Merhaba aklıma takılan sorular var.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
maglene

Merhaba aklıma takılan sorular var.

Mesaj gönderen maglene » 08 Kas 2015, 16:50

merhaba abilerim, ablalarım. ben 17 yaşında lise 3'e giden bir öğrenciyim. malum bir daha ki seneye üniversite sınavı var o yüzden sıkı çalışmak gerek fakat işte burada benim problemim başlıyor. Nasıl açıklasam bilemiyorum yani nası dile getirsem, kısacası benim problemim okul. Öncelikle kendimden bahsediyim, 17 yaşındayım, allaha şükür durumumuz gayet iyi, küçüklüğümden beri hep özel okullarda okudum, eskiden hep geçiştirdim fakat artık kritik zamanlara geldik. o yüzden gerçek anlamda çalışmanın vakti geldi diye düşünüyorum :)
Fakat ben okulda hiç bir şekilde kendimi veremiyorum, anlayamadığım bir his var okula gidince bütün hayatım sönüyor, yani bütün o çalışma isteği vs hepsi bir anda duman olup gidiyor. Okuldada fazla arkadaşım olduğu söylenemez. Yanlız takılan biriyim. Ben gerçekten derslere çalışmak istiyorum fakat olmuyor okulda hiç bir şekilde olmuyor o ortamından mı desem, bir'de özel okul oldugu için derslerde uzun, tımarhane gibi geliyor bana, sanki aman dışarıda olmasınlarda okulda olsunlarmış gibi, geliyor amacı okulun. Azim edip evde kendim çalıştığım zaman, internetten olsun, kitaplardan olsun gerçekten çok daha iyi anlıyorum. sürekli bunu denedim, sanki okula zaman geçirmeye gidiyorum eve çalışmaya geliyorum gibi oluyor. kısacası okuldan hiç bir verim alamıyorum, bu sorun okullarda değil, bende 2-3 tane okul değiştirdim bu sorunun bende olduğuna emin oldum. Ana soruma gelmek istiyorum artık çok sıktım sizide :) Yukarıda belirttiğim gibi allaha şükür durumumuz iyi, her türlü desteği alabiliyorum kısacası. o yüzden yapmak istediğim açık öğretimden lise okumak, bunun yanında özel hocalar ile ders almak istiyorum bire bir olarak. ben öyle daha başarılı olacağıma inanıyorum. eğer ben açık öğretimden okursam, ve gayet güzel çalışıp üniversite sınavında güzel bir puan alırsam, istediğim yere girebilir miyim ? sizin görüşülerinizide almak istiyorum

Okuduğunuz için teşekkürler :)

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Merhaba aklıma takılan sorular var.

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 13 Kas 2015, 22:51

Merhba, durumuna üzüldüm, Artık ciddi ciddi ders çalışmalısın, açıkliseye geç daha iyi evde çalışırsan bide özel hoca var diyorsan olur tabi...
Evet açıkliseden istediğin bölümü seçebilirsin, ama çok çalışmalısın hedef koy ve peşinden git.... :25:

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön