Matematik (2) Sorunu

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Matematik (2) Sorunu

Mesaj gönderen Dersatatürk » 10 Nis 2015, 15:29

Arkadaşlar bu dönem matematik ikiyi verirsem mezun olacağım umarım . Ama ne yazıktır ki matematiği açınca o bana bakıyor ben ona bakıyorum adeta birbirimizden elektrik alamıyoruz . Sözel tüm derslerden 75 ' in altında notum yok ama hiç bir şekilde sayısal derslerden anlamıyorum. Matematik birden'de 40 ile kalmıştım . Pratik bir çözüm ve ya nasıl çalışmalıyım yardımcı olabilecek biri var mı ? Şimdiden ilgilenen arkadaşlar için teşekkürlerimi sunarım .

Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: Matematik (2) Sorunu

Mesaj gönderen foundreform » 10 Nis 2015, 15:41

Dersatatürk yazdı:Arkadaşlar bu dönem matematik ikiyi verirsem mezun olacağım umarım . Ama ne yazıktır ki matematiği açınca o bana bakıyor ben ona bakıyorum adeta birbirimizden elektrik alamıyoruz . Sözel tüm derslerden 75 ' in altında notum yok ama hiç bir şekilde sayısal derslerden anlamıyorum. Matematik birden'de 40 ile kalmıştım . Pratik bir çözüm ve ya nasıl çalışmalıyım yardımcı olabilecek biri var mı ? Şimdiden ilgilenen arkadaşlar için teşekkürlerimi sunarım .
Aynen öyle bende geçemedim matematik 1-2 den muafım.Eğer ikisinden geçersem 12 kredi gelecek maalesef 12 kredi için 2 ders yerine 6 ders seçtim. :23:
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Nis 2015, 15:47

''Antrenmanlarla Matematik'' çözün, çok faydalı veya Şenol Hocanın ders videolrını izleyin, gerçekten bu iki kaynakta matematiği sevdiriyor, tavsiye ederim... :gozkırkma: Aol matemaik kitapları biraz karışık gibi, Antrenmanlar daha iyi

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 10 Nis 2015, 15:58

foundreform yazdı:
Dersatatürk yazdı:Arkadaşlar bu dönem matematik ikiyi verirsem mezun olacağım umarım . Ama ne yazıktır ki matematiği açınca o bana bakıyor ben ona bakıyorum adeta birbirimizden elektrik alamıyoruz . Sözel tüm derslerden 75 ' in altında notum yok ama hiç bir şekilde sayısal derslerden anlamıyorum. Matematik birden'de 40 ile kalmıştım . Pratik bir çözüm ve ya nasıl çalışmalıyım yardımcı olabilecek biri var mı ? Şimdiden ilgilenen arkadaşlar için teşekkürlerimi sunarım .
Aynen öyle bende geçemedim matematik 1-2 den muafım.Eğer ikisinden geçersem 12 kredi gelecek maalesef 12 kredi için 2 ders yerine 6 ders seçtim. :23:
Geçen dönem 35 kredi yerine 30 kredi seçmiştim , habersizlikten yoksa şimdi böyle uğraşmak zorunda kalmayacaktım . Ne güzel muafsın ikisinden'de ben 5 puan ile 1'den muaf oldum çok acı . :)
Köylü Kızı yazdı:''Antrenmanlarla Matematik'' çözün, çok faydalı veya Şenol Hocanın ders videolrını izleyin, gerçekten bu iki kaynakta matematiği sevdiriyor, tavsiye ederim... :gozkırkma: Aol matemaik kitapları biraz karışık gibi, Antrenmanlar daha iyi
Hemde bayağı bir karışık Şenol hocanın derslerinden çalışmıştım ilk matematik 1'e ama malesef ona rağmen 40 aldım işte . :/ Birde matematik 2 kitabına baktım aöl'ün sitesinden çok saçma yapmışlar ünite ünite ayırmışlar kitabı . Şenol hocanın derslerini ararken sadece ünitenin ismini yazsam bulabilir miyim acaba ?

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Nis 2015, 16:01

Hangi konu? onu yazarsanız daha kolay bulursunuz, mesela ''Sayılar'' konusunun bir çok kolları var; Köklü sayılar, Üslü sayılar... gibisinden

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 10 Nis 2015, 16:04

• Ünite 4 : Üçgenler
• Ünite 5 : Vektörler
• Ünite 6 : Veri
• Ünite 7 : Olasılık

Olarak vermiş aöl'ün kitapların'da ama içlerin'de kollara ayrılıyor mu onu anlamadım işte . Ne kadar matematik özürlüyüm gerisini sen düşün . :)

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Nis 2015, 16:07

Hımm...siz mesela Üçgenler diyelim arasanız, Şenol Hoca videolarında tüm üçgenlerin kollarını görürsünüz, üçgende açı, üçgende kenar ortay gibi konular çıkar karşınıza

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 10 Nis 2015, 16:10

Köylü Kızı yazdı:Hımm...siz mesela Üçgenler diyelim arasanız, Şenol Hoca videolarında tüm üçgenlerin kollarını görürsünüz, üçgende açı, üçgende kenar ortay gibi konular çıkar karşınıza
Altında kollara ayrılıyormuş , Şenol hocadan bakacağız yine anlaşılan yandık bu seferde 45'de kalırsam kafayı yerim . Hoca iyi anlatıyordu biz anlamıyoruz . Başka bir çözüm yolu yok neyse ilginize teşekkür ederim ...

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Nis 2015, 16:12

Dersatatürk yazdı:
Köylü Kızı yazdı:Hımm...siz mesela Üçgenler diyelim arasanız, Şenol Hoca videolarında tüm üçgenlerin kollarını görürsünüz, üçgende açı, üçgende kenar ortay gibi konular çıkar karşınıza
Altında kollara ayrılıyormuş , Şenol hocadan bakacağız yine anlaşılan yandık bu seferde 45'de kalırsam kafayı yerim . Hoca iyi anlatıyordu biz anlamıyoruz . Başka bir çözüm yolu yok neyse ilginize teşekkür ederim ...
Allah kolaylık versin, İstediğiniz puanı alırsınız İnşallah :nazarlik:

Kullanıcı avatarı
brutus1337
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen brutus1337 » 10 Nis 2015, 20:18

Matematik 1 salladım şansa aldım kredisini :) ama bu matematik 2 ye çalışıyorum bence kitap karışık değil fazla 1 sayfayı iki kez okuyunca birşeyler kalıyor ama temel şart.
ResimResim
Mezun

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Nis 2015, 23:19

brutus1337 yazdı:Matematik 1 salladım şansa aldım kredisini :) ama bu matematik 2 ye çalışıyorum bence kitap karışık değil fazla 1 sayfayı iki kez okuyunca birşeyler kalıyor ama temel şart.
Sallamakla olmuyor işte, çalışmak şart, sen geçmişsin ama işi şansa bırkamamak lazım.. şimdi Dersatatürk arkadaşımız sallamaya kalkarsa o dersi geçemeyebilir ve bu dönem bu ders yüzünden mezun olmayabilir. bu riski alamaz... yani çalışıp işi garantiye almak daha iyi olur.
Bir sayfayı iki defa okumak yerine bir defada iyice, kavrayarak okumak daha verimli olur.
Bide Temel atmak için Antrenmanlar şart :sinsi:

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Mesaj gönderen rüfeyde » 14 Nis 2015, 01:05

matematik 2 çok kolay üçgenler ve olasılık çalışsan rahat rahat 10 soru yaparsın :25:
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön