kactane ders secmek zorundayim ?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ayse00

kactane ders secmek zorundayim ?

Mesaj gönderen ayse00 » 25 Şub 2015, 21:40

Yenk kayit oldum ve anlamadigim bi konu var ders secimi 35 krediyi tamamamak zorunda oldugumu söylediler ama şuan ortak olan tüm dersleri sectim 27 topl kredi diyor secmelk ders eklicektim yetersiz diye ama bu oturum icin alabileceginiz (8) ders sayisini aştiginiz icin bu dersi secemezsin diyor yani ben toplam 10 tane ders sectigime göre 2 si fazla mi oluyor ??? Yoksa bütün ortak olanlari secmelimiyim

ayse00

Re: kactane ders secmek zorundayim ?

Mesaj gönderen ayse00 » 25 Şub 2015, 22:17

10 ders ortak secmisken secmelilerden sadece bitane ders 3 dönem e ait ve ama 2 veya 1 dönem derslerini sectigimde sistem sorun cikarmior ?? Secmeliyim suan kredim 27yken daha fazla ders ?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: kactane ders secmek zorundayim ?

Mesaj gönderen foundreform » 25 Şub 2015, 22:30

En fazla 35 kredilik ders seçimi yapabilirsin,istersen 10 kredilik ders seçimi de yapabilirsin illa 35 kredilik seçmek zorunda değilsin.Krediyi az seçersen dönemin uzar(bir an önce mezun olamazsın)."Bu oturum için alabileceğiniz ders sayısını aştınız" yazını açıklıyım;örneğin her derslerin kredisi dönemi ve "oturum no" su vardır,toplam 3 oturum var ve her oturum için 8 ders seçebilirsin,sen örneğin 1. oturum için 8 ders sayısını tamamlamışsın ve oturum numarası 1 olan başka bir ders seçmek istediğin için bu hatayı alıyorsun o yüzden oturum numarası 2 veya 3 olan derslerden seçerek 35 krediyi tamamla ilk önce ortak(zorunlu)olan dersleri seçmeyi unutma..
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön