Zorunlu Dersler Hakkında Yardım

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Yener

Zorunlu Dersler Hakkında Yardım

Mesaj gönderen Yener » 20 Ağu 2014, 15:17

Merhabalar,

3 yıllık örgün eğitimi tamamlamış ama alttan çok dersim olduğu için mezun olamamıştım.

Sene 2007 de açık öğretime kayıdımı yaptırdım ama hiç bir sınava katılmamıştım. 1 eylül de silik durumda olan kayıdımı yenileteceğim.

Sisteme girdiğim zaman toplam 108 kredimin olduğunu görebiliyorum ve 3 yıllık sosyal bilimler alanında olduğum yazıyor.

Kayıt yenilediğim o zaman otomatik olarak alan yok 4 yıllık olacağım buraya kadar herşeyi anladım araştırdım.

Zorunlu dersler bölümünde;
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 2

dersleri var.. Tabii bu dersler 2007 de ki zorunlu derslerdi.

Alan yok ve 4 yıllık olacağım için zorunlu derslerim artacak. Benim asıl merak ettiğim kısım zorunlu dersler ile ilgili arkadaşlar.

Lise 1 okurken alttan dersim yoktu 2 ve 3. sınıflarda vardı. Yani 1. sınıfta tüm derslerimi başarı ile geçmiştim.

Benim en sevmediğim ısınamadığım ders DİL ve ANLATIM dersi, 2007 de zorunlu olarak DİL ve ANLATIM dersi bende yoktu. Sanırım lise 1. sınıfta başarı ile geçtiğim için benim karşıma bu ders çıkmadı yada ben mi yanılıyorum?

Peki şuanda DİL ve ANLATIM dersi kaça kadar zorunlu? Yani 1 den 8 e kadar mı? Yada 1.sınıf mı zorunlu sadece?

Buna göre şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum, eğerki DİL ve ANLATIM 4 ve sonrası zorunluysa epey bir çalışmam tekrar etmem gerekecek. Lütfen bu konuda beni aydınlatın ve diğer derslerin kaç dan kaça kadar zorunlu olduğunu açıklarsanız sevinirim.

Örneğin ingilizce 1 den 8 e kadar zorunluymuş, bunun gibi. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama bu şekilde açıklayabildim aklımdaki soru işaretlerini...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Zorunlu Dersler Hakkında Yardım

Mesaj gönderen kripton » 20 Ağu 2014, 15:37

Dil anlatım 1 den 8 e kadar zorunlu ders. Ve bu dersten muaf olma imkanı da yok. Mecbur seçip geçmen gerekiyor mezun olmak için. Sadece lise 1 sayısalı zorunlu, diğer sınıflarda seçmeli olarak var. Ben sana bir link vereyim http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html burayı tıklayıp 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER bölümüne gir. Oradaki tabloda hangi dersin hangi sınıflarda zorunlu olduğunu görebilirsin
Resim

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön