aöF EK TERCİHLERR

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: aöF EK TERCİHLERR

Mesaj gönderen Doçent » 16 Eyl 2014, 16:39

thilal yazdı:çook teşekkür ederim
Birde bu dediğim bölümler
Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Mobil Teknolojiler ve Pazarlama
onları nasıl tercih edebilirim ben aöf olarak hiç bir sey anlamadım kod falan bulamıyorum
:roll: :( :08:
geçen yıl hiç tercih yapmadım
bu yıl 2. senem bir yıl daha kaybetmek istemiyoruum
yardım ederseniz çook makbule geçecek:)
bu dediğin bölümler aöf önlisansta yok maalesef :43:

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
TheRummer
Doktor

Mesaj gönderen TheRummer » 16 Eyl 2014, 16:41

emrahk yazdı:ÖSYM, AÖF'ye yerleşemeyen binlerce kişinin tepkisiyle geri atmış belli ki. Tablo 3A'daki bölümleri ek yerleştirmeyle tercih edecekler için taban puan şartı aranmayacakmış. Yalnız Tablo 3A demek sadece iki yıllık bölümler demek oluyor. 4 yıllık AÖF veya örgün bölümleri tercih etmek isteyenler için taban puan şartı aranacak. Yani 4 yıllık Felsefe diyelim 250 ile en küçük puanı kapatmışsa, 249 ve aşağı YGS puanı alan arkadaşlar boşuna o bölümü tercih etmesinler...

Tablo 3A'da taban puana bakmadan tercih yapabileceğiniz iki yıllık ön lisans bölümleri
Benim okul puanı ile puanım 221 ama lojistik aöf 230 istemiş gelme ihtimali olabilir mi ?
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır.Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Mustafa Kemal ATATÜRK

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2014, 16:43

Thilal, "Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Yönetimi..." gibi bölümleri sana 2 yıllık örgün MYO istersen diye örnek verdim. O bölümlerin AÖF olanı yok. Üstte verdiğim tablo 3A'daki açıköğretim bölümlerini inceleyebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2014, 16:44

TheRummer yazdı:
emrahk yazdı:ÖSYM, AÖF'ye yerleşemeyen binlerce kişinin tepkisiyle geri atmış belli ki. Tablo 3A'daki bölümleri ek yerleştirmeyle tercih edecekler için taban puan şartı aranmayacakmış. Yalnız Tablo 3A demek sadece iki yıllık bölümler demek oluyor. 4 yıllık AÖF veya örgün bölümleri tercih etmek isteyenler için taban puan şartı aranacak. Yani 4 yıllık Felsefe diyelim 250 ile en küçük puanı kapatmışsa, 249 ve aşağı YGS puanı alan arkadaşlar boşuna o bölümü tercih etmesinler...

Tablo 3A'da taban puana bakmadan tercih yapabileceğiniz iki yıllık ön lisans bölümleri
Benim okul puanı ile puanım 221 ama lojistik aöf 230 istemiş gelme ihtimali olabilir mi ?
Tercih hakkın var ama gelip gelmeme ihtimalini o bölümü tercih edecek diğer adayların puanları belirleyecek. Lojistiği tercih eden tüm adayla 222 veya üzeri puanla tercih ederse gelmez. Kısaca kesin gelir diyemeyiz, kontenjanlı bölüm sonuçta...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 16 Eyl 2014, 16:47

bence gelir niye dersen pek tercih edilmeyen bir bölüm yaz gitsin :sandalye:

ama yazarken 1. sıra olsun :idea:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

thilal

Mesaj gönderen thilal » 16 Eyl 2014, 16:55

Sağolun uğraştırdım ama son bir şey var.
bu tablodan bakıyorum seçebilceğim bölümler var evet ama dediğim gibi mesela İnternet ve Ağ Teknolojileri,Bilgisayar Operatörlüğü vb yok yani bunları tercih hakkına sahip değil miyim?

thilal

Mesaj gönderen thilal » 16 Eyl 2014, 16:57

emrahk yazdı:Thilal, "Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Yönetimi..." gibi bölümleri sana 2 yıllık örgün MYO istersen diye örnek verdim. O bölümlerin AÖF olanı yok. Üstte verdiğim tablo 3A'daki açıköğretim bölümlerini inceleyebilirsin...
bu cevabınızı şimdi gördüm kusura bakmayın. Tamam teşekkürler o zaman .

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön