açık lise hakkında yardımlarınız

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
adel

açık lise hakkında yardımlarınız

Mesaj gönderen adel » 29 Mar 2015, 18:35

arkadaşlar ben bu yıl ikinci sınıfı bitiriyorum ve bu senem bittiğindde açık liseye geçme planlarım var.18 yaşında olanlar için açık liseden 2.5 yılda bitirme imkanı var sanırsam ve benim yaşım tutuyor.Bu sonuca göre o îki yılı okumuş sayılırmıyım yoksa lise 1 denmî başlatırlar? cevaplarınızı bekliyorum hepinize çok teşekkürler şimdiden

Kullanıcı avatarı
brutus1337
Yardımcı Uzman

Re: açık lise hakkında yardımlarınız

Mesaj gönderen brutus1337 » 29 Mar 2015, 19:00

adel yazdı:arkadaşlar ben bu yıl ikinci sınıfı bitiriyorum ve bu senem bittiğindde açık liseye geçme planlarım var.18 yaşında olanlar için açık liseden 2.5 yılda bitirme imkanı var sanırsam ve benim yaşım tutuyor.Bu sonuca göre o îki yılı okumuş sayılırmıyım yoksa lise 1 denmî başlatırlar? cevaplarınızı bekliyorum hepinize çok teşekkürler şimdiden
Puanlar Kredi olarak gelir evet ama örgün eğitim gibi değil bence bırakma örgün'ün yerini hiç birşey tutmaz
ResimResim
Mezun

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 29 Mar 2015, 19:12

adel yazdı:arkadaşlar ben bu yıl ikinci sınıfı bitiriyorum ve bu senem bittiğindde açık liseye geçme planlarım var.18 yaşında olanlar için açık liseden 2.5 yılda bitirme imkanı var sanırsam ve benim yaşım tutuyor.Bu sonuca göre o îki yılı okumuş sayılırmıyım yoksa lise 1 denmî başlatırlar? cevaplarınızı bekliyorum hepinize çok teşekkürler şimdiden
Örgün lisede geçtiğin derslerin kredisini açık öğretime geçince alırsın ve belirli bir dönemde eklenmiş olur,lise 1 den başlamazsın.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

adel

Mesaj gönderen adel » 29 Mar 2015, 20:08

teşekkür ederim arkadaşlar peki yarım dönemde bitirme şansım varmıdır liseyi?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 30 Mar 2015, 01:01

Açık öğretim lisesinden mezun olmak için 192 kredi alıp 8 dönemi tamamlayıp ve bütün zorunlu derslerden geçtiğin zaman veya muaf olduğun zaman mezun olursun.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 30 Mar 2015, 12:38

brutus1337 yazdı:
Puanlar Kredi olarak gelir evet ama örgün eğitim gibi değil bence bırakma örgün'ün yerini hiç birşey tutmaz
aynen katılıyorum, açıklise de güzel ama örgün farklıdır :40:

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön