derslerin seçiminde

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
handeblond
Çırak

derslerin seçiminde

Mesaj gönderen handeblond » 13 Oca 2015, 21:14

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Dersleri seçerken mesela örnek veriyorum edebiyat 1 edebiyat 2 edebiyat 3 şeklinde hepsini seçsek sırayla hepsini bu şekilde bitirsek çalışıp daha mı kolay olur yoksa farklı farklı zorunlu dersleri almak mı daha mantıklı yardımcı olursanız sevinirim

emrahk
Onursal Üye

Re: derslerin seçiminde

Mesaj gönderen emrahk » 13 Oca 2015, 22:15

Bir seferse 1,2,3,4... diye uzayan bir liste seçmeni önermem, çünkü tek dönemde o kadar ders içeriği seni zorlayabilir, kafan karışabilir. Bir dersin en fazla 2 dersini tek dönemde seçmen mantıklı olur. Edebiyat 1,2 - Tarih 1,2 gibi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 13 Oca 2015, 22:49

Dostum sana şöyle örnek vereceğim . Ben bu taktikle 30 kredi 28 kredi alıp durdum şimdide problem olmazsa 35 kredi civarı alacağım .
Mesela Dil Ve Anlatım 3 , 4 'u zorunlu olarak seçtin bu dönem hemen yanına Seçmeli Dil ve Anlatım 3 , 4 al aynı konular hiçbir farkı yok aynı konular .
Zorunlu ders seçiyorsan seçmelisi varsa yanına al daha kolay kredi tamamlarsın . :) Onun dışında edebiyat 1 , 2 olarak alıyorsan diğer dönem 3 , 4 al zorlayabilir Emrah hocam doğru söylemiş .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
nail
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen nail » 15 Oca 2015, 12:54

Aynen doğru söylüyor dostlar..
Edebiyat 1-2.. 3-4 olarak ikili seçim sana kolaylık sağlar konular birbirine yakın olduğu için..
Mesleki açık lise / Muhasebe Finansman / Ortak seçmeli ders kalmadı mezun, staj bekliyorum / Dönem 8

Solan renkleri boyamakta o boyasız boyacı

Ö.Asaf

handeblond
Çırak

Mesaj gönderen handeblond » 15 Oca 2015, 16:00

anladım hep 1 2 olarak seçicez yani. bu sefer biraz zor dersleri seçtim:( başarısız oldm

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön