Ciddi bir soru çaresizim lütfen bakın

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
hakanaksoy

Ciddi bir soru çaresizim lütfen bakın

Mesaj gönderen hakanaksoy » 14 Oca 2016, 15:08

Değerli arkadaşlar merhabalar,

Ben 1989 doğumluyum.

AOL lisesine ilk kayıt tarihim ise 2006 en son ocak 2'de girdiğimiz sınav ile mezun oldum.

Şimdi tam anlamadığım birşey soracağım benim tecil hakkım var mı ? 7 yıldır yoklama kaçağıyım hiç yoklama yaptırmadım.

Aldığım bu diploma ile gitsem tecil edebilir miyim sonuçta aol kayıt dönemim 17 yaşındayken oldu. Okuduğum bir konuda 29 yaş sonuna kadar tecil alabileceğimi yazmışsınız doğru mudur ?

Eğer şubede ters bir durum olursa aşağıdaki özel durumum mevcut benim için kötü olur.

Özel durum: Annem ve babam ablamın oldugu arac ben 22 yasındayken kaza yaptı anne ve babayı o kazada kaybettim ablamda felc kaldı. %50 bu sebeple eve bakma sorumlulugu bende bu sebeple askerligimi yapamıyorum. Ama tecil de yaptırmak istiyorum.

Kullanıcı avatarı
brutus1337
Yardımcı Uzman

Re: Ciddi bir soru çaresizim lütfen bakın

Mesaj gönderen brutus1337 » 14 Oca 2016, 15:12

Hocam Lise diplomasıyla 3 yıl ettirebiliyorsunuz 29 dan sonra tecil ettiremezsiniz hiç bir şekilde. 29 yaşında tecil hakkından yararlanılamıyor

Şubede elinizi kolunuzu bağlayıp apar topar götüremezler rahat olun gidin hemen halledin. Ailevi sorunları bilmiyorum onu sorup öğrenebilirsiniz askeriye şubesinde
ResimResim
Mezun

hakanaksoy

Mesaj gönderen hakanaksoy » 14 Oca 2016, 15:20

Anladım kesinmidir acaba? çok çaresizim iğrenç bir durumdayım :(

Kullanıcı avatarı
brutus1337
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen brutus1337 » 14 Oca 2016, 15:42

Liseyi bitirdim dediniz diplomayla 3 yıl tecil hakkınız var ama 29 yaşına kadar kanun böyle
ResimResim
Mezun

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 15 Oca 2016, 05:11

hakanaksoy yazdı:Değerli arkadaşlar merhabalar,

Ben 1989 doğumluyum.

AOL lisesine ilk kayıt tarihim ise 2006 en son ocak 2'de girdiğimiz sınav ile mezun oldum.

Şimdi tam anlamadığım birşey soracağım benim tecil hakkım var mı ? 7 yıldır yoklama kaçağıyım hiç yoklama yaptırmadım.

Aldığım bu diploma ile gitsem tecil edebilir miyim sonuçta aol kayıt dönemim 17 yaşındayken oldu. Okuduğum bir konuda 29 yaş sonuna kadar tecil alabileceğimi yazmışsınız doğru mudur ?

Eğer şubede ters bir durum olursa aşağıdaki özel durumum mevcut benim için kötü olur.

Özel durum: Annem ve babam ablamın oldugu arac ben 22 yasındayken kaza yaptı anne ve babayı o kazada kaybettim ablamda felc kaldı. %50 bu sebeple eve bakma sorumlulugu bende bu sebeple askerligimi yapamıyorum. Ama tecil de yaptırmak istiyorum.
Merhabalar ; Açık Öğretim Lisesinden mezun olduysanız size devlet 2 yıl tecil hakkı ve ardından'da özel durumlar nedeni ile 1 yıl gibi tecil hakkı vermektedir . Bunun ardından 7 yıldır yoklama kaçağıyım yazmışsınız bu sanırım yazım yanlışı , çünkü yoklama kaçağını bir zaman sonra asker kaçağı olarak gözükürsünüz ve ardından arama kararı bile çıkabilir bunların süreçlerini tam olarak bilmiyorum . Ben her zaman asker kaçaklığının yanlış bir şey ve zamanında yapılmasından taraftarım buradaki bazı arkadaşlar büyüttüğümü düşünüyor ama bence yanlış . Yoklama kaçağı ve ya asker kaçağı olmak yerine her şeyi kitabına göre yaparak cezalardan ve gereksiz suçlamalardan kurtulursunuz .Sizin yapmanız gereken şey askerlik şubesine gidin , yoklama kaçağı olduğunuzu bildiğinizi söylemeyin bana sorarsınız ben tecil için geldim deyin lise mezunuyum diyerek kimliğinizi ve diplomanızı memura verin onlar size yardımcı olacaktır . ''Kimlik ve diplomanızı kesinlikle unutmayın.''

Özel durumunuz ; Öncelikle çok çok geçmiş olsun geçen aylarda öz ağabeyim'de trafik kazası geçirdi bir gözünü kaybetti bir arkadaşımız çok acı şekilde vefat etti acınızı anlıyorum kaybettiğiniz için Allah rahmet eylesin , mekanları cennet olsun ablanız içinde umarım ki en kısa sürede eski sağlına kavuşması dileğiyle . Burası önemli ; Bakıma muhtaç birinci dereceden yakınlarınız anne , baba , kardeş gibi engelli durumunda olduğu için askerliği aynı şehir'de yapıp cumartesi ve pazar günlerini'de evde geçirebiliyorsunuz . Bunun için ne gibi bir işlem yapılıyor tam bilmiyorum ama bunu yapabilirsiniz . Umarım yardımcı olabilmişimdir .

Ayrıca ; Yasal olarak 29 yaşına kadar tecil hakkınız var ve ondan sonra kesinlikle tecil hakkınız yok diye bir şey yok , Doktora , yüksek lisans ve benzeri gibi durumlarda tecil hakkı tanınıyor . Ama lise mezunuysanız ve ya üniversiteyi 29 yaşında okuyup tecil ettirmeye çalışıyorsanız o zaman yok . :)
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 15 Oca 2016, 13:15

Çok çok çok geçmiş olsun, Allah anne ve babanıza rahmet etsin, Ablanızada şifa versin İnşallah... :26:

“Askerlik Tecili” sayfasına dön