FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR !

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ebruç
Çırak

FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR !

Mesaj gönderen ebruç » 21 Ara 2014, 15:34

arkadaşlar yaşım 35 mayıs sınavlarında en kötü ihtimal agustos sınavında (inş.ağustasa kalmam)lise bitiyor.aöf sınavları ne zaman ,nasıl girilir ,ygs,lys,gibi sınavlara girmem gerekir mi ,35 yaşında hangi bölümü tercih edersem işe daha çabuk kavuşurum lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın .....
insanın kafasına bazen geç dank :22: ediyor nede olsa siz daha gençsiniz sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM :08:

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: ACİİİİL FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR ???????

Mesaj gönderen Dersatatürk » 21 Ara 2014, 15:54

Merhabalar , Meslek Yüksek Okulları yani 2 yıllık bölümlerle daha kısa sürede mezun oluyorsunuz iş imkanları ise memurluk için kpss giriyorsunuz bildiğiniz üzere veya okuyacağınız bölümlere göre şirketlere başvuru yapabiliyorsunuz ve bu bölümlerden mezun olduktan sonra isterseniz 4 yıllığa'da yükseltebilirsiniz .

Üniversitelerde ise bölümden bölüme değişiyor hazırlık veya formasyonla beraber 5 yılı bulabiliyor mezun olmanız .

Evet üniversite için yüksek meslek okulu için ve ya açık öğretim fakültesi için YGS , LYS girmeniz gerekmekte . Açık öğretim fakültesi için barajı geçmelisiniz sanırım baraj 180 ve ya 200 olmalı . Tabi artık eskisi değilmiş açık öğretim fakültesi için bile puanı yüksek tutmanız gerekiyor , bölümlere kontejyan getirmişler .

Size tavsiyem eğer iş imkanı için ve bir an önce mezun olmak istiyorsanız meslek yüksek okulu tercih edin , zaten isterseniz bunu sonra 4 yıllık bölümlere'de yükseltebiliyorsunuz . Ayrıca bu yıl yapılıcak YGS , LYS için ocak aylarını takip edin ve sınava kayıt yaptırın ufak bir çalışma ile barajı geçersiniz .

Ve yaşınızı kafanıza takmayın sorun etmeyin arkadaşım meslek yüksek okulunda okuyor şuan sınıfta 36 yaşında bir bayan var , okumanın , eğitimin , öğrenimin yaşı yoktur . Siz sıkıntı etmediğiniz ve çalıştığınız sürece insanlar size imrenerek bakacaktır.
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Re: ACİİİİL FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR ???????

Mesaj gönderen rüfeyde » 21 Ara 2014, 16:43

AÖF barajı 140 LYS barajı 180 ama AÖF'te en az 200 puanı geçmek gerekliymiş yerleşmek için :22: Yaşın için endişe etme arkadaşımın babası 40 yaşında mühendis oldu :25: istedikten sonra olmayacak şey yok :45:
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

sea18

Re: FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR !

Mesaj gönderen sea18 » 24 Ara 2014, 01:40

arkadaşlar dün çok üzücü haber aldım. 9 soruyla geçerli not alabiliyoduk şuan 10 a yükselmiş.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 24 Ara 2014, 01:46

sea18 yazdı:arkadaşlar dün çok üzücü haber aldım. 9 soruyla geçerli not alabiliyoduk şuan 10 a yükselmiş.
biz 2 aydan beri biliyoruz geçme notu 50 olduğunu :ders:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 24 Ara 2014, 03:21

Resmi açıklama var mı? Geçme notuyla ilgili
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3 :tipik:

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 24 Ara 2014, 03:26

bugün sınav giriş yerleri açıklanıyormuş
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3 :tipik:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Ara 2014, 13:15

ÖSYM'nin 5 Ocak'ta almaya başlayacağı YGS kayıtlarına başvurursunuz. AÖF'ye yerleşmek için en az 250 gibi bir puan almak gerekiyor artık. Geçen yıllarda 140 puanla yerleşilirken, bu sene hem tüm bölümler kontenjanlı oldu hem de talep inanılmaz arttı AÖF'ye. Dolayısıyla bir bölüme yerleşmek için 240-250 puan almak gerekiyor.

YGS'de 4 test var, sayısalları yapamazsanız, sadece sözel 2 testte yani Türkçe ve Sosyal Bilgiler testlerinden soru çözersiniz yani sadece sözelden yukarıda belirttiğim puanı alabilirsiniz.

Türkiye'de yandaş olmadığınız sürece hiç kimsenin iş garantisi yoktur. AÖF'de 2 yıllık önlisans programlarından Büro Yönetimi, Sosyal Hizmetler, Adalet, Emlak gibi bölümleri tercih edebilirsiniz. 4 yıllıklarda ise Felsefe, Tarih, Edebiyat gibi bölümleri önermem; çünkü bu bölümleri öğretmen olmak umuduyla tercih ediyor insanlar ama öğretmenlikte son yaş sınırı 40. İktisat, İşletme gibi 4 yıllık bölümlerin çok mezunu olmasına rağmen, KPSS'de alımı yine diğer bölümlere göre daha fazla.

Tercihler yaz aylarında alınacağı için, o zamana kadar araştırma yapın ve kendinize uygun bir bölümde karar kılın derim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 24 Ara 2014, 14:24

yandaş olsanızda herşey sizin bilgi ve niteliğinizle alakalı :01: düşük puanla herkes yüksek yerlere gelmeyi hayal ediyor nedense :43: seçtiğiniz bölümün ataması olmadığını bilerek okumaya karar verdıyseniz bu sizin iradenizdir :01:

Burda yapacağınız tercihlerde en önemli şey severek yapacağınız bir meslek seçmek! ikincisi ilerisi için maddi olarak yararı olabilcek bir meslek!
Aslında ben iyiyim,sınavlarda kötü soruyorlar diye birşey yok!kendimizi kandırmayalım ne olursa olsun kendimize karşı dürüst olalım...senin kapasiten oysa sistemi, onu bunu şunu suçlamak sadce kendini kandırmak olur sosyal psikoloji de bu kendine yontmadır :01:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 24 Ara 2014, 14:58

250 , 260 punlarla ikinci öğretimlere yerleşebilirisniz . İllaki açık öğretim fakultesine girmek için çabalamayın veya giremeyince üzülmeyin .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

sea18

Mesaj gönderen sea18 » 30 Ara 2014, 05:08

Blueberry yazdı:
sea18 yazdı:arkadaşlar dün çok üzücü haber aldım. 9 soruyla geçerli not alabiliyoduk şuan 10 a yükselmiş.
biz 2 aydan beri biliyoruz geçme notu 50 olduğunu :ders:
45de çok az degildi kötü oldu bana göre herkese sınavında basarılar arkadaslar benim ilk sınavım. :) bu yüzden çok heycanlıyım ahaha :isyan: :isyan: :isyan:

“Sınavlar” sayfasına dön