
umutlu olalım eğitim öğretim için

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Tabi bu arkadaş bazı olumsuzluklar yaşamış olabilir ama blueberry nin dediği gibi olumsuzluk her yerde olabilir. Okul ortamını beğenmeyen bir sürü insan var. Ben şahsen evde çalışmaktan çok sıkılmadım. Tabi okul ortamında da olan bazı avantajlar var.
Yani bizim örgün eğitimi ya da açık liseyi kötülememize gerek yok. İkisinin de artıları ve eksileri olacak muhakkak ve kişi kendi durumuna göre seçimini yapacak. Açık liseyi isteyen bir kişiyi vazgeçirmeye çalışmam ben bu yüzden. Hangi ortamda başarılı olacağına inanıyorsa seçimini ona göre yapsın. Açık lise korkulacak bir yer değil.
Yani bizim örgün eğitimi ya da açık liseyi kötülememize gerek yok. İkisinin de artıları ve eksileri olacak muhakkak ve kişi kendi durumuna göre seçimini yapacak. Açık liseyi isteyen bir kişiyi vazgeçirmeye çalışmam ben bu yüzden. Hangi ortamda başarılı olacağına inanıyorsa seçimini ona göre yapsın. Açık lise korkulacak bir yer değil.