12. Sınıfım Açığa Geçmek istiyorum yardımlarınız önemli

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
54kadir

12. Sınıfım Açığa Geçmek istiyorum yardımlarınız önemli

Mesaj gönderen 54kadir » 07 Kas 2015, 13:12

Merhaba arkadaşlar. Ben 12. sınıf ticaret meslek lisesi öğrenciyisiyim. ÜNiversite 4 yıllık hedefim var. Haftada 2 gün okula 3 gün staja gidiyorum. Okul sınav için pek birşey yapmıyor açıkçası staja gittiğim günlerde sınava çalışamıyorum. 9. Sınıftan beri hiç alttan dersim yok. Not ortalamalarım 9. sınıf 68 10. sınıf 69 11. sınıf 79 2. dönem açığa geçmek istiyorum. Haziran ayında mezun olabilir miyim ? Dersler zor mudur ve üniversite sınavı ek puan olayı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: 12. Sınıfım Açığa Geçmek istiyorum yardımlarınız önemli

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 13 Kas 2015, 23:00

54kadir yazdı:Merhaba arkadaşlar. Ben 12. sınıf ticaret meslek lisesi öğrenciyisiyim. ÜNiversite 4 yıllık hedefim var. Haftada 2 gün okula 3 gün staja gidiyorum. Okul sınav için pek birşey yapmıyor açıkçası staja gittiğim günlerde sınava çalışamıyorum. 9. Sınıftan beri hiç alttan dersim yok. Not ortalamalarım 9. sınıf 68 10. sınıf 69 11. sınıf 79 2. dönem açığa geçmek istiyorum. Haziran ayında mezun olabilir miyim ? Dersler zor mudur ve üniversite sınavı ek puan olayı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba, Açıklise kolaydır. Ama meslek lisesinden geçiş yapacağınız için kredileriniz eksik olabilir. Bunun sebebi mesleki derslerin açıklisede geçersiz olmmasıdır. 2. dönem geçiş yaparsanız 3. Dönem sınavı ile mezun olabilirsiniz, tabi hiç ortak(zorunlu) dersiniz kalmayacak, kredileriniz en az 192 olacak, döneminiz yeterli olur sanırım...
Üniversite ek puan nasıl oluyor anlamadım, OBP diyorsanız, diploma notunuzu 0,6 ile çarpın ordan çıkan sonuç YGS-LYS puanınıza ekleniyor...

54kadir

Mesaj gönderen 54kadir » 02 Ara 2015, 12:39

Köylü Kızı yazdı:
54kadir yazdı:Merhaba arkadaşlar. Ben 12. sınıf ticaret meslek lisesi öğrenciyisiyim. ÜNiversite 4 yıllık hedefim var. Haftada 2 gün okula 3 gün staja gidiyorum. Okul sınav için pek birşey yapmıyor açıkçası staja gittiğim günlerde sınava çalışamıyorum. 9. Sınıftan beri hiç alttan dersim yok. Not ortalamalarım 9. sınıf 68 10. sınıf 69 11. sınıf 79 2. dönem açığa geçmek istiyorum. Haziran ayında mezun olabilir miyim ? Dersler zor mudur ve üniversite sınavı ek puan olayı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba, Açıklise kolaydır. Ama meslek lisesinden geçiş yapacağınız için kredileriniz eksik olabilir. Bunun sebebi mesleki derslerin açıklisede geçersiz olmmasıdır. 2. dönem geçiş yaparsanız 3. Dönem sınavı ile mezun olabilirsiniz, tabi hiç ortak(zorunlu) dersiniz kalmayacak, kredileriniz en az 192 olacak, döneminiz yeterli olur sanırım...
Üniversite ek puan nasıl oluyor anlamadım, OBP diyorsanız, diploma notunuzu 0,6 ile çarpın ordan çıkan sonuç YGS-LYS puanınıza ekleniyor...
Teşekkürler. Peki alan derslerim açık lisede geçersiz olacağı için obp veya diploma puanına etkisi olur mu ? Alan derslerimin not ortalaması iyi gibi.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 02 Ara 2015, 21:13

Vallahi ne yalan söylim bunu bende bilmiyorum... :dede:

Kullanıcı avatarı
missguard
Doktor

Mesaj gönderen missguard » 17 Ara 2015, 04:48

Alansız okuduğum için meslek dersleriyle ilgili pek bilgim yok malesef ancak Yaşadığınız şehirdeki meslek eğitim merkezini ya da 147 yi ararsanız detaylı bilgi alabilirisniz diye düşünüyorum. :)

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 18 Ara 2015, 02:06

12 . sınıf öğrencisiniz ve meslek lisesi öğrencisisiniz , meslek lisesi çıkışlı arkadaşlarım var ben AÖL çıkışlıyım benden daha rahat iş sahibi oldular . Keşke meslek lisesi okusaydım diyorum en azından bir alanınız var ve bu alanda işler bulacağınızdan emin olun . Üniversite okumak istiyorsunuz sanırım ama üniversite okumak için AÖL'e geçseniz bile vaktiniz daha fazla artmayacak emin olun . AÖL dersleri kolaydır evet ama yinede çalışma gerektirir öyle hiç çalışmadan girerseniz pek fazla bir şey yapamazsınız ve dersten geçseniz bile OBP niz düşer bence böyle bir şey yapmayın ve meslek lisesinden geçiceğiniz için bazı dersleriniz silinecek yüksek olsa da puanlarınız düşük olsa da ve ayrıca bu derslerin kredisini de alamayacaksınız . Tekrardan söylüyorum benim tavsiyem geçmememiz yönünde ... AÖL den mezun olmuş biri olarak söylüyorum ...
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön