Sınavsız Geçiş

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Violetcarson

Sınavsız Geçiş

Mesaj gönderen Violetcarson » 02 Tem 2015, 23:14

Merhaba... foruma yeni üye oldum, hiç benzer konu aramadan direk yeni konu açtım, forum kirliliği yarattıysam şimdiden özür dilerim.
Forumda aramadan açmamın sebebi de güncel bilgi almak ösym'nin sistemi durmadan değiştiği ve karman çorman olduğu için en güncel olan ve ilk elden bilgi lazım bana :)

2013-2014 yılında kız teknik lisesi bilişim teknolojileri bölümünden 71.06 (obp) ile mezun olup diplomamı aldım.
Ygs, Lys sınavına da girdim puanlar hiç iç acıcı değil 260-280 filan direk geçiş son şansım anlayacağınız 1 sene daha bekleyemem.

Şimdi sırasıyla kafama takılanlara geleyim.

1: Açık meslek lisesi mezunları (aöl) yerleştirilmede meslek lisesi mezunlarının gerisinde mi ?
2: Alan ve okul kodu aöl'den mezun olan öğrencilerin meslek lisesi öğrencilerinden farklı mı ?
3: Tercih yaparken normal tercih yapar gibi mi yapacağım yoksa sınavsız geçişin tercihi için farklı bir form,prosedür vs.. var mı ?
4: Meteb tam olarak nedir ? Mezun olduğum okulun bulunduğu il olduğunu varsayıyorum, eğer öyle ise ilçedeki öğrenciler ile merkezdeki liselerden mezun olmuş öğrenciler arasında fark olacak mı ?
5: Son olarak bu obp ve mezuniyet tarihi ile 2 yıllık bir bölüme yerleşebilmem mümkün mü ?

İlk tercihimi resmen rastgele yapmıştım, birazcık ta olsa akıllandım sanırım şimdi tamamen konuya hakim olmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, kafam çok çok çoooook karışık... :08:

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön