Lise 4. Sınıfım 10. Sınıfta Tekrar Yaptım Açığa Geçmem Lazım

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
ÉĐэвΪץaτ

Lise 4. Sınıfım 10. Sınıfta Tekrar Yaptım Açığa Geçmem Lazım

Mesaj gönderen ÉĐэвΪץaτ » 23 Kas 2014, 15:15

Arkadaşlar merhaba ben lise 5 . öğrencisiyim cunku lise 2 de tekrar yaptım :( yasıtlarım suan unide ve artık okula gitmek istemiyorum açığa geçmek istiyorum 5 sene artık baydı suan ki bölümüm bilgisayar alanı teknik servis dalı 3 gün staj goruyorum ne yapmam lazım suan bıraksam hemen kaydolabilir miyim açığa ? Alacağım diploma farklı olur mu ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Lise 4. Sınıfım 10. Sınıfta Tekrar Yaptım Açığa Geçmem L

Mesaj gönderen kripton » 23 Kas 2014, 21:40

ÉĐэвΪץaτ yazdı:Arkadaşlar merhaba ben lise 5 . öğrencisiyim cunku lise 2 de tekrar yaptım :( yasıtlarım suan unide ve artık okula gitmek istemiyorum açığa geçmek istiyorum 5 sene artık baydı suan ki bölümüm bilgisayar alanı teknik servis dalı 3 gün staj goruyorum ne yapmam lazım suan bıraksam hemen kaydolabilir miyim açığa ? Alacağım diploma farklı olur mu ?
Şu an bıraksan 2. döneme kayıt yaptırabilirsin ancak. Ocak 2015 sınavına giremezsin. Mayıs da girersin.

Eğer meslek lisesine geçmek istersen bulunduğun yerin halk eğitimine sorman lazım. Sanırım her ilde her bölüm olmuyor. Bu konuda emrahk arkadaşımız daha bilgili -kendisi meslek lisesi mezunu- Sorunu görürse cevap yazacaktır.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Kas 2014, 15:49

Kripton bana yönlendirmiş, ben cevabını vermeye çalışayım. Sen meslek liseli olarak son sınıfa gelmişsen, en kısa sürede yine meslek liseli olarak bitirebilirsin okulunu. Yani açığa geçersen, mesleski açık liseye geçmelisin. Bu da, yine aynı okulda yüz yüze eğitime (son sınıfta tek ders olmalı) ve stajı yapmaya devam edersin. Senin için bir şey değişmez bu yıl için kısaca. Kaldı ki, geçişini Şubatta yani ikinci dönemde yapabilirsin. Dolayısıyla ilk dönemi örgün okuduktan sonra, önünde tek dönem kalacak, bunun için açığa geçmeye değmez bence...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
nail
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen nail » 15 Ara 2014, 18:35

Eğer bu sene bitirebileceksen biraz dişini sıkmanı tavsiye ederim.. Açık öğretimde her şey istediğin gibi gitmeyebiliyor. Eğer mesleki bir açık öğretim bölümüne geçiş yapmazsan meslek derslerinin kredileri siliniyor buda senin daha çok çalışman anlamına gelir sınavları verirken ve sınavlar dönem başı oluyor 3 4 ay çalışırsın geçemezsen boşuna zaman kaybı oluyor derslerden.. Sen bilirsin kendi kararın ama en iyisi hiç bırakma ve okumana devam et.. başarılar hayatında.
Mesleki açık lise / Muhasebe Finansman / Ortak seçmeli ders kalmadı mezun, staj bekliyorum / Dönem 8

Solan renkleri boyamakta o boyasız boyacı

Ö.Asaf

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön