Açık liseye kaydımı aldırmak istiyorum.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
RsRasim

Açık liseye kaydımı aldırmak istiyorum.

Mesaj gönderen RsRasim » 03 Ara 2014, 15:14

Merhaba arkadaşlar, sınıfımdaki arkadaşlarla tamamıyla olmasa bile bazılarıyla huzursuzluklarım olduğu için kaydımı açık liseye aldırmayı düşünüyorum.
Anadolu lisesinde okumaktayım, derslerim iyi, hiç sınıfta kalmadım. Son senedeyim.

9. Sınıf Yıl Sonu Notum: 60,4 (Ortalama ile geçtim, normalde zayıflarım vardı.)
10. Sınıf Yıl Sonu Notum: 75,9
11. Sınıf Yıl Sonu Notum: 79,45

Şuan 12. sınıftayım, ilk dönemin ilk yazılıları bitti, ikinci yazılıların başlamasına ise daha 1 ay gibi uzun süre var.

Açık lise kaydı hakkında bir şey bilmiyorum..
Açık liseye kaydolduğum zaman hangi derslerden sınava gireceğim, ne zaman ve nerde gireceğim?
Açık lisede okuduğum için üniversiteye girişte problem yaşar mıyım?
Dönem içinde açık liseye kayıt olunabiliyor mu yoksa ikinci döneme kadar beklemek zorunda mıyım?

Ders seçme ve kredi hakkında hiç bir bilgim yok, aydınlatacak varsa sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Açık liseye kaydımı aldırmak istiyorum.

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 03 Ara 2014, 16:30

gördüğüm kadarıyla bir dönemin kalmış, açıkliseye geçersen sadece bir dönem girersin. Yeni kayıtlar Şubatta başlar büyük ihtimalle, Sana 200 civarında kredi verirler, kayıt yaptıracağın merkezde sınava girersin Kayıt yaptırmak için Halk Eğitim Merkezine gitmen gerek. orda daha ayrıntılı bilgi verirler.
aiçıklise ye geçtiğin zaman 12. sınıfın ikinci dönem derslerini seçersin çünkü sadece bu dersler kalıyor sana
senin gireceğin sınavın tarihi 30-31 mayısta

kusura bakma galiba kafanı karıştırdım :?:

RsRasim

Mesaj gönderen RsRasim » 03 Ara 2014, 19:27

htc-directioner yazdı:gördüğüm kadarıyla bir dönemin kalmış, açıkliseye geçersen sadece bir dönem girersin. Yeni kayıtlar Şubatta başlar büyük ihtimalle, Sana 200 civarında kredi verirler, kayıt yaptıracağın merkezde sınava girersin Kayıt yaptırmak için Halk Eğitim Merkezine gitmen gerek. orda daha ayrıntılı bilgi verirler.
aiçıklise ye geçtiğin zaman 12. sınıfın ikinci dönem derslerini seçersin çünkü sadece bu dersler kalıyor sana
senin gireceğin sınavın tarihi 30-31 mayısta

kusura bakma galiba kafanı karıştırdım :?:

Bana gelecek krediyi sizin tahmininiz olan 200 sayısını nasıl hesaplıyoruz?
Yeni kayıt tarihleri 04-17 Şubat 2015 gibi bir tarihti, iş takviminde öyle yazıyordu.
Dönem ortasında açık liseye kayıt olmuyor galiba onu anladım, peki 2. dönemde sadece ben seçtiğim derslerin sınavına mı gireceğim yani tam nasıl olacak yardım kaldı :)

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 04 Ara 2014, 12:54

geçtiğin derslerin haftalık ders saatlerin toplamı krediyi verir ama ben tahmin olarak 200 dedim.
verilen tarihte kayıt yapmak zorundasın, ve seçeceğin dersleri geçmek zorundasın yani örgündeki 2. dönem derslerini aol'ye geçtiğindede göreceksin :!:

Kullanıcı avatarı
nail
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen nail » 15 Ara 2014, 18:29

Açık liseye bu güzel notlarınla geçip kendine yazık etmene hiç gerek yok arkadaşım dişini sık biraz az kaldı zaten diploman örgün olsun yinede hiç kendine sıkıntı verme.. herşeyi arkadaş ortamı yüzünden yaşarsın ama onlara takılmamakla en iyisini yaparsın . Ben lisede Arkadaş ortamı yüzünden kalmıştım sınıfta ama şimdi azimle çalışıyorum keşke onlara uymasaydım diyorum sen yoluna geleceğine bak
Mesleki açık lise / Muhasebe Finansman / Ortak seçmeli ders kalmadı mezun, staj bekliyorum / Dönem 8

Solan renkleri boyamakta o boyasız boyacı

Ö.Asaf

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön