Açıklise hakkında Birkaç Soru.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Onurcan59

Açıklise hakkında Birkaç Soru.

Mesaj gönderen Onurcan59 » 28 Eki 2014, 16:59

Merhaba.Ben şu an 11. sınıf okuyorum ve açık liseye geçmek istiyorum.Çünkü okulumuzun şartları iyi değil ve sınıftaki öğrenciler dersi sürekli sabote ediyor.Benim açık liseye geçmekteki amacım;
Üniversiteye hazırlanırken okulda kaybettiğim zamanı evde kendi başıma çalışarak telafi etmek.Bunun yanında dersleri en baştan başlamak isyitorum.Çünkü hem 11. sınıfın dersleri hem de 9-10. sınıfın dersleri aynı anda çalışılmıyor.Yani sadece okuyormuş gibi gözükeceğim aslında üniversite için hazırlanıyor olacağım.Size bazı sorularım olacak;
Ben açıkta sözel alan seçip üniversite sınavına sayısaldan girebilir miyim?
Kredim ne kadar gelir?Bunu hesaplamanın bir yolu var mı?
Ne kadar zamanda mezun olurum?
Sınavlar koly mı benim seviyemdeki birisi rahatlıkla geçebilir mi?
Ve açık lise derslerine baktığımda bir dersin 8 kere sınavı olduğunu gördüm.Yani mat-1,mat-2...mat-8 gibi.Bu ne anlama geliyor?Ve korkmam gereken bir şey mi?
9 ve 10. sınıftaki sözel derslerim zayıf değil ama 10. sınıfta dil anlatım sorumluluğum vardı bir ay önce girdiğim sınavda verdim.Bu ders açık lisede karşıma çıkar mı?
Açık lisede diploma notu nasıl veriliyor?

Buyurun bunlar da notlarım.
Bu 9. sınıf.
Resim

Bu da 10. sınıf.Dil ve anlatım zayıftı ama bir ay önce sorumluluk sınavlarında kurtuldum.
Resim

Emek verip cevapladığınız için şimdiden çok teşekkürler.Elleriniz dert görmesin. :)

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Açıklise hakkında Birkaç Soru.

Mesaj gönderen Doçent » 28 Eki 2014, 17:39

eğer şu an 11. sınıfın ikinci döneminde geçeceksen 6. dönemden başlıycaksın ve kredinde ortalama 130 civarı gelir...

192 ile mezun olunuyor her sınav 35 kredi toplayabilirsin başarılı olmanada bağlı bu dönem sınavlarından sonra yapılan ek sınavlarla da mezun olma şansın var...

sınavlar 20 soru ve 10 doğru cevap (50 puan )

derslerin yanında gördüğün o dersin dönemini gösterir mat 2 kimya 3

zorunlu dersler aöl de dil anlatım tek muaf olunamayacak derstir

kaldığın ders tekrar karşına çıkar dil anlatım hariç diğer derslerden muaf olma hakkı var 3 kere girmiş olmak şartıyla o dersin sınavına...
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Onurcan59

Mesaj gönderen Onurcan59 » 28 Eki 2014, 18:10

Blueberry yazdı:eğer şu an 11. sınıfın ikinci döneminde geçeceksen 6. dönemden başlıycaksın ve kredinde ortalama 130 civarı gelir...

192 ile mezun olunuyor her sınav 35 kredi toplayabilirsin başarılı olmanada bağlı bu dönem sınavlarından sonra yapılan ek sınavlarla da mezun olma şansın var...

sınavlar 20 soru ve 10 doğru cevap (50 puan )

derslerin yanında gördüğün o dersin dönemini gösterir mat 2 kimya 3

zorunlu dersler aöl de dil anlatım tek muaf olunamayacak derstir

kaldığın ders tekrar karşına çıkar dil anlatım hariç diğer derslerden muaf olma hakkı var 3 kere girmiş olmak şartıyla o dersin sınavına...
Ben açıkta sözele gireceğim.Karneme göre sözelden zayıf yok sadece dil anlatım var onu da verdim bir ay önce şimdi dil ve anlatım 4'ü tekrar mı vereceğim?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 28 Eki 2014, 19:57

aöl de alan yok sözel ya da sayısal diye :43:

dil anlatım 3 verdiysen eğer dil anlatım 4 alcaksın veya dönemin 6 olcaksa önceden kalmış olduğun dil anlatım 5-6 aynı anda alabilceksin :26:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön