Sizce şimdi ne yapayım?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
ismail18
Mesajlar: 8
Kayıt: 04 Haz 2015, 14:35

Sizce şimdi ne yapayım?

Mesaj gönderen ismail18 » 02 Tem 2015, 23:11

Herkese hayırlı geceler öncelikle bir kaç sorum vardı benim;

30/06/1997 Doğumluyum.

Kredim: 104
Aöl'de okuduğu dönem: 1
Toplam Dönemi: 5
Kalan zorunlu Ders Sayısı: 21

Benim toplam 86 Kredim vardı geçen Açık Lise sınavlarına girdim ve toplam Kredim 104 oldu aslında benim amacım şöyleydi geçen ki sınavdan en az 23 Kredi alıp Ağustos sınavında ise 35 Kredi alarak toplam 144 Kredi yaparak Temel Lise'ye 12.Sınıf'a geri dönmekti biliyorsunuz Dershaneler kapatılıp yarı özel lise oluyorlar işte benim amacım öyleydi fakat önceki sınavlardan 23 Kredi ve üstü alamadığım için öbür sınavlardan 35 Kredi bile alsam toplam 144 Kredi olmuyor yani Temel Lise'ye 12.Sınıf'a geri dönemiyorum. Ben Temel Lise müdür'ü ile konuştum geçen bana demişti sen okullar açılana kadar 144 Kredi topla burada 12.Sınıf'a başlarsın dedi ve yaşında tutuyor dedi fakat 144 Kredi ve altı alırsan 11.Sınıf'tan devam edersin dedi sonra dedi ki belki yaşın 11.Sınıf için sorun olur dedi. Hem ben 11.Sınıf'ı okursam okul çok uzayacak ne güzel 12.Sınıf'tan başlayacaktım.

Şimdi size sorularım şunlar;

Toplam 104 Kredim var öbür sınavlardan 35 Kredi alsam 139 Kredi oluyor ek sınav olur mu ? Ek sınav olsa bile Eylül ayına kadar olur mu ?
Ben ne yapabilirsem şimdi Temel Lise'den 12.Sınıf olarak okuyabilirim ?
Benim amacım İstanbul Üniversitesi - Radyo,Televizyon,Sinema bu bölümü kazanmak için Ygs mi ? Yoksa Lys mi çalışmam gerekecek ?
Ayrıca Temel Lise olmasa bu Kredilerim ile Açık Lise'den en kolay nasıl mezun olurum ne zaman olurum ?
Ben geçen Açık Lise sınavlarına girmeden önce Kredim 86 Dönemim 5 idi sonuçlar açıklandı Kredim 104 oldu fakat dönemim hala 5 yazıyor bu neden ?
Ben iki gün önce 18 yaşına girdim ya Babamın sigortası kalktı değil mi Açıktan okuyorum diye Sigorta olur mu bana ? (Bir yerde çalışmıyorum.)
Ayrıca bu Üniversite sınavlarında Ygs1,Ygs2 vb filan bunlar ne oluyor ? (Hiç bilgim yok merak ediyorum ondan sordum.)

Ben Temel liseye geçmek istiyorum çünkü hem Örgün okulda okumak içimde kaldı hem de bu Temel liseler yüzde 70 Üniversite hazırlık veriyorlar. Hem de sosyalleşmiş olacağım.

Biliyorum çok soru sordum ama lütfen cevaplar mısınız çok Teşekkür Ederim...



mustafadokk
Asistan
Mesajlar: 112
Kayıt: 20 Ağu 2014, 22:22
Konum: Dönem 11 Kredi 182
İletişim:

Re: Sizce şimdi ne yapayım?

Mesaj gönderen mustafadokk » 03 Tem 2015, 06:15

merhabalar yardımcı olayım

ek sınav olsa bile giremezsin geçen sene ek sınavlar için 8 dönem ve üstü şartı arandı bu snede olur bu.

o yüzden evde çalış adam akıllı bak üniversite sıavına hazırlan mezun olursun seneye kadar .

kardeşim benden sana tavsiye aman haa ygsyi kastırayım deme ygs kandırmaca sadece adam eleme oyunu bak mesela ben 261 aldım ygsden ve iyi dedim üniversite gelir dedim kasmayım artık dedim üniversite okumak için gidecektim sırf boktan bölüme bile ve lys hiç çalışmadım ve sınav açıklandı ki 285 anaaa sözelim ve bu puana hiç bişey gelmiyo önemli olan zaten sıralaman şimdi kara kara düşünüyorum AHHHHHHHHHH DEDİM KEŞKE 8 AY BOYUNCA LYS çalışsaymışım lys hak edenin hakkını aldıgı yer kardeşim 285 te nasıl aldım hiç bilmiyorum da her neyse ts alanından sadece SANAT TARİHİ denen işe yaramz bi bölüm geliyor sadece oda İÖ gidecem boşu boşuna aileme bana yazık paraya yazık ce şimdi dedimki gitmiyorum yaşım ne olursa olsun dedim askerliğimide yaptım ben insanlar ban aaaaaa gidemedi diyorlar diyecekler insanlarımız birileinin başarısını çekemez gitsem g*t olacaklardı maa hak etmedim gitmeyi bu arada ygs yede 2 ay çalıştım ygsden nasıl 261 aldım anlamadım hak etmedim yüksek bi puanda değil zaten neyse şimd kararımı aldım evde çalışmaya başladım program oluşturdum programsı çalışmayacan 1 gün çalışmazsam bişey olmaz demiştim ygsye çalışırken 2nci ayımda bi baktım yarın ygsye giriyok :/ ...

evde de çalışsan aynı dostum dershanede önemli olan sende bitiyor bu işte benden tavsiye TEKNOFEM videoları mevcut nette ve onları indir alanına göre çalış üstelik o dediğin bölümlerdende hayır gelmez iyi değil zaten sözelde iyi bölüm yok adam gibi çalışarak öğretmenlikler kazan öyle türkçe öğretmenliği felan da değil zihinsel engelliler görme engelliler kazan yok radyo televizyon felan diyosan LYS KASTIRMAN GEREK benden tavisye günde 2 saat ygs geri kalan full 5 6 saat LYS ÇALIŞ BAK BU DEDİKLERİMİ YAP SÖZEL EN İYİ BÖLÜM GARANTİ SANA BEN ŞUAN BİN PİŞMANIM ÇALIŞMADIGIM HER SAAT İÇİN MEĞERSE NE KADAR DEĞERLİYMİİŞ YA...

sosyalleşmeyi boşver 1 yıl asosyal ol üniversitede sosyalleşmenin dibine vurursun bakta gör sosyalleşmek nedir lisede alakası yok üniversite bambaşka ...

sigortan yok senin şua açık lise sigorta sistemi yok

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye
Mesajlar: 4323
Kayıt: 15 May 2014, 15:43

Re: Sizce şimdi ne yapayım?

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 03 Tem 2015, 12:55

Ek sınav olur ama sen giremeyebilirsin şartlar daha belli değil ama mezun olmaya yakın olanlar giriyor...
LYS'ye daha çok çalışman lazım tabi ama YGSde tüm alanları yapmalısın istediğin bölüm TSden alıyor, ve istediğin üniversite iyi bir üniversite yani iyi bir puan alman lazım canım... Çok çalışmalısın ama kendine güvenmen lazım yapacağına inanmalısın... :25:
Dönemin, 3. dönem sınavı ile itibaren 6 oluyor, yani seneye 3. dönem sınavında mezun olabilirsin... :gozkırkma:

Evet Mustafa'nın dediğine katılıyorum en çok zamanımızı YGSye veriyoruz, LYSye daha çok çalışmalıyız en önemlisi o, İsmail sen TSye çalışacaın için şimdiden kitap oku, bol bol paragraf çöz ama TSlisin diye de matematik yapmam deme onuda yap YGSde tüm alanları çözmen yararına olacaktır.. :25:

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: Sizce şimdi ne yapayım?

Mesaj gönderen foundreform » 03 Tem 2015, 19:36

Halk eğitimden öğrenci belgesi alıp,"sosyal güvenlik kurumu"na gidip.Öğrenci olduğunu söyleyeceksin,ve belgeyi onlara vereceksin.
Seni 1 yıl kadar sigortalı olarak kaydedecekler.
Genel sağlık sigortası diye bir şey var,her ay borç yazılıyor onu ödemen lazım,öğrenci belgesini bir an önce götür ki borç yazılmasın sana.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Cevapla

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön