Tamamlama Belgesi

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
ilhandemir
Acemi

Tamamlama Belgesi

Mesaj gönderen ilhandemir » 31 Oca 2015, 18:23

Merhaba. Ortaokulu tamamladığını gösteren Tamamlama Belgesinin aslı nedir, nerden alınır?

Teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: Tamamlama Belgesi

Mesaj gönderen Dersatatürk » 31 Oca 2015, 19:05

Bildiğim kadarı ile Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirsiniz .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 31 Oca 2015, 21:19

mezun olduğunuz okuldan alacaksınız..!

ilhandemir
Acemi

Mesaj gönderen ilhandemir » 01 Şub 2015, 08:22

Bu konu hakkında bilgi sahibi birkaç kişinin daha yardımına ihtiyacım var.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 01 Şub 2015, 14:22

ilhandemir yazdı:Bu konu hakkında bilgi sahibi birkaç kişinin daha yardımına ihtiyacım var.
arkadaşım ben açıkliseye geçeceğim zaman bu belgeyi getir dediler bende mezun olduğum okuldan aldım bunu

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 01 Şub 2015, 21:28

ilhandemir yazdı:Merhaba. Ortaokulu tamamladığını gösteren Tamamlama Belgesinin aslı nedir, nerden alınır?

Teşekkürler.
Hocam normal mezunsanız mezun olduğunuz okuldan alacaksınız yok hayır açıktan bitirdiyseniz halk eğitimden alacaksınız . Bu kadar basit . :)
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

ilhandemir
Acemi

Mesaj gönderen ilhandemir » 01 Şub 2015, 22:02

Dersatatürk: Benim ve bu sorunun cevabını arayacaklar için gayet açıklayıcı bir cevap oldu. Teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 02 Şub 2015, 03:26

Arkadaşlar hazır konusu açılmışken benim de bu soruya benzer bir sorum olacak.Ben örgün liseden tasdiknamemi aldığımda liseye kayıt yaptırdığım (8yıllık) diplomayı almadım.Aradan 5 yıla yakın zaman geçti şimdi ayrıldığım okula gitsem,kayıt olurken verdiğim diplomamı bana geri verirlermi yoksa diploma onların arşivinde yokmudur? Veya bana mezun olduğun ilkokula git oradan mezuniyet belgesi veya tamamlama belgesi(ismi ney olarak geçiyor bilmiyorum kusura bakmayın)al derlermi? Ben bu sene açık öğretim lisesinden mezun oluyorum ilkokul diploması işime yaramayacak ama genede almak istiyorum.Kusura bakmayın ben anlatamadım derdimi umarım siz anlamışsınızdır.

ilk okul bitirme tarihi 2009 2010 eğitim öğretim yılı/Tasdikname alınma tarihi 2011-2012 eğitim öğretim yılı.

Bir düzeltme yapmak istiyorum şöyle bir duyum aldım tasdikname ile ayrılanlar ilkokul diplomasını alamazlarmış bu bilgi gerçekmidir?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Şub 2015, 12:24

foundreform yazdı:Arkadaşlar hazır konusu açılmışken benim de bu soruya benzer bir sorum olacak.Ben örgün liseden tasdiknamemi aldığımda liseye kayıt yaptırdığım (8yıllık) diplomayı almadım.Aradan 5 yıla yakın zaman geçti şimdi ayrıldığım okula gitsem,kayıt olurken verdiğim diplomamı bana geri verirlermi yoksa diploma onların arşivinde yokmudur? Veya bana mezun olduğun ilkokula git oradan mezuniyet belgesi veya tamamlama belgesi(ismi ney olarak geçiyor bilmiyorum kusura bakmayın)al derlermi? Ben bu sene açık öğretim lisesinden mezun oluyorum ilkokul diploması işime yaramayacak ama genede almak istiyorum.Kusura bakmayın ben anlatamadım derdimi umarım siz anlamışsınızdır.

ilk okul bitirme tarihi 2009 2010 eğitim öğretim yılı/Tasdikname alınma tarihi 2011-2012 eğitim öğretim yılı.

Bir düzeltme yapmak istiyorum şöyle bir duyum aldım tasdikname ile ayrılanlar ilkokul diplomasını alamazlarmış bu bilgi gerçekmidir?
Merhaba, öncelikle şunu söyleyeyim; size ilkokul diplomanızı vermezler. Mesela üniversite okursanız, oraya lise diplomanızı teslim edersiniz ve bir daha o diplomayı da size vermezler mezun olunca. Süreç böyle işliyor.

Şuan ilkokul diplomanız eğer hala ilkokuldan mezun olduğunuz okulda ise, bu sizin açık liseden mezun olmanıza engel teşkil edebilir. Çünkü, açık lisede krediniz ve diğer şartlar tamamlanınca AÖL Müdürlüğü mezuniyet incelemesi başlatıyor ve diploma dahil tüm belgelerin eksiksiz olması halinde mezun edebiliyor.

Sizin de diploma sorununuz varsa, kredinizi tamamlayınca sistemde "Mezuniyet İncelemesinde" yazar ve sizden diplomayı kendilerine teslim etmenizi isterler. Sizin de mezun olduğunuz ilkokuldan diplomayı veya eşdeğeri belgeyi alıp teslim etmeniz gerekir.

Belki de ilkokul ile tasdikname aldığınız örgün lise arasında bu işlemler tamamlanmıştır ve bir sorun yoktur. Bunu da bilemeyiz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön