Açıköğretimden nakil işlemi acil yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
farukbulut09

Açıköğretimden nakil işlemi acil yardım

Mesaj gönderen farukbulut09 » 27 Oca 2015, 19:14

Merhabalar, ben şuan Anadolu Teknik formatında bir meslek lisesinde okumaktayım 11. sınıf öğrencisiyim 12. sınıfta yani seneye koleje gitmeye karar verdim ve erken kayıt ile dün kaydımı yaptırdım bugün aradılar ve ders saatlerinden dolayı eksik kredim varmıs bundan dolayı koleje kayıt yaptıramazmışım. 11. Sınıf bitiminde açık öğretime geçiş yapıp ordanda koleje geçebilir miyim ? acil cevap verebilir misiniz

emrahk
Onursal Üye

Re: Açıköğretimden nakil işlemi acil yardım

Mesaj gönderen emrahk » 28 Oca 2015, 11:10

Merhaba, meslek lisesi ile kolejin dersleri farklı. Senin meslek lisesinde aldığın alan dersleri, kolejde olmadığı için kabul etmemişlerdir. Açık liseye geçersen de, hem meslek programı hem de düz lise programı var. Bir meslek liseli olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçersen yine aynı okulda alan derslerini yüz yüze eğitim yoluyla alırsın. Bu da senin için ha örgün ha açık fark etmeyeceği için geçiş yapmanı gereksiz kılar. Çünkü iki şekilde de okula gideceksin.

Düz açık liseye geçersen işler daha da karışır, aynı kolejdeki gibi, düz açık lisede meslek derslerinin karşılığı olmayacağı için kazandığın meslek yani alan dersi kredilerin silinir ve toplam kredi miktarında büyük düşüşler olur. Bir daha da şuan okuduğun okula dönüş yapamazsın.

İşin özü, örgün lisene geri dönmek istiyorsan açık liseyi basamak olarak kullanma; devam edebiliyorsan okuluna devam et...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

farukbulut09

Mesaj gönderen farukbulut09 » 18 Şub 2015, 23:00

emrahk yazdı:Merhaba, meslek lisesi ile kolejin dersleri farklı. Senin meslek lisesinde aldığın alan dersleri, kolejde olmadığı için kabul etmemişlerdir. Açık liseye geçersen de, hem meslek programı hem de düz lise programı var. Bir meslek liseli olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçersen yine aynı okulda alan derslerini yüz yüze eğitim yoluyla alırsın. Bu da senin için ha örgün ha açık fark etmeyeceği için geçiş yapmanı gereksiz kılar. Çünkü iki şekilde de okula gideceksin.

Düz açık liseye geçersen işler daha da karışır, aynı kolejdeki gibi, düz açık lisede meslek derslerinin karşılığı olmayacağı için kazandığın meslek yani alan dersi kredilerin silinir ve toplam kredi miktarında büyük düşüşler olur. Bir daha da şuan okuduğun okula dönüş yapamazsın.

İşin özü, örgün lisene geri dönmek istiyorsan açık liseyi basamak olarak kullanma; devam edebiliyorsan okuluna devam et...
Merhabalar, örgün eğitim sisteminde meslek okuyorum fakat açık liseye düz olarak geçiş yapıcam yani açık lise düz bölümü okumak istiyorum o şekilde nakil işlemlerim olmaz mı ? Resim

böyle bir yazı gördüm. düz açık lisesinden kredilerim yeterli ise olmaz mı ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Şub 2015, 21:54

Örgün meslek lisesinden, düz açık lise programına geçersen 10. ve 11. sınıfta aldığın meslek derslerinin notları direkt silinir ve sadece kültür derslerinin notları krediye çevrilip AÖL'ye geçer. Bu da senin için büyük dezavantaj olur. Yaş vs. şartların tutar da tekrar örgüne geçersen belki daha alt sınıflardan bile başlatılabilir eğitimin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

farukbulut09

Mesaj gönderen farukbulut09 » 21 Şub 2015, 18:51

emrahk yazdı:Örgün meslek lisesinden, düz açık lise programına geçersen 10. ve 11. sınıfta aldığın meslek derslerinin notları direkt silinir ve sadece kültür derslerinin notları krediye çevrilip AÖL'ye geçer. Bu da senin için büyük dezavantaj olur. Yaş vs. şartların tutar da tekrar örgüne geçersen belki daha alt sınıflardan bile başlatılabilir eğitimin...
Peki kredilerimi nasıl hesaplayabilirim ?

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön