Sonunda aktif oldum ve ders seçimi
Sonunda aktif oldum ve ders seçimi
Merhaba arkadaşlar aktif oldum sonunda 112 kredi gelmiş dönemim 8 ders seçimi yapacağım ama anlamadığım bir şey var zorunlu derslerden bahsediyor bu zorunlu dersler ne oluyor tam olarak ortak olarak yazdığı dersler mi zorunlu oluyor sadece onları mı almalıyım ? ayrıca bazı derslerin yanında muaf yazıyor onları almasam da olur sanırım değil mi ? ayrıca ortak olarak 14 tane ders gelmiş bu durumda onları hemen verip seçmeli dersleri üstüne ekleyip mezun olabilirim değil mi ?
Re: Sonunda aktif oldum ve ders seçimi
Gözun aydın
-
- Asistan
Re: Sonunda aktif oldum ve ders seçimi
Ortak olan dersler zorunlu derstir hepsini vermen yada muaf olman gerekiyor (sadece dil anlatım muaf olmuyor)
Muaf yazan dersler 3 kez girip fakat geçemediğin derstir geçebilirim diyorsan seçebilirsin yine kredi gelir. önceliğin ders seçiminde zorunlu dersler olsun sonra dediğin gibi seçmeli dersler ile doldurursun kotayı.
Muaf yazan dersler 3 kez girip fakat geçemediğin derstir geçebilirim diyorsan seçebilirsin yine kredi gelir. önceliğin ders seçiminde zorunlu dersler olsun sonra dediğin gibi seçmeli dersler ile doldurursun kotayı.