EML'den Açık Liseye Geçmek İstiyorum

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Diyalog02

EML'den Açık Liseye Geçmek İstiyorum

Mesaj gönderen Diyalog02 » 23 Şub 2016, 15:50

11.Sınıf Eml İnşaat Alanı PVC Dalı öğrencisiyim belli sebeplerden dolayı açık liseye geçmek istiyorum , aklıma takılan sorular var cevaplarsanız mutlu olurum .

1.Şimdi ben meslek lisesi oldugum için açık öğretime geçtiğimde AÖL'e geçebilirmiyim yoksa illa MAÖL'denmi devam etmem gerekir ?

2.Şuan tarih 23 şubat 2016 kayıtlar kapalı ise ben nasıl geçebilirim bu sene devamsızlıgım yüzünden sınıfta kalabilirim 26 gün devamsızlıgım var 30 olursa kalıcam az kaldı. Açığa geçerken okudugum lise bana belli bir kredi veriyormuş şimdi ben 11.sınıfta kalır isem 11.sınıf ilk okudugum dönem için bir kredi verilirmi verilmezmi ? Eğer kayıtlar kapalı ise ben eylülde filan açılan kayıtlarda kayıt oldugudma kaçıncı dönemden başlıyacagım lise 3 baştanmı ?

3.Benim şimdi ( FELSEFE,YABANCI DİL,TÜRK EDEBİYATI, İNKILÂP TARİHİ ,DİN KÜLTÜRÜ , DİL ANLATIM ) olmak üzere 6 tane dersim var açığa geçtiğimde bu derslerdenmi sorumlu olacagım yoksa kendim ders seçebilecekmiyim seçeceksem eğer çabuk diploma almak için hangi dersler seçilmelidir ?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: EML'den Açık Liseye Geçmek İstiyorum

Mesaj gönderen foundreform » 26 Şub 2016, 21:25

1) AÖL'ye de MAÖL'ye de kayıt olabilirsiniz.Fakat AÖL'ye kayıt olursanız mesleğiniz ile ilgili kredilerinizi alamazsınız.

2)Yalnızca yeni kayıt tarihleri içinde kayıt olabilirsiniz.Lisede geçtiğiniz derslere göre kredi verilir,11.sınıfta eğer devamsızlıktan kalırsanız 11.sınıfın dönemini ve kredisini alamazsınız.

3)Açık liseye geçince size zorunlu olarak vermeniz gerekecek dersler eklenir.O dersler kesin eklenir.Sizin zorunlu olan derslerden geçmeniz veya 3 kere kalıp muaf olmanız lazım ama dil ve anlatım dersini kesin geçmeniz lazım.
Kredinizi artırmak için kendiniz de ders seçebilirsiniz.Ortak dersleri seçtikten sonra eğer 35 krediyi aşmadıysanız,seçmeli derslerden kendiniz de ders ekleyebilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön