Tercih Hakkında; Üniversiteler ve AÖF

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
KGamze
Doçent

Tercih Hakkında; Üniversiteler ve AÖF

Mesaj gönderen KGamze » 01 Eyl 2014, 18:03

Merhaba arkadaşlar ek tercihlere kaldım bildiğiniz gibi ve az bir zaman kaldı tekrar tercihlerin başlamasına, heyecanlıyım ve sorularım var özellikle okuyan arkadaşlara.

Aöf tercih edeceğim ve hangi üniversitenin aöf seçsem bilemiyorum.
Atatürk üniversitesini ikinci üniversite kapsamında tercih etmek istiyorum ön lisans Çocuk Gelişimi. (Neden ikinci üniversite olarak seçiyorum bunu açıklamam gerekirse en küçük puan 410 ile aldı ve puanım yetmiyor bu yüzden yerleşemeyeceğim ortada.)

Evet, şimdi çocuk gelişimi bölümünü okuyabilmem için lisans bir bölüme yerleşmem gerekiyor ya İstanbul üni. ya da Anadolu üni.
Kayıt işlemlerine baktım Anadolu üni. daha zahmetli, kayıt yenilemelerde büroya gitmem gerekiyormuş ama harçları düşük. İstanbul üni. ise kayıtları kargo ile göndereceğim ve bütünleme sınavlarına örgün bir şekilde İstanbul üniversitesinde gireceğim.
İstanbul üniversitesinin geçme notu 50, Anadolu üniversitesinin geçme notunu bilmiyorum.
Benim için lisans okuduğum bölümün bir önemi yok asılında çünkü asıl emek vermek istediğim bölüm çocuk gelişimi.
Sizlerden yardım istiyorum Anadolu ve İstanbul üniversitesinin aöfleri hakkında.
Benim içindeki ses İstanbul üni. diyor ama bilemiyorum oraya da yeni ön lisans çocuk gelişimi açılmış, ikinci üniversite olarak onu da seçebilirim dersleri daha çok ve iyi ama Atatürk üni. geçme notu daha düşük benim kafam çok karıştı anlayacağınız.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Tercih Hakkında; Üniversiteler ve AÖF

Mesaj gönderen Doçent » 01 Eyl 2014, 18:21

biraz araştırdığım için az çok biliyorum bence anadolu hem harç bakımından hemde daha köklü yılların tecrübesi var büro ağı geniş...istanbulu tercih edenlerde var yerleşim olarak yakın diye ya da bir adı var istanbul diye tercih edenlerde oldu ama hizmet açısından nette şikayetler çok...ata erzurum bir kere ücret yönünden eksi puan alıyor ayrıca memnun olmayanlarda bir hayli var ve sınav merkezleri belli illerde.

bölümün ile sanırım anadolu aöf çocuk gelişimi kapanmış...tercih edersen istanbulu seçebilirsin :26:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 01 Eyl 2014, 23:46

Tavsiyen için çok teşekkür ederim Blueberry

İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi uzaktan eğitim şeklinde ve ön lisans olmasına rağmen ders programı çok kapsamlı, bu da demek oluyor ki Atatürk üniversitesinden iyi bir eğitimi var. Ayrıca beden eğitimi dersi ödevleri de oluyormuş.
Kolay okuma açısından Atatürk üni. daha mantıklı görünüyor ama İstanbul üni. ders programı harika daha çok ders var ve kendimi daha çok geliştirmiş olurum. Bir yandan da zaten 4 yıla tamamlayacağım diyorum en azından 2 yılı daha rahat okuyup kalmamış uzatmamış olurum.

Lisans bölüm olarak Sosyoloji düşünüyorum birde Coğrafya var İstanbul üni. oda güzel bir bölüm ama kılavuzda açık öğretim yazdığı halde uzaktan eğitim şeklinde sanırım çünkü öğrencileri araziye götürüyorlarmış bu da demek oluyor ki gerekirse dersler için İstanbul'a gitmeliyim.

Sanırım Anadolu Üni. Sosyoloji ikinci üni olarak Atatürk Üni. Çocuk Gelişimi seçeceğim gerçi hala kararsızım şu İstanbul üni. ödev ve dersleri beni korkutuyor çocuk gelişimi ile bir arada başaramam gibi geliyor. :|

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 02 Eyl 2014, 11:19

bende ikinci üni düşündüm fakat isteyerek okuycağım bölüm yok :43: daha farklı bölümler keşke olsaydı sınırlı sayıda aöf bölümleri...

istanbulu seçme uzaktan eğitim ise sosyoloji ve çocuk gelişimi birarada yapabilirsin sosyoloji zor değilmiş duyduğuma göre :25:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 02 Eyl 2014, 13:54

Sordum sosyoloji bölümünü ödev olursa internetten yüklüyormuşuz okula gitmek yokmuş.
Peki Anadolu üni. geçme notu kaç?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 02 Eyl 2014, 21:41

KGamze yazdı:Sordum sosyoloji bölümünü ödev olursa internetten yüklüyormuşuz okula gitmek yokmuş.
Peki Anadolu üni. geçme notu kaç?
50 :sandalye:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 03 Eyl 2014, 09:19

Hepsinin geçme notu aynı diyebiliriz o zaman. Kılavuz yayınlansın bakalım hangi bölümlere kontenjan açılmış ona göre tercihlerimi sıralarım.
Çok teşekkür ederim sana bana yardımcı olduğun için gene sorumlarım olursa yüzsüzlük yapıp buradan sorarım çok sağ ol çok. :12:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön