Açık Liseden Meslek Lisesine geçiş
-
Açık Liseden Meslek Lisesine geçiş
Merhaba arkadaşlar ben lise 1 öğrencisiyken 1 sene sınıfta kaldım ve meslek lisesinden kaydımı sildirip açık liseye kaydoldum fakat iş dolayısıyla sınavları takip edemedim. Ve sınavlara giremedim yanı ondada kalmış sayılıyorum şimdi asıl soru tekrar meslek lisesine başvurabilir miyim şuan açık lisede kaydım var ama giriş bilgilerim ve evraklarım kayboldu lütfen bu konuda yardım edermisiniz?
- foundreform
- Doçent
Re: Açık Liseden Meslek Lisesine geçiş
Buradaki yazıyı okuyun: http://aol.meb.gov.tr/ogrduyuruoku.php?id=54
Giriş bilgilerinizi de halk eğitim merkezine giderek öğrenebilirsiniz.
Giriş bilgilerinizi de halk eğitim merkezine giderek öğrenebilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
-
Benim şartlarım şunlar;
-9.Sınıfta sınıf tekrarı yaptim
-Yeni dönemde arkadaşlarıma (serserilere) uyum sağlayamadim ve okuldan kaydimi sildirip açık liseye kaydoldum
-Açık lisenin sınavlarına giremedim (işten eve 8'de geliyordum çok yorucu bir isim var)
Bu koşullarda tekrar meslek lisesine daha doğrusu tekrar kaydimi sildirdiğim okula dönüş yapabilir miyim?
-Yeni dönemde arkadaşlarıma (serserilere) uyum sağlayamadim ve okuldan kaydimi sildirip açık liseye kaydoldum
-Açık lisenin sınavlarına giremedim (işten eve 8'de geliyordum çok yorucu bir isim var)
Bu koşullarda tekrar meslek lisesine daha doğrusu tekrar kaydimi sildirdiğim okula dönüş yapabilir miyim?
- foundreform
- Doçent
İyi düşün kararını sen ver ama bana soracak olursan açık öğretimden bitir çünkü tekrar o okul ortamına gidersen aynı şeyleri tekrar yaşayıp sınıf tekrarı yapabilirsin.daradevil124 yazdı:Benim şartlarım şunlar;
Mesleki açık liseye gidersen okula gitmen gerekecek,ama açık öğretim lisesine gidersen sadece sınavlara gireceksin.
Geçiş yapmak için verdiğim linkteki yazıları iyice okumalısın.Daha fazla bilgi almak için halk eğitime veya milli eğitim bakanlığına gidebilirsin.
-
Açık liseden mesleki açık liseye geçebilir miyim?
Ve mesleki açık lisede okula gidiyoruz herhalde ama normal okul gibimi haftanın her günümü? Benim istediğim tekrar dan okula dönüş yapmak.
Ve mesleki açık lisede okula gidiyoruz herhalde ama normal okul gibimi haftanın her günümü? Benim istediğim tekrar dan okula dönüş yapmak.
- foundreform
- Doçent
Açık liseden mesleki açık liseye geçebilirsin.Mesleki açık lisede akşamları okula gitmen gerekiyor haftanın her günü değil bence,mesleki açık öğretim okumadığım için bilmiyorum.daradevil124 yazdı:Açık liseden mesleki açık liseye geçebilir miyim?
Normal okula dönüş yapmak biraz zor çünkü lise 1 e geçeceksin diyelim bunun için istenen dersleri açık öğretimde geçmiş olman gerekiyor.
Talim Terbiye Kurulu kararı'na bakmalısın: http://aol.meb.gov.tr/dokumandb/aolden_ ... karari.pdf