AÖL: 11.sınıfta AÖL'e geçtim ve...

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Savas53
Çırak

AÖL: 11.sınıfta AÖL'e geçtim ve...

Mesaj gönderen Savas53 » 05 Eki 2015, 06:49

9. ve 10. Sınıfın iki döneminde; 1 kez matematikten, 1 kez kimyadan, 1 kez fizikten ve 2 kezde coğrafyadan kaldım. Ben bu dersleri örgünde gördüm. Yinede AÖL'de vermek zorunda mıyım?
Eğer öyleyse coğrafyadan 2 kez kaldığım için coğrafya dersini alıp kağıdı boş verip 3. Kez kalıp muaf olabilirim değil mi? Yoksa kaldığım 2 dönem için iki kez 3 defa kalmammı gerek?

Birde ingilizcenin 9. Sınıfta gördüğüm saati 3, 10.da 2ydi. Fakat aölde 1 ve 2. Dönem 6, 3 ve 4. Dönem 4 kredi. Ben bu derslerden aöldeki krediyimi yoksa örgündeki ders saatinin kredisinimi alıcam?

9.sınıfta gördüğüm seçmeli ekonomi, seçmeli İngiliz edebiyatı ve seçmeli sanat tarihi derslerinin iki dönemde kredisini aölde alacak mıyım? Seçmeli diye alamama ihtimalim var mı?

Ben diyelim bütün zorunlu dersleri verdim ve 192den fazla kredim var. Ama daha 6/7. Dönemdeyim. Mezun olabiliyormuyum? Yoksa illa 8 dönem okumam şartmı? (3.dönem sınavları dahil)

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: AÖL: 11.sınıfta AÖL'e geçtim ve...

Mesaj gönderen foundreform » 05 Eki 2015, 17:00

Savas53 yazdı:9. ve 10. Sınıfın iki döneminde; 1 kez matematikten, 1 kez kimyadan, 1 kez fizikten ve 2 kezde coğrafyadan kaldım. Ben bu dersleri örgünde gördüm. Yinede AÖL'de vermek zorunda mıyım?
Eğer öyleyse coğrafyadan 2 kez kaldığım için coğrafya dersini alıp kağıdı boş verip 3. Kez kalıp muaf olabilirim değil mi? Yoksa kaldığım 2 dönem için iki kez 3 defa kalmammı gerek?

Birde ingilizcenin 9. Sınıfta gördüğüm saati 3, 10.da 2ydi. Fakat aölde 1 ve 2. Dönem 6, 3 ve 4. Dönem 4 kredi. Ben bu derslerden aöldeki krediyimi yoksa örgündeki ders saatinin kredisinimi alıcam?

9.sınıfta gördüğüm seçmeli ekonomi, seçmeli İngiliz edebiyatı ve seçmeli sanat tarihi derslerinin iki dönemde kredisini aölde alacak mıyım? Seçmeli diye alamama ihtimalim var mı?

Ben diyelim bütün zorunlu dersleri verdim ve 192den fazla kredim var. Ama daha 6/7. Dönemdeyim. Mezun olabiliyormuyum? Yoksa illa 8 dönem okumam şartmı? (3.dönem sınavları dahil)
Örgün lisede bahsettiğiniz derslerden geçemediyseniz maalesef açık lisede o dersler,ders seçme ekranında karşınıza gelecek.Geçemezseniz de 3 kez girip muaf olursunuz.
Muaf olmak için sınava girmeniz ve işaretleme yapmanız lazım,yani boş kalmaması lazım yoksa muaf sayılmaz.
Örgün eğitimde geçtiğiniz derslerin kredisini ders saatine göre alıyorsunuz.
Eğer meslek lisesinde okuyorsanız ve düz açık liseye geçecekseniz o seçmeli derslerin kredisini alamazsınız.Meslek lisesi değilse o seçmeli derslerin de kredisini alırsınız diye tahmin ediyorum.
8 dönemi doldurmak zorundasınız maalesef.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Savas53
Çırak

Mesaj gönderen Savas53 » 06 Eki 2015, 03:18

meslek lisesiydim fakat 9. sınıfta herhangi bir bölümüm yok. üstelik bahsettiğim seçmeli dersler aöl'ün ders listesinde 1. ve 2. dönem olmak üzere 2 kredilik seçmeli ders olarak gözüküyor. ben örgünün 9. sınıfında bu dersleri verdiğim halde kredisini alamayacakmıyım yani?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 07 Eki 2015, 01:19

Savas53 yazdı:meslek lisesiydim fakat 9. sınıfta herhangi bir bölümüm yok. üstelik bahsettiğim seçmeli dersler aöl'ün ders listesinde 1. ve 2. dönem olmak üzere 2 kredilik seçmeli ders olarak gözüküyor. ben örgünün 9. sınıfında bu dersleri verdiğim halde kredisini alamayacakmıyım yani?
Aöl'nin ders listesinde olduğunu söylediğize göre,geçtiğiniz takdirde kredilerini almış olmanız gerekiyor.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön