Kredi sistemi hakkında

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
yurnero
Acemi

Kredi sistemi hakkında

Mesaj gönderen yurnero » 15 Tem 2016, 15:34

Merhaba ben bu sene 12. sınıfa geçeceğim ve açık liseye geçmek istiyorum. Kafama bazı yerler takıldı onları sormak istiyorum.
açık lisede geçme notu 45 örgünde ise 50 şimdi benim 11.sınıf 2. dönem kimyam 47 bu dersin kredisi bana verilecek mi yoksa verilmeyecek mi?
bir sorumda 9. sınıf dil ve anlatımdan sorumluluğa kalmıştım ama sorumluluk sınavından geçtim bu dersin kredisi verilecek mi ?
son sorumda diyelim bana 131 kredi verdiler 2 dönem en fazla 60 kredi alınabiliyor diye okudum şimdi ben mezun olamaz mıyım?
Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler.

ahmetturanPro
Çırak

Re: Kredi sistemi hakkında

Mesaj gönderen ahmetturanPro » 15 Tem 2016, 16:13

Maximum 35 kredi alabilirsiniz. 2 dönemden hesaplamayın çünkü aolde 3 dönem de girebilirsiniz.

2 dönemde bitirebilirsiniz 35+35= 70 +131 =201 . Yani arkadaşlarınız mezun olmadan bi kaç ay önce mezun olabilirsiniz.
35 alamadığınızı düşünürsek bile 131den 192e size 61 puan gerekiyor. 3 dönemde 20-20-21 alsanız mezunsunuz.

Ama burda dikkat etmeniz gereken bir husus var. Ders seçme ekranında o derslerden 35 kredilik ders seçeceksiniz, eksik olmaması iyi olur. Ayrıca ortak dersleri kesinlikle seçin aksi taktirde 7. dönem ortak dersinin size zararı olmaz 3. dönemde muaf olursunuz ancak 8. dönem ortak dersinden muaf olmak için ek sınava girmeniz gerekebilir. O yüzden mezun olmak için ortak dersleri kesinlikle vermeniz gerekiyor.
hata

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön