Merhaba arkadaşlar forum'a yeni kayıt oldum açıkçası forumlar hakında pek bir bilgiye sahip değilim biraz araştırdım ama sorumun cevabını hiiiç bir yerde bulamadım lütfen yardımcı olursanır çok memnun olurum.
Mesleki Açık Öğretim Lisesi Bilişim teknolojileri bölümün'de 6. dönemim Toplam Kredim 150 Alan Kredim 69 alan derslerim bitti sadece ingilizcem kaldı ve bu dönem sadece stajım var Üniversite için Pilotaj bölümünü seçmek istiyorum. Bu yüzdende LYS puanımın artması için diploma notumun yüksek olması gerekiyor Meb acık lise mail hesabına mail yolladım ama bana sadece Aol'un Düz lise MAOL'unda Meslek lisesinden herhangibir farkı olmadığını ve diplomalarınında örğünle aynı olduğunu söylediler. Açıkçası Meslek liselerinin üniversitelerde bağzı alan ve bölümlerde tercih edilmediğini duydum sizce son 2 dönemim kalmasına rağmen Eylül ayında 1. dönem kayıtlarında MAÖL yerine AÖL'e kayıt olmalımıyım yoksa MAÖL'e devammı etmeliyim lütfen cevaplarsanız çok memnun olurum.
Şimdiden çooook teşekkür ederim...
AÖL'mi MAÖL'mi
Re: AÖL'mi MAÖL'mi
Üniversitelere yerleştirmeler ÖSYM'ce merkezi sistemle en yüksek başarı sırasından başlayarak alta doğru yapılıyor. Bu aşamada da, öğrenci şu liseden mezun olmuş bu liseden mezun olmuş, açık olmuş örgün olmuş bakılmaz. Senin başarı sıralaman fen lisesi mezunu birini geçiyorsa MAÖL mezunu olarak ondan önce sen yerleşirsin. Yok öyle MAÖL'ün dezavantajı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Çok teşekkür ederim son birşey sormak istiyorum bu yıl staj yapmam gerekiyor staj yerine YGS ve LYS'ye hazırlanmak için dershaneye gitsem olurmu acaba MAÖL'de staj sorunlulugu varmı veya okulla konuşup staj yerine dershaneye gidicem desem staj yapmış gibi gösterirlermi?emrahk yazdı:Üniversitelere yerleştirmeler ÖSYM'ce merkezi sistemle en yüksek başarı sırasından başlayarak alta doğru yapılıyor. Bu aşamada da, öğrenci şu liseden mezun olmuş bu liseden mezun olmuş, açık olmuş örgün olmuş bakılmaz. Senin başarı sıralaman fen lisesi mezunu birini geçiyorsa MAÖL mezunu olarak ondan önce sen yerleşirsin. Yok öyle MAÖL'ün dezavantajı...
Tekrar teşekkür ederim..
Mezun olmak için staj zorunluluğu var. Dolayısıyla staj yerine dershaneye gitme şansın yok maalesef...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Aöl küçümsenebilir ama maöl en azından bir meslek adı veriyor ve illaki bir yerde katkısı olur.
Ayrıca bildiğim kadarıyla alan kredilerini kaybedeceksin ve mezun olmak için 2-3 sınavlık krediye ihtiyacın olacak.
Ayrıca bildiğim kadarıyla alan kredilerini kaybedeceksin ve mezun olmak için 2-3 sınavlık krediye ihtiyacın olacak.